Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Nowości Glycine na Basel 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie wiem tylko o nowym Lagunare

03f01810-933c-4c6d-a050-7f749ebd3e04.jpg

caabbb0e-3174-46a3-b2d9-c099c162b8fb.jpg

7d88d4f6-ba0c-4503-b61d-abc21c959c3f.jpg

post-22259-0-38879600-1331814993.jpg

Z najistotniejszych informacji: ETA 2824-2 Elabore, średnica 44mm, szafir z AR, 30ATM

:rolleyes:

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegarek, ten z czarną tarczą i srebrnym bezelkiem :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ladnusie :rolleyes: a cenki tez znane juz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena detaliczna na pasku ok 4k, na bransolecie ok 5k. Dostępny za 6 tygodni.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegarek, ten z czarną tarczą i srebrnym bezelkiem :rolleyes:

zgadzam sie w pelni :)

czasem cos "cyka" a czasem cos "pika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, uszy 24 ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajne. Ten z niebieską ciekawy, ale wybrałbym z czarną :rolleyes:, ale jeżeli mam być szczery to bardziej podoba mi się poprzednia (?) wersja Lagunare ta z nr na tarczy: 209.007.

post-33863-0-19336100-1331815067.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Foto z http://forums.watchuseek.com

Chociaż bezel i tarcza jest bardziej "pomazana" to moim okiem, ma w sobie więcej surowości która mu pasuje. No i datownik jest bardzo dyskretny prawie niewidoczny, ładnie to się wszystko komponuje. Może się nie znam bo z Airmanem i jego poprzednią wersją miałem tak samo, bardziej mi podchodzi :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najładniejszy jest limitowany LCC3000 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, uszy 24 ?

oczywiście :rolleyes:

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten zegarek kosztuje tyle ile kosztuje to znaczy, że jest wart każdego grosika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Za duży nistety :rolleyes:

Dużo bym dał za tę drugą Lagunare, w wersji 42.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyjemne to nowe Lagunare:) Jak to ktoś tu już napisał - zapowiada się piękna wiosna:)

Panie Piotrze, kiedy Pan będzie znał pozostałe nowości Glycine?

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam na chwilę obecną żadnych informacji. Glycine też nie zdradza szczegółów wcześniej. Niestety Lagunare w kopercie 42mm nie wydaje mi się w najblizszym czasie realne. Ten zegarek nigdy nie był mniejszy niż 46mm. TO debiut w 44 :rolleyes:

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, własnie to jest powód do radości bo kiedyś może u mnie na łapce zagości, a na 46mm to mógłbym sobie tylko popatrzeć (jaki to on ładny) :rolleyes:

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejszy rozmiar, podzialka minutowa na tarczy oraz warstwa antyreflekcyjna to kroki w dobra strone.

Podoba mi sie rowniez ksztalt i szerokosc wskazowek jak i dosyc surowy (i nie "overdesigned") wyglad bezela.

Brakuje mi troche trzeciej cyfry jak w oryginalmym modelu - ale pozytywy przewazaja.

Najprawdopodobnie sprawie sobie model z czarna tarcza kiedy wejdzie w sprzedaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Niech już będzie że 44 - ale ta druga wersja Lagunare.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Lagunare z czarną tarczą świetne, w mojej ocenie fajniejsze od poprzednika. Dobrze, że zmniejszyli rozmiar - ciekawe, jak układa się na nadgarstku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-22259-0-46871000-1331829756.jpg<

post-22259-0-72149900-1331829754.jpg

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy SST chrono bardzo mi się podoba, tylko w wersji czarnej inne wskazówki jak od Airmana 2000 i brak wskazań drugiej strefy ;)?

Rozumiem po tych nowościach że Glycine w logotypie odchodzi od korony, przynajmniej na tarczach. Trochę szkoda.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy SST chrono bardzo mi się podoba, tylko w wersji czarnej inne wskazówki jak od Airmana 2000 i brak wskazań drugiej strefy ;)?

Rozumiem po tych nowościach że Glycine w logotypie odchodzi od korony, przynajmniej na tarczach. Trochę szkoda.

Trudno to stwierdzić po dwóch modelach. Dzisiaj oficjalnie ogłoszono, że po śmierci właściciela firmy, córka odsprzedała firmę ALTUS UHREN HOLDING. Pewno będą jakieś zmiany chociaż nowy właściciel deklaruje rozwój firmy zgodnie z dotychczasowymi trendami i historią.

Czarny SST jest wersją 24h stąd brak dodatkowej wskazówki. No i wskazówki inne są.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

martwi jedynie obniżanie WR wraz z każdą odsłoną Incursore i "cywilizowanie" tego modelu, niewiele już zostało z solidnego tool-watch'a (tj. 46/Unitas)

zegarkiclub.pl Driver Error

There appears to be an error with the database.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

martwi jedynie obniżanie WR wraz z każdą odsłoną Incursore i "cywilizowanie" tego modelu, niewiele już zostało z solidnego tool-watch'a (tj. 46/Unitas)

Incursore miało zawsze dwie linie:

46mm koperta z WR200 i 44mm z WR100 i te zegarki ciągle są dostępne pod ref. 3873, 3874 oraz 3900 i 3901. Nowy Incursore stracił WR ale zyskał wypukły szafir z AR a werk 2824 zastąpiony został 2896. Koperta jest znacznie odchudzona dzięki czemu Incursore się uklasycznił.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.