Master Yoda 2171 #11226 Napisano 7 Września 2017 No gratuluję...gdyby przestał Ci się podobać.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11227 Napisano 7 Września 2017 Super, mógłbyś pokazać mocowanie bransolety do zegarka, od spodu? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #11228 Napisano 7 Września 2017 (edytowane) . Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11229 Napisano 7 Września 2017 Dzięki, bransoleta taka sama jak w moim, ale mocowanie inne. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #11230 Napisano 7 Września 2017 Bransolety wtedy Omega miała słabe.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11231 Napisano 7 Września 2017 Chodziło mi o sposób łączenia ogniw. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #11232 Napisano 7 Września 2017 (edytowane) tu zapytam...do Omegi cal 2500c potrzeba pilna ... 32.033 tylko nowy... Edytowane 7 Września 2017 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #11233 Napisano 9 Września 2017 Całkiem przyjemny kawałek stali, choc to jednak nie ta klasa, co memovoxPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #11234 Napisano 9 Września 2017 Fajny ten kawałem stali, fajny 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #11235 Napisano 9 Września 2017 (edytowane) Fajny. Trochę przypomina mi jeden z modeli amfibii, ale to tylko takie luźne skojarzenie Edytowane 9 Września 2017 przez Kossutiusz99 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #11236 Napisano 9 Września 2017 Fajny. Trochę przypomina mi jeden z modeli amfibii, ale to tylko takie luźne skojarzenie https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://manufakturaczasu.pl/omega-memomatic-historia-i-recenzja/&ved=0ahUKEwjbsd6ZmpjWAhXCQpoKHSldCh4QFggoMAE&usg=AFQjCNFBRPdxy-Ga_VjrEdsNsX0kY9PvxQ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #11237 Napisano 9 Września 2017 Chodziło mi o wzór tarczy jednej z sektorówek. Poza tym podkreślam, że tylko luźne skojarzenie 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #11238 Napisano 9 Września 2017 Całkiem przyjemny kawałek stali, choc to jednak nie ta klasa, co memovox (...)Tomku uzasadnij dlaczego. Chyba nie dlatego, że ciszej dzwoni?Która jeszcze firma oprócz Omegi oferuje wskazanie alarmu co do minuty?P.S.Nie wiedziałem, że jest wersja cyclops eye. Podoba mi się bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #11239 Napisano 11 Września 2017 Tomku uzasadnij dlaczego. Chyba nie dlatego, że ciszej dzwoni?Która jeszcze firma oprócz Omegi oferuje wskazanie alarmu co do minuty?P.S.Nie wiedziałem, że jest wersja cyclops eye. Podoba mi się bardzo 1. Dzwoni ciszej 2. Mechanizm pokomplikowany niemiłosiernie a wszystko po to, żeby rozwiązać kwestię naciągu alarmu i zegarka jedną sprężyną3. ustawianie "co do minuty" to marketingowa popierdółka - ustawiając budzik masz poczucie, że to wskaźnik godziny "robi robotę" a ta minuta lata tylko dookoła tarczy - zresztą do tego samego wniosku swego czasu chyba doszły chłopaki z Enicara, w ich Memostarze była tylko jedna tarcza, choć werk ten sam4. Poziom wykończenia mechanizmu5. Zachowawczość designu - Omega jest po prostu nudna w porównaniu z rówieśnikami z JLC.6. "Rzadkość" mierzona wolumenem o ile pamiętam 38 tysięcy sztuk w porównaniu z JLC gdzie poszczególnych modeli potrafiło wyjść ok 1000 sztuk.Reasumując: wszedłem do tej rzeki, spokojnie mogę odhaczyć na liście "miałem" i poszukać mu dobrego, kochającego domu. Pozostanę przy memovoxach Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11240 Napisano 12 Września 2017 Mini-kolekcja Omeg rośnie. Wkrótce jeszcze jedna "nowinka" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11241 Napisano 12 Września 2017 Może jakieś lepsze zdjęcie tarczy? Mało co widać strukturę powłoki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11242 Napisano 12 Września 2017 (edytowane) Generalnie bardzo trudno fotografuje się ten zegarek. Szlif pionowy jest tak delikatny, że niełatwo go ująć na zdjęciu. Na żywo, w różnym oświetleniu tarcza raz jest ciemno szara, raz bardzo jasno-srebrna. W świetle dnia jak i w sztucznym oświetleniu patyny nie widać przez 2/3 czasu. Tutaj zdjęcie w półcieniu, sztuczne pomarańczowe światło. *bezel jest ładny i gładki, to na godzinie drugiej to zwykłe zabrudzenie Edytowane 12 Września 2017 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11243 Napisano 12 Września 2017 Ale udało się i można serdecznie gratulować, bardzo łanie tarcza wygląda. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #11244 Napisano 12 Września 2017 A paseczek to czarny czy granat? 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11245 Napisano 13 Września 2017 Czarny, cienki. Dopasowałem do tej Omegi wszystko co miałem w domu i najlepiej wygląda na gładkich, ciemnych paskach bez przeszyć. Podejrzewam, że szałowo będzie wyglądała na brązowym ultra cienkim zamszu. Muszę coś zamówić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11246 Napisano 13 Września 2017 No i spamu ciąg dalszy Dzisiejszy nabytek - Omega Seamaster rocznik 1953 Cal. 354 (bumper) Ref. 2767 1SC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11247 Napisano 13 Września 2017 Świetna!Gratuluję ps.jaką one mają średnicę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11248 Napisano 13 Września 2017 34,5mm b/k l2l 42mm. Dzięki solidnej kopercie wygląda masywniej na nadgarstku niż wskazywałby na to rozmiar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #11249 Napisano 13 Września 2017 (edytowane) No i spamu ciąg dalszy Dzisiejszy nabytek - Omega Seamaster rocznik 1953 Cal. 354 (bumper) Ref. 2767 1SC Ale tarcza chyba odnawiana? Edytowane 13 Września 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12736 #11250 Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Zegarek kupiony ze sprawdzonego źródła (znany kolekcjoner). Sprawdzałem tarczę pod lupą x40. Napisy oryginalne (czcionka ostra, fabryczna, jak w moim Seamasterze 58') Na powierzchni naturalna patyna i delikatny "zaciek" na rancie u dołu. Wg. mnie, sprzedawcy i znajomych siedzących w temacie, tarcza w oryginalnym stanie zachowania. Później mogę porobić zdjęcia ze zbliżeniami. Edytowane 13 Września 2017 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach