andrzej09 0 #201 Napisano 9 Maja 2013 Witam wszystkich czy ta tarcza w spezimaticu mogła być już renowowana martwi mnie też dołek nad godziną czwartą proszę o podpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #202 Napisano 9 Maja 2013 Raczej malowanka.. 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #203 Napisano 9 Maja 2013 Raczej malowanka.. Raczej? Malowana na 100% w dodatku kiepsko 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #204 Napisano 10 Maja 2013 Dziękuję za odpowiedź znalazłem na ebay taką tarczę i teraz zapytam zanim kupię czy ta też będzie jakoś podejrzana czy nie, dodam że miałem kiedyś glashutta z podobną czrną tarczą cyfry były malowane i była oryginalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #205 Napisano 10 Maja 2013 Raczej? Malowana na 100% w dodatku kiepskomiły starałem się być.... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #206 Napisano 10 Maja 2013 Witam co sądzicie o tym GLASHUTTE Q1 cal. 28 i o pozostałych ponieważ przymierzam się do nich i chętnie przeczytam opinie innych.Pozdrawiam Andrzej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #207 Napisano 10 Maja 2013 Został jescze ten 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #208 Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Bardzo fajne,chciał bym mieć chociaż jednego Q1 w kolekcji,a są jeszcze majstersztyki,ale to tylko marzenia.ps Wiesz że ten 28 to Lange & Söhne? Edytowane 11 Maja 2013 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #209 Napisano 11 Maja 2013 WItam mi też się podobają dla mnie jest jeszcze jedna niepewność czy w tym cal 70.1 zneczek Q1 nie został domalowany. Q1 cal 28.1 raczej jest w całości autentyk bez kombinacji. Jest jeszcze jedna maszyna GUB chronograf cal 63,3 ale cena zaporowa jak dla mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #210 Napisano 12 Maja 2013 Raczej nie,to jest znak jakości,pewno mieli osobny tampon,dlatego tak to wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #211 Napisano 12 Maja 2013 Tylko że ten znaczek podnosi wartość zegarka a mechanizm 70.1 chyba z wyglądu niczym się nie różni jak w zegarkach bez Q1. Wdziałem już z taką tarczą spezimatica cal. 74, cal 69.1 17 rubis i teraz ten Q1. Cena jest za niego 100 dolców i tym mnie kusi.Pozdrawiam Andrzej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #212 Napisano 16 Lipca 2013 Mnie też zauroczył ten szklany hutnik, bowiem wcześniejszy nabytek ma zbyt zdezelowaną kopertę i zakupem jego wpuściłem się w maliny 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #213 Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) Nie wygląda za ciekawie.Pełno tego na allegro,ale robioną tarczę poznać na pierwszy rzut oka.Szkoda bo w oryginale to wyjątkowo piękny zegarek. ps Może poszukaj samej tarczy,zdaję się że ostatnio jakąś widziałem. ps2 http://allegro.pl/zegarek-glashutte-spezimatic-26-rubis-i3398081329.html ta patynka sto razy lepsza od tego czegoś co ci sprzedali. Edytowane 19 Lipca 2013 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #214 Napisano 23 Lipca 2013 Witam wszystkich. Rzymskie cyfry nigdy mi się nie podobały ale od kąd posiadam tego Q1 zmieniłem zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #215 Napisano 29 Sierpnia 2013 Do mnie też się w końcu szczęście uśmiechnęło i wpadł mi w ręce niezwykle rzadki mechanizm.Jest to pierwsza wersja kalibru 61 firmy Precis,poprzedniczki GUB i Glashutte.Pierwszą wersję łatwo rozpoznać po zapożyczonej z kieszonek zapadce.Według Watch-Wiki wyprodukowano tylko 300 sztuk tego werku (co moim zdaniem nie jest prawdą bo coś za dużo ich jest).Jak widać mechanizm wymaga trochę pracy ale ważne że jest,to już mój trzeci Precis ) ps Koperta Rodi&Wienenberger 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlimarko 0 #216 Napisano 6 Października 2013 Przedstawiam moje "staruszki" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlimarko 0 #217 Napisano 6 Października 2013 I nastepne dwie sfatygowane staruszki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #218 Napisano 7 Października 2013 Do mnie też się w końcu szczęście uśmiechnęło i wpadł mi w ręce niezwykle rzadki mechanizm.Jest to pierwsza wersja kalibru 61 firmy Precis,poprzedniczki GUB i Glashutte.Kawał historii... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #219 Napisano 21 Października 2013 Witam, Miałem już wcześniej Spezimatic'a, aktualnie mam Bison'a...stare Glashutte zdecydowanie mają w sobie coś urzekającego... i dlatego zmierza do mnie właśnie takie cudo: Zdecydowałem się na zakup, bo wygląda na to, iż jest to egzemplarz w stalowej kopercie...a to prawdziwa rzadkość ( z tego co się orientuję, to w sumie głównie nurki były w stali) a do tego bransoleta wygląda na oryginalną, tak jakby zintegrowaną... czy hutniki w stalowej kopercie faktycznie trafiają się tak rzadko i były produkowane na eksport? czy ta bransoleta jest faktycznie zintegrowana? poradźcie proszę ! Co sądzicie o tym egzemplarzu? pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #220 Napisano 21 Października 2013 Fajny,tu masz dwa takie same http://www.glashuette-archiv.de/gub/spezimatic/75/index-2.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #221 Napisano 21 Października 2013 Fajny,tu masz dwa takie same http://www.glashuette-archiv.de/gub/spezimatic/75/index-2.html ooo, faktycznie, identyczny jak mój ! super, dziękuję bardzo za informację... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #222 Napisano 22 Października 2013 Dziś dotarł...wprawdzie jeszcze jest przed SPA ale zrobił na mnie tak niespodziewanie duże wrażenie, że aż się podzielę... Warto zaznaczyć, że jest w całości wykonany ze stali: koperta, bransoleta i koronka - a to spora rzadkość jeśli chodzi o stare Glashutte...a do tego ma bardzo ciekawą,dwutonową tarczę, składającą się z dwóch elementów: mniejszego stalowego koła wewnątrzną i białego ringu na obrzeżach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #223 Napisano 28 Października 2013 Witam bransoleta nie jest oryginalna może być od ruhli chronografa tej wersji bez lunety obrotowej wiem ponieważ ma tagiego samego glashutta i kiedyś nawet na ebay.de spotkałem się z taką bransoletą z opisem że pasuje do obydwu marek zegarków z tym że hutnik musi mieć ją szerszą.Pozdrawiam Andrzej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlodzian84 0 #224 Napisano 28 Października 2013 Witam,czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest to dokładnie model zegarka?Wygląda jak 70,ale jednak ma inną tarczę.Nie znam się na tym kompletnie a znalazłem go wśród wielu starych ciekawych rzeczy.Nr zegarka jeśli to pomoże 397875Proszę o pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hredi 0 #225 Napisano 1 Listopada 2013 Już po remoncie i wymianie paska.Wreszcie jest i bardzo cieszy oko.(Fotograf jaki ze mnie jest ... każdy widzi) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach