mwmo 0 #1 Napisano 14 Stycznia 2011 Ostatnio przeglądając Ebay znalazłem zegar który sprzedający opisał jako G Becker .Nigdy nie widziałem tej sygnatury,wydaje mi się że to ściema. Jednak pewności nie mam http://cgi.ebay.co.uk/ORIGINAL-ANTIQUE-GUSTAV-BECKER-VIENNA-WALL-CLOCK-/180611635126?pt=UK_Clocks&hash=item2a0d4ad7b6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 14 Stycznia 2011 Strasznie dęty ten Adler, jak z Cesarskiego sztandaru....Ciekawe. Porządny zegar, z końca XIX wieku, niemiecki zapewne. Ale czy Becker ? Nie mozna wykluczyć, niemniej mało prawdopodobne, bo pewne motywy zwykle się powtarzały. U Beckera orła chyba nigdy nie było. Za to zawieszka wahadła.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwmo 0 #3 Napisano 14 Stycznia 2011 U Beckera orła chyba nigdy nie było. Za to zawieszka wahadła.... Też tak myślę,a zawieszkę można dać prawie każdą.Jeszcze to ograniczenie wychylenia wahadła ?? Zegar sam w sobie dość ładny,dla mnie spaskudzony wahadłem,niezbyt podobają mi sie takie soczewki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 14 Stycznia 2011 Też tak myślę,a zawieszkę można dać prawie każdą.Jeszcze to ograniczenie wychylenia wahadła ?? Zegar sam w sobie dość ładny,dla mnie spaskudzony wahadłem,niezbyt podobają mi sie takie soczewki Czemu, przecież to znakomita, często reklamowana na All firma RA je robiła Niemniej sygnatura pozostaje tajemniczą i nieodgadnioną..... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwmo 0 #5 Napisano 14 Stycznia 2011 Czemu, przecież to znakomita, często reklamowana na All firma RA je robiła Może dlatego że bardziej przypadają mi do gusty zegary firmy TEMPUS FUGIT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz Erlich 0 #6 Napisano 30 Października 2011 Co do puncy to wg małej niemieckiej książeczki zacytuję - GB (im Schild mit Adler und Krone) - Vereinigte Freiburger Uhrenfabriken AG, Gustav Becker Freiburg in Schlesien, Deutschland, registieren am 1.3.1900Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #7 Napisano 30 Października 2011 Co do puncy to wg małej niemieckiej książeczki zacytuję - GB (im Schild mit Adler und Krone) - Vereinigte Freiburger Uhrenfabriken AG, Gustav Becker Freiburg in Schlesien, Deutschland, registieren am 1.3.1900Pozdr Sprawa już dawno temu się wyjaśniła:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54291-najnowsza-sygnatura-gustav-becker/page__p__596112__hl__najnowsza+sygnatura__fromsearch__1#entry596112 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #8 Napisano 30 Października 2011 Co do puncy to wg małej niemieckiej książeczki zacytuję - GB (im Schild mit Adler und Krone) - Vereinigte Freiburger Uhrenfabriken AG, Gustav Becker Freiburg in Schlesien, Deutschland, registieren am 1.3.1900Pozdr Ten temat trzeba ?ożenić? z tym:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54291-najnowsza-sygnatura-gustav-becker/page__p__688198__hl__becker+nieznana+sygnatura__fromsearch__1#entry688198 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #9 Napisano 30 Października 2011 Jeśli je skleję, to wyjdzie straszny misz-masz. Musiałbym powyrzucać mnóstwo postów, bo łączenie zachowa chronologię... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach