Breitling 10 #676 Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Breitling 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #677 Napisano 9 Stycznia 2011 fajnie się zapowiada ten Breitling ale ja w jego sprawie do Ciebie nie pisałem, a na fotce widać mojego nicka Hej - widac bo print screen a powiadomienia o pw wchodza mi na e-mail wiec kilent pojawia sie w rogu:) pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #678 Napisano 15 Stycznia 2011 Pierwszy szwajcar w kolekcji, bardzo ładnie zachowany, ciekawostką jest tylko wskazówka sekundnika, a właściewie jej brak Ktoś ma rozeznanie w jego okresie produkcji? 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #679 Napisano 15 Stycznia 2011 Pierwszy szwajcar w kolekcji, bardzo ładnie zachowany, ciekawostką jest tylko wskazówka sekundnika, a właściewie jej brak Ktoś ma rozeznanie w jego okresie produkcji? Bardzo ładny Enicar.Lata 70-te.Mechanizm Peseux 7056,własna modyfikacja tego mechanizmu bez sekundy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #680 Napisano 16 Stycznia 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #681 Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Nie wiem czy pamiętasz ale odratowałem kiedyś taką na identycznym werku leży w pudełeczku do dziś i śmiga aż miło!!!!!!Gratuluję nabytku sam tez uwielbiam te werki Edytowane 24 Lutego 2011 przez kaido2 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #682 Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) No to i ja przedstawię ostatni nabytek:Upolowany ORION. Przedstawiciel "gazomierzy" w moim zbiorku. Chciałem coś nietypowego i taki mi podpasował: Super wygląda na ręku: ... jego serduszko: Tu mam prośbę.Jak go otworzyłem (bo przyszedł w stanie chodzącego sekundnika) to myślałem,że "połowy" mecha brak Co to za werk "ZZ" ? Może widzieliście gdzieś już taki? Ranfft nie pomógł. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #683 Napisano 16 Stycznia 2011 No to i ja ponownie coś przedstawię:Upolowany ORION. Przedstawiciel "gazomierzy" w moim zbiorku. Chciałem coś nietypowego i taki mi podpasował: Super wygląda na ręku: Faktycznie nietypowy ale przez to przykuwa uwagę!!!!Gratulacje fajny i ciekawy nabytek!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MSc04 1 #684 Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Trzy prezenty dzisiaj dostalem. Pamiatki po dziadkach i babci Poljot Automatic, damska Doxa i zegarek, którego nie umiem zidentyfikowac. Doxa pojdzie do renowacji, a nad pozostalymi jeszcze sie zastanowie. Przy okazji, moze jest ktos w stanie zidentyfikowac ten zegarek? Staralem sie jak moglem, ale tym aparatem, nawet ze statywem wiecej nie wyciagne Probowalem otworzyc dekiel, ale cos nie chce ustapic. Nie do konca to widac, ale sekundnik jest czerwony. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez MSc04 0 Maciej (MSc04) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #685 Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Nie wiem czy pamiętasz ale odratowałem kiedyś taką na identycznym werku leży w pudełeczku do dziś i śmiga aż miło!!!!!!Gratuluję nabytku sam tez uwielbiam te werki Pamietam Stary: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47681-omega-powrot-do-swiata-zywych/ Jezeli moge cos zasugerowac odnoscnie Twojej omegi, to poszukalbym wskazowek breguetowskich i sekundy zloconych rozowym zlotem, takich jak ta jedna na pierwszej focie, czyli w z stanie jakim ja nabyles i wtedy bedzie gites jak w oryginale Przy okazji, moze jest ktos w stanie zidentyfikowac ten zegarek? Staralem sie jak moglem, ale tym aparatem, nawet ze statywem wiecej nie wyciagne Probowalem otworzyc dekiel, ale cos nie chce ustapic. Nie do konca to widac, ale sekundnik jest czerwony.Tarcza jest pratycznie czysta w sensie brak logo producenta , podobne koperty stosowalo wielu producentow czy firm skladajacych zegarki np: radziecki Vostok. Jezeli nie da sie odkrecic , gdyz zapewne jest zapieczony , a klucza do dekli nie posiadasz, to jedyna rzecza jaka moge poradzic to udanie sie do zegarmistrza celem odkrecenia dekla. Jak go otworzyłem (bo przyszedł w stanie chodzącego sekundnika) to myślałem,że "połowy" mecha brak Co to za werk "ZZ" ? Może widzieliście gdzieś już taki? Jacku jak to ranfft nie pomogl?Mechanizm to tani kolkowy Betlach 8381: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&EB_8381 Sam zas zegarek to tzw. tani digital z lat 70-tych, lecz mimo tego ladnie sie prezentuje. