Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

macbart

Pytanie o autentycznosc Certina DS Action

Rekomendowane odpowiedzi

To jest kwarc. Cała linia DS Action to kwarce.

no właśnie .. kwarce :)

No i te zdjęcia by się przydały ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chcial zobaczyc zdjecia, bo jak niektorzy wiedza to i owo o podrobkach wiem i nigdy sie nie spotkalem z podrobkami Certiny... no bo jeszcze raz pytam, po co podrabiac tak tani i slabo znany zegarek?

Wspomniane Casio czy Tissoty, OK, ale nie porownujmy Casio czy Tissota do Certiny jesli chodzi o rozpoznawalnosc i pozadanie na rynku, jakkolwiek smiesznie to moze brzmiec w odniesieniu do wszystkich trzech marek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem kiedyś sytuację, że ktoś mnie oszukał na allegro z tym, że kupiłem nieoryginalny ciuch. pierwsze co to zgłosiłem sprawę do centrum sporów i jednocześnie wydrukowałem całą dokumentację dla policji. policjant powiedział, że takie cwaniaczki zwykle oddają kasę zaraz po tym jak policja się nimi zainteresuje. i miał rację. przysłali mu wezwanie na komendę i na drugi dzień miałem przelew z przeprosinami, a wcześniej zwodził mnie chyba z miesiąc. a strata czasu prawie żadna, bo na policji takie sprawy załatwiają naprawdę szybko(zeznanie ok. 15 min)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do kolegów czy ta certina jest oryginalna?

Kupiona u APOKALIPSE2012 na Allegro.

Moje wątpliwości to że ramka datownika styka się z kreskami minutowymi,nie wiem czy mam rację ale widziałem na innych zdjęciach że jest jednak malutka przerwa.

Proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chcial zobaczyc zdjecia, bo jak niektorzy wiedza to i owo o podrobkach wiem i nigdy sie nie spotkalem z podrobkami Certiny... no bo jeszcze raz pytam, po co podrabiac tak tani i slabo znany zegarek?

Wspomniane Casio czy Tissoty, OK, ale nie porownujmy Casio czy Tissota do Certiny jesli chodzi o rozpoznawalnosc i pozadanie na rynku, jakkolwiek smiesznie to moze brzmiec w odniesieniu do wszystkich trzech marek ;-)

Ale są np podróby Atlantików - prawdopodobnie robione wyłącznie na polski rynek. Certina, m.in. w związku z Kubicą właśnie, to u nas popularna marka, ten model zwłaszcza. Więc istnienie podrób wydaje mi się prawdopodobne - inna sprawa jest taka, że zakładanie takiego tematu po opinii jednego zegarmistsza, które, jak wiemy, są.. różnej jakości - jest trochę nieodpowiedzialne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do kolegów czy ta certina jest oryginalna?

Kupiona u APOKALIPSE2012 na Allegro.

Moje wątpliwości to że ramka datownika styka się z kreskami minutowymi,nie wiem czy mam rację ale widziałem na innych zdjęciach że jest jednak malutka przerwa.

Proszę o odpowiedź.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47856-nigdy-nie-ubrana-certina-kubica/

podobnie jest w Certinie Lawnowermana więc moim zdaniem ta cecha sie akurat zgadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się proszę o zdjęcia bo jakoś nie mogę w to uwierzyć ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina smedawa i pierwsze zdjęcie Lawnowerman w podanym wcześniej linku do giełdy - są podobne.

Ale inne niż reszta zdjęć Lawnowermana w tym linku (inny tez numer limitacji nie 140/720 a 78/720).

Czemu wystepują takie roznice jak:

- okienko daty styka się ze znacznikami minutowymi

- indeksy na 10 i 2 godzinie są chyba (może wina zdjęcia) w innych odległosciach od tarczek?

