Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pmwas

Co to za maszyna?

Rekomendowane odpowiedzi

post-2232-0-56605500-1331816418.jpg<

post-2232-0-22841300-1331816417.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mi się kojarzy z tymi zegarkami:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/41450-hamilton-bomb-timer-1942-mit-czy-prawda/

gdzieś widziałem bardziej zbliżone do twojego

Równie dobrze może to być zegarek z jakiegoś pojazdu wojskowego... ale na mój gust na 99proc zastosowanie w wojsku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pamiec mnie nie myli to jest zegarek uzywany przy aparacie do zdjec lotniczych. Gdzies na forum to juz bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na chinawatches mamy juz odpowiedz, fotokarabin:

CW/viewtopic.php?p=160168&sid=5863a44f47291ceeee327453d8198291#160168

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam zegarek z fotokarabinu ;). Dobrze wiedzieć :D. Na WUS kopnął mnie zasczyt, bo Mark Gordon odpowiedział na moje pytanie - podobno te zegary napewno produkował Złatoust i 2 MCzZ. Wykończenie mechanizmu raczej wskazuje na 2MCzZ i pochodne (CzCzZ, fabryka 5), bo Złatousty mają inne wykończenia. kto tak naprawdę wyprodukował ten zegarek - trudno będzie jednoznacznie orzec - tak, jak wspomniałem, jeśli brać pod uwagę tylko przebieg pasków jest to Czystopol. 2MCzZ i 5Z miały podobny, ale jednak nieco inny kąt. Pytanie tylko, czy w tych z centralną sekundą kąt przebiegu pasków wciaz ma znaczenie. Korci mnie, zeby odkrecić mostek centralnej sekundy i zobaczyć, czy coś nie jest nabite pod nim, bo jest akurat w typowym dla sygnatur typu I miejscu, ale jakoś nie mam odwagi. Poza tym - cóż by tam mogło być - chyba nie nabili oznaczeń pod mostkiem???

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.