Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Michał 73

Rotomaty MODALO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś zna rotomaty MODALO i może coś na ich temat powiedzieć - warto/nie warto kupić?

Czy ewentualnie możecie polecić coś innego w rozsądnej cenie?

Z góry dzięki za odpowiedzi,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam rotomat tej firmy na 2 zegarki. Po miesiącu mi się popsuł, na szczęście sprzedawca stanął na wysokości zadania i szybko usunął usterkę (cokolwiek to było). Od tej pory rotomat pracuje sprawnie już ponad rok. Jest ładny i dobrze wykonany, działa dość cicho, natomiast wadą są zbyt małe poduszki - w przypadku zegarków z paskiem to nie problem, natomiast zegarek na bransolecie się "kolebie". Metodą chałupniczą dokonałem "moda" polegającego na owinięciu poduszek złożoną szmatką z mikrofibry przymocowaną na gumkę recepturkę :)

Za rotomat dałem, o ile pamiętam, ok 500zł - dzisiaj uważam, że jednak za dużo. Jest ok, ale w cenie 300zł byłby bardziej ok wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bEEf,

dzięki za info. Z tego co widzę, to nie do końca jesteś zadowolony, czy w takim razie jakbyś kupował jeszcze raz to dokonałbyś takiego samego wyboru? Znasz może jakąś alternatywę (w podobnej cenie) do MODALO?

Pzdr.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, szczerze mówiąc nie szukałem już dokładnie, ale wiem, że można kupić tańsze rozwiązania, choć raczej na e-bayu, a nie na Allegro. Lepiej poczekaj na opinię kogoś, kto ma inny model i podzieli się wrażeniami z użytkowania. A rotomat był prezentem - więc jestem w sumie zadowolony - jest ładny i działa wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, szczerze mówiąc nie szukałem już dokładnie, ale wiem, że można kupić tańsze rozwiązania, choć raczej na e-bayu, a nie na Allegro. Lepiej poczekaj na opinię kogoś, kto ma inny model i podzieli się wrażeniami z użytkowania. A rotomat był prezentem - więc jestem w sumie zadowolony - jest ładny i działa wink.gif

Dzięki za opinię:)

Mam nadzieję, że ktoś się jeszcze wypowie i będę miał szerszy obraz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opinię:)

Mam nadzieję, że ktoś się jeszcze wypowie i będę miał szerszy obraz:)

Witam,

też chętnie się czegoś dowiem w tym temacie bo jestem zielony :)

Kupiłem właśnie swojego pierwszego automata i rotomat pewnie się przyda. Narazie rozglądałem się na allegro ale jakoś nie uśmiecha mi się wydać 500-1000zł za takie ustrojstwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

też chętnie się czegoś dowiem w tym temacie bo jestem zielony :)

Kupiłem właśnie swojego pierwszego automata i rotomat pewnie się przyda. Narazie rozglądałem się na allegro ale jakoś nie uśmiecha mi się wydać 500-1000zł za takie ustrojstwo :)

Sprawa jest dosyc prosta, w rotomacie najważniejszy jest napęd czyli silnik/silniki. Napęd musi byc trwały (żeby służył długo przy często intensywnej pracy) oraz cichy (żeby np w nocy nie przeszkadzał). Najlepsze napędy robią Japończycy ale nie ma co marzyc że taki napęd uświadczy się w rotomacie za 200 albo 300 PLN, tam są chińskie napędy które nie są ani trwałe ani ciche i szczerze to je odradzam. Japońskie napędy to już rotomaty bliżej 1000 PLN i ja osobiście uważam że to minimum jakie nalezy dac za przyzwoity rotomat. Słyszałem tez kiedyś o jakimś Polaku który zdaje się kupuje chińskie rotomaty i wymienia w nich właśnie napęd na lepszy, ale nic więcej na jego temat nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest dosyc prosta, w rotomacie najważniejszy jest napęd czyli silnik/silniki. Napęd musi byc trwały (żeby służył długo przy często intensywnej pracy) oraz cichy (żeby np w nocy nie przeszkadzał). Najlepsze napędy robią Japończycy ale nie ma co marzyc że taki napęd uświadczy się w rotomacie za 200 albo 300 PLN, tam są chińskie napędy które nie są ani trwałe ani ciche i szczerze to je odradzam. Japońskie napędy to już rotomaty bliżej 1000 PLN i ja osobiście uważam że to minimum jakie nalezy dac za przyzwoity rotomat. Słyszałem tez kiedyś o jakimś Polaku który zdaje się kupuje chińskie rotomaty i wymienia w nich właśnie napęd na lepszy, ale nic więcej na jego temat nie wiem.

Znalazłem na aukcjach allegro rotomaty WATCHWINDER - MODALO na jeden zegarek za ok. 500zł. Czy ktoś może takich używa i może coś o nich powiedzieć? Jakie mają mechanizmy i na ile są trwałe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watch lux, co możesz polecić z japończyków za w miarę rozsądne pieniądze?

Może wiesz jakiej produkcji jest MODALO i jaki siedzi w nim mechanizm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watch lux, co możesz polecić z japończyków za w miarę rozsądne pieniądze?

Może wiesz jakiej produkcji jest MODALO i jaki siedzi w nim mechanizm?

Cześć.

Gdybyś chciał nieco wzbogacić wiedzę odnośnie Modalo, to możesz zajrzeć tutaj. Zawsze będzie to jakiś punkt odniesienia. Możesz też napisać do producenta, zwracając się do niego ze swoimi pytaniami.

Pozdrawiam :)

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Gdybyś chciał nieco wzbogacić wiedzę odnośnie Modalo, to możesz zajrzeć tutaj. Zawsze będzie to jakiś punkt odniesienia. Możesz też napisać do producenta, zwracając się do niego ze swoimi pytaniami.

Pozdrawiam :)

Dzięki, to już coś:) Natomiast ciekawy jestem opinii użytkowników ponieważ wiadomo, że producent nie napisze, że sprzęt jest do bani, natomiast klient i owszem:)

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Modalo 4+5 kupiłem ze względu na pracę na bateriach.Nie sprawdza się to w ogóle.Dopóki zegarki się kręcą to chodzą.Jak rotomat przestanie pracować zegarki po godzinie czy dwóch także.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Modalo 4+5 kupiłem ze względu na pracę na bateriach.Nie sprawdza się to w ogóle.Dopóki zegarki się kręcą to chodzą.Jak rotomat przestanie pracować zegarki po godzinie czy dwóch także.

No to słaba opcja, ale przecież rotomat pracuje w cyklach, czyżby przerwy były tak długie a rotomat podczas pracy nie był w stanie wystarczająco nakręcić zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam elegancki,dwubębnowy rotomat Modalo i jestem zadowolony.Codziennie rano kręcąc się

cicho,nakręca moje automaty-eta 2842.Potrzebują do pełnego nakręcenia 650 obr/dobę.

Mój rotomat robi niecałe 7obr/min,zegarki kręcą się ponad 90 minut i są elegancko nakręcone.

Rotomat chodzi cicho,jest porządnie wykonany i jestem z niego zadowolony.Należy tylko

pamiętać o jednej rzeczy-żeby automat się nakręcił w rotomacie to musi być w ruchu.

Jeśli włożymy do rotomatu automat który się zatrzymał,to rotomat go nie nakręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam elegancki,dwubębnowy rotomat Modalo i jestem zadowolony.Codziennie rano kręcąc się

cicho,nakręca moje automaty-eta 2842.Potrzebują do pełnego nakręcenia 650 obr/dobę.

Mój rotomat robi niecałe 7obr/min,zegarki kręcą się ponad 90 minut i są elegancko nakręcone.

Rotomat chodzi cicho,jest porządnie wykonany i jestem z niego zadowolony.Należy tylko

pamiętać o jednej rzeczy-żeby automat się nakręcił w rotomacie to musi być w ruchu.

Jeśli włożymy do rotomatu automat który się zatrzymał,to rotomat go nie nakręci.

Dzięki Bujan50 za Twoją opinię, wygląda na to, że te sprzęty nie są złe jeśli pracują na stałym zasilaniu.

Jaki masz model tego rotomatu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój rotomat to Modalo 4+6,tak pisze na fakturze.Może jednocześnie nakręcać 4 zegarki,

posiada też 6 poduszek na przechowywanie zegarków,jest dosyć duży.Można wybrać cztery

cykle pracy z różnymi kierunkami i czasem obrotów.Mnie najbardziej odpowiada cykl w

którym bębny kręcą się 3 godziny bez przerwy,zmieniając co 5 minut kierunek obrotów.

Ja wyłączam rotomat po trochę ponad 90 minutach,zegarki są już wtedy nakręcone.

Rotomat pracuje teraz na zasilaczu,na bateriach też działał bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Bujan50 za info.:D

Nie ma za co,jeśli pomże Ci to w podjęciu decyzji co do zakupu tego

rotomatu,to się cieszę.

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma za co,jeśli pomże Ci to w podjęciu decyzji co do zakupu tego

rotomatu,to się cieszę.

Janek

Każda informacja pomaga, tak więc dzięki za kilka zdań o Twoim rotomacie:)

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, widziałeś w galerii (cukiereczki carlita... pierwsze strony) mój rotomat ? Polecam. Na dniach chce sobie kupić jeszcze jeden taki albo i nawet dwa gdyż łoczów wciąż przybywa. Ten co ja mam jest na 6 zegarków ale są tez takie na 4. Bardzo eleganckie ciche rotomaty.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, widziałeś w galerii (cukiereczki carlita... pierwsze strony) mój rotomat ? Polecam. Na dniach chce sobie kupić jeszcze jeden taki albo i nawet dwa gdyż łoczów wciąż przybywa. Ten co ja mam jest na 6 zegarków ale są tez takie na 4. Bardzo eleganckie ciche rotomaty.

Witaj z porannika:)

widziałem Twój rotomat, jest fajny. Jaka firma tego rotomatu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, witaj :D

Wrócę z pracy to ci wszystko na pw napisze.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja użytkuję Modalo na 4 zegarki około 8 miesięcy i złego słowa nie mogę powiedzieć. Bardzo porządnie wykonany, żaden zegarek mi w nim się jeszcze nie zatrzymał. Napęd słychać w minimalnym stopniu, ale jednak słychać, dlatego włączam go rano i wieczorem wyłączam. Wystarczy aby nakręcić zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, witaj :D

Wrócę z pracy to ci wszystko na pw napisze.

Ok, zatem czekam na wieści od Ciebie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja użytkuję Modalo na 4 zegarki około 8 miesięcy i złego słowa nie mogę powiedzieć. Bardzo porządnie wykonany, żaden zegarek mi w nim się jeszcze nie zatrzymał. Napęd słychać w minimalnym stopniu, ale jednak słychać, dlatego włączam go rano i wieczorem wyłączam. Wystarczy aby nakręcić zegarki.

Dzięki za kolejną krótką recenzję MODALO. Czy ten napęd słychać tak, że nie można przy nim wytrzymać przy normalnym siedzeniu czy raczej jest to kwestia słyszenia go przy wieczornej ciszy niezbędnej do snu i dlatego wyłączasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.