- 1888 jedynka nie jest między E R a pod R

No i zegarek wygląda.. jakoś inaczej niż tu:

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=2438.0

magia marketingu i dobrego fotografa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni koledzy jakie zdjęcia mam wrzucić ażeby stwierdzić oryginalność zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po kolei:

- zdjęcie tarczy na wprost

- dekiel

- bok zegarka i bok paska

- zblizenie na lewą tarczkę

- zbliżenie na prawą tarczke

- zbliżenie na napis swiss made

- jak da rade do zdjęcie naświetlonego zegarka w ciemności

Poprosze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

autorze wątku,

na jakiej podstawie twierdzisz ze to podróba?

Bo jeden zegarmistrz tak powiedział? A jak sie pomylił?

Tu na forum są lepsi spece i nie raz dali się nabrać.

Pokaż najpierw zdjęcia dokładne Twojego nabytku wraz z mechanizmem.

Poza tym dziwi mnie Twoje podejście, robisz wielką aferę ale na policję zgłosić tego nie chcesz.

Coś mi tu nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edycja Certiny Roberta Kubicy jest robiona w małej dosyć limitacji tylko na polski rynek.

Chińczycy robią masowo, nie chce mi się wierzyć że podrobili Roberta Kubice,

bo zaraz zaczną podrabiać Polporę ;)

Tak czy owak, to nie ta skala. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

autorze wątku,

na jakiej podstawie twierdzisz ze to podróba?

Bo jeden zegarmistrz tak powiedział? A jak sie pomylił?

Tu na forum są lepsi spece i nie raz dali się nabrać.

Pokaż najpierw zdjęcia dokładne Twojego nabytku wraz z mechanizmem.

Poza tym dziwi mnie Twoje podejście, robisz wielką aferę ale na policję zgłosić tego nie chcesz.

Coś mi tu nie pasuje.

to zapytanie do mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina smedawa i pierwsze zdjęcie Lawnowerman w podanym wcześniej linku do giełdy - są podobne.

Ale inne niż reszta zdjęć Lawnowermana w tym linku (inny tez numer limitacji nie 140/720 a 78/720).

Czemu wystepują takie roznice jak:

- okienko daty styka się ze znacznikami minutowymi

- indeksy na 10 i 2 godzinie są chyba (może wina zdjęcia) w innych odległosciach od tarczek?

- 1888 jedynka nie jest między E R a pod R

No i zegarek wygląda.. jakoś inaczej niż tu:

http://www.gmtforum....hp?topic=2438.0

magia marketingu i dobrego fotografa?

Zdjęcia pierwsze i galeria są moje.

Niestety warsztat którym dysponuje jest mizerny.

Pozostałe zdjęcia są autorstwa MARO66 który pozwolił - bo zapytałem - na użycie ich w moim ogłoszeniu.

Niestety obawiam się, ze ja też mam podróbę.

Wskazuje na to okienko daty i ringi wokół totalizatorów na 10 i 2.

W środku jest IMO ETA g.10 - czy ktoś może potwierdzić

Wklejam zbliżenia:

42cdf389a0f4e97dgen.jpg

1e2b0070fb2c0b83gen.jpg

8085ee9d2b7dd9ecgen.jpg

995c178a42696170gen.jpg

923cffdf05e7d5b7gen.jpg

db6e4e1a5fba49ecgen.jpg

8bfe58b09457b3efgen.jpg

1495f845db355964gen.jpg

4033c0ce31a05ce6gen.jpg

636cda132f597839gen.jpg

10b91220ea6271bfgen.jpg

c70a04c02072d448gen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest mimo wszystko za dobrze zrobione jak na podróbkę? Tarcze z włókna (tak zakładam), szafir, antyrefleks, pasek skóra, uszczelki, luminova (swieca w nocy długo?).. żeby wyciagnąć z tego 150-200 euro w detalu? Przy jednak chyba jakiejś ograniczonej liczbie? Na aukcjach allegro numery limitacji się gdzieś powtórzyły? Faktycznie na zdjęciach numerów nie widać ;)

Może od 2006 roku do 2009 jakieś zmiany wystąpiły w samej fabryce Certiny. Nowsze maszyny, matryce - sam nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest mimo wszystko za dobrze zrobione jak na podróbkę? Tarcze z włókna (tak zakładam), szafir, antyrefleks, pasek skóra, uszczelki.. żeby wyciagnąć z tego 150-200 euro w detalu? Przy jednak chyba jakiejś ograniczonej liczbie? Na aukcjach allegro numery limitacji się gdzieś powtórzyły? Faktycznie na zdjęciach numerów nie widać ;)

Może od 2006 roku do 2009 jakieś zmiany wystąpiły w samej fabryce Certiny. Nowsze maszyny, matryce - sam nie wiem? Świecą w nocy długo?

Naświetle i sprawdzę.

Jeżeli to jest podróba to IMO jest to prawie mistrzostwo.

Miałem takich zegarków kilka - sam nawet kupowałem taki jeden jako nowy i powiem, że wykonany jest na bardzo wysokim poziomie.

Pasek jest może bardziej delikatny w sensie mniej sztywny - pamiętam, że był bardzo a ten jest miękki.

Nie mam żadnych zastrzeżeń co do reszty koperty, bezela.

Dokumenty i pudełko też wyglądają na oryginalne.

Sam już nie wiem....

Podpiąłem temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwagi mamy chyba ? do samej tarczy. Może to to włókno węglowe nie jest zbyt miłe we współpracy? Ale gdzie w takim razie kontrola jakości?

ALLE

Na wielu aukcjach zdjęcia pokazują "dobre" zegarki czyli takie jak w katalogu Certiny ale z zamazanym numerem limitacji ;) czyli zapewne oryginały a zdjęcia albo ukradzione albo zrobione egzemplarzowi wzorcowemu.

Potem kupujący dostanie "nieco" inny zegarek i z innym numerem. I tym samym argument ograniczonej liczby podróbek odpada.

U różnych sprzedających zdjęcia TE SAME !

Tych zegarków zeszło.. sporo. Bardzo sporo.

I wielu sprzedających miało tych zegarków po kilka.

Jednak LIPA :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwagi mamy chyba ? do samej tarczy. Może to to włókno węglowe nie jest zbyt miłe we współpracy? Ale gdzie w takim razie kontrola jakości?

ALLE

Na wielu aukcjach zdjęcia pokazują "dobre" zegarki czyli takie jak w katalogu Certiny ale z zamazanym numerem limitacji ;) czyli zapewne oryginały a zdjęcia albo ukradzione albo zrobione egzemplarzowi wzorcowemu.

Potem kupujący dostanie "nieco" inny zegarek i z innym numerem. I tym samym argument ograniczonej liczby podróbek odpada.

U różnych sprzedających zdjęcia TE SAME !

Tych zegarków zeszło.. sporo. Bardzo sporo.

I wielu sprzedających miało tych zegarków po kilka.

Jednak LIPA

Witam.

Miałem dzisiaj wrzucić zdjęcia swojego zegarka ale są identyczne jak podał Lawnowerman,czyli mam rozumieć że mój to podróbka.Pisałem wczoraj do APOKALIPSE2012 z moimi wątpliwościami odpowiedział cyt.Witam , nie mam pojęcia dlaczego są różnice . Patrząc na fotki innych sprzedających na allegro , wszędzie jest tak samo . Zegarek jest 100% oryginalny , proszę sobie sprawdzić u zegarmistrza . Pozdrawiam .

Czy zegarmistrz jest w stanie rozpoznać podróbkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zegarMISTRZ i zegarMISZCZ, udaj sie do tego pierwszego, jak powie, ze podroba to odwiedz kolejny zaklad. Wiadomo, jedna osoba moze sie pomylic ale jak 2 - 3 mowia to samo to cos na rzeczy byc musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po kolei:

- zdjęcie tarczy na wprost

- dekiel

- bok zegarka i bok paska

- zblizenie na lewą tarczkę

- zbliżenie na prawą tarczke

- zbliżenie na napis swiss made

- jak da rade do zdjęcie naświetlonego zegarka w ciemności

Poprosze ;)

Zrobiłem parę fotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.