Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Cash

Który mechanizm lepszy? eta 2824-2, czy eta 2895-2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!!!

Mam do wyboru dwa zegarki. Jeden z mechanizmem eta: 2824-2 z certyfikatem chronometru, drugi eta 2895-2.

Który lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he, ja juz sie zdaje wypowiedzialem (2895 to wersja 2892 z subsekunda, zamiast centralnej sekundy). Zobaczymy co powiedza inni Koledzy.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z dokładnością i stabilnością chodu mechanizmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można jednoznacznie stwierdzić , który lepszy. Na pewno 2895 jest bardziej prestiżowy, ale znowu 2824-2 jest w wersji chronometre. Ja wybrałbym zegarek na 2895 o ile nie jest brzydszy ;)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie można jednoznacznie stwierdzić , który lepszy. Na pewno 2895 jest bardziej prestiżowy, ale znowu 2824-2 jest w wersji chronometre. Ja wybrałbym zegarek na 2895 o ile nie jest brzydszy ;)

Nie jest brzydszy ;) co do mechanizmów mam to samo zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie 2895.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pomoc. Ale moglibyście rozwinąć temat dlaczego 2895?

Z tego co zdążyłem oblukać na forach to mechanizm 2824-2 z certyfikatem chronometru jest topowej wersji czyli lepiej wykonany, bez syntetyków. A wiele nie znalazłem na temat 2895, poza stwierdzeniem, że jest bardziej prestiżowy. Tak więc, jeśli wyjaśnilibyście mi bliżej dlaczego 2895 jest lepszy, byłbym szczęśliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uogolniajac az do duzej przesady: 2892 jest duzo lepiej zaprojektowany niz 2824, m in. modul naciagu, ktory w 2824 nie cieszy sie najlepsza opinia, mowiac delikatnie. 2892 to w ogole jeden z najlepiej zaprojektowanych szwajcarskich automatow w historii, spokojnie wytrzymuje porownanie z mechanizmami Rolexa, a to juz duzy komplement. Inna rzecz, ze szwajcarskie automaty zostaly z tylu za produktami z Dalekiego Wschodu (Seiko, Orient, a nawet Sea-Gull) bo to sa po prostu duzo nowsze konstrukcje. Ale o "skosne" werki sie przeciez nie pytales. A z produkcji, ze tak powiem tradycyjnej, ciezko cos lepszego od 2892 znalezc.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.