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #686 Napisano 17 Stycznia 2011 styl ,klasyka , wszystko tyka piękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #687 Napisano 17 Stycznia 2011 Szukałem i szukać nie przestałem. Mój zegarmistrz nie posiada takich wskazówek ale jak znajdę czas to poszperam gdzie indziej.Ostatnio znalazłem innego zegarmistrza ale muszę zobaczyć jak współpraca się będzie układać 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #688 Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Constellation kal. 711 Edytowane 17 Stycznia 2011 przez RUSKI 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wojciech1500 #689 Napisano 17 Stycznia 2011 To chyba dobry dział. Dzisiaj kupiony za 5 zł Tosal:http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5563160142756815378http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5563160155636611858 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #690 Napisano 19 Stycznia 2011 Ukończona w końcu ale pełna satysfakcja, kupowana w częściach i złożona wg. własnego pomysłu!!! Mistrzostwo świata to może nie jest ale wygląda jak nowa!!! Zdjęcia tez na gorąco więc bez dodatkowych efektów i fajerwerków Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #691 Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) ... kupowana w częściach i złożona ...Kurde.. gdzie można takie puzle dostać???? A oto mój "rarytasik": i korona WIEŻY Długo polowałem na to cudeńko. W przyszłości będę musiał położyć jej nowe złotko, na razie w gablotce cieszy oczko Edytowane 19 Stycznia 2011 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #692 Napisano 19 Stycznia 2011 Ukończona w końcu ale pełna satysfakcja, kupowana w częściach i złożona wg. własnego pomysłu!!! Mistrzostwo świata to może nie jest ale wygląda jak nowa!!! Zdjęcia tez na gorąco więc bez dodatkowych efektów i fajerwerków Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Stary ładnie to wygląda gratulki,chociaż mnie osobiście troche kłuje w oczy wielkość koronki.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #693 Napisano 19 Stycznia 2011 Stary ładnie to wygląda gratulki,chociaż mnie osobiście troche kłuje w oczy wielkość koronki.Pozdrawiam. Wiem ale taką chciałem i taka jest!!! zegarmistrz miał jeszcze większe ta była najbardziej optymalna bo ato za mała a to za wielka więc wziołek średnią to można zawsze zmienić najbardziej jestem zadowolony z tarczy koszt malowania 180zł oj bolało No i dorabianie wskazówek żmudna robota ale ....... cieszy oko 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #694 Napisano 19 Stycznia 2011 Gratulacje Stary, podobają mi się Twoje pasówki wykonane z dobrym smakiem Koronka jest IMHO idealna, a całość prezentuje się miodziowato 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #695 Napisano 19 Stycznia 2011 Też mi się podoba i to bardzo. Gratulacje! 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #696 Napisano 19 Stycznia 2011 Też mi się podoba i to bardzo. Gratulacje!Dzięki chłopaki cieszę się że nie tylko ja gustuje w takich wynalazkach 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #697 Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) a umnie zawitał Jożin z Bażin ,przepraszam , Longines z Pragi 1937r, cal 15.94 , porcelain dial , manual wind Edytowane 22 Stycznia 2011 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #698 Napisano 22 Stycznia 2011 tzn MAJETEK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #699 Napisano 22 Stycznia 2011 tzn MAJETEK Piękny zegarek! zakupiony w PL? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #700 Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Piękny zegarek! zakupiony w PL? ależ skąd , u samego Frantiszka Praha Edytowane 22 Stycznia 2011 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach