Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_Łukasz

Dopieszczamy tarczę w finalnym projekcie zegarka rosyjskiego ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Wygrał projekt 8:

med_gallery_30933_220_75713.jpg

W tym temacie będziemy dyskutować nad ewentualnymi poprawkami do projektu. Zapisujcie swoje propozycje zmian ;)

PS Pamiętajcie, że chodzi o DROBNE poprawki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limited edition -> edycja limitowana, a najchętniej w ogóle bym wywalił (przeniósł na dekiel)

I szturmownik out! (ale to już pewnie nie drobne ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomniejszenie czy obrócenie szachownicy, zmiana napisu na polski, czy też czcionki - to wszystko myślę, że można uznać za drobne zmiany.

Jednak wywalenie szturmownika już raczej do małych zmian się nie podciągnie. Na takie zmiany był czas przy tworzeniu projektów i przy głosowaniu (można byłoby wybierać projekty bez szturmownika. Teraz na tą zmianę już jest raczej za późno.

Natomiast powyższe propozycje tj.:

- zmiana napisu LIMITED EDITION

- pomniejszenie szachownicy

możemy przedyskutować.

Od siebie dodam, że zmiana koloru czcionki na biały wydaje mi się dobrym pomysłem niezależnie od tego czy zostanie napis w wersji angielskiej czy polskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- zmiana napisu LIMITED EDITION

- pomniejszenie szachownicy

możemy przedyskutować. Od siebie dodam, że zmiana koloru czcionki na biały wydaje mi się dobrym pomysłem niezależnie od tego czy zostanie napis w wersji angielskiej czy polskiej.

pod tym się podpisuję, chętnie zmiana na j. polski i kurcze... wyrzucenie szturmowika jakoś zaczyna do mnie przemawiać, ale to faktycznie nie jest już taka drobna kosmetyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wytrwałych.

Szachownica jest coraz mniejsza - ok,

mniej kolorów - ok,

zmiany w napisach - ok,

w tym werku raczej sekundnik musi być niecentralny - chyba,

zmierzamy do wersji minimalistycznej - może i dobrze.

Co do szachownicy: skoro zeszła w dół z "12"- wtedy był sens obróconej (coś wspólnego z wierzchołkiem trójkąta na dwunastej), to może spróbujmy zgodnie z wzorcem - czyli poziomo?!

Kiedyś, ktoś wspominał o bardziej wyrazistych wskazówkach - czy to nie za duża zmiana?

To by było na tyle,

pozdrawiam

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umieszczenie obok siebie Moscov Classic i Edycja limitowana to porażka. Moskiewski klasyk lub moskiewska klasyka - owszem ;) , w stylu Handlopol Trade Company. Jak dla mnie - zbyteczna wzmianka o limitacji. Szachownicę zostawiłbym w oryginalnym rozmiarze, niech coś dzieje się na tarczy

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-31499-0-12232000-1331818046.jpg

Uploaded with ImageShack.us

O i ten prokelt jest kapitalny. Choć tą edycję limitowaną jeszcze wyrzucić na dekiel :lol:

Ankieta sobie była... to dobrze, Wcale nie znczy, ze jest wiaząca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym kupił zegarek jak projekt Sąsiada tez informacja o limitowanej edycji na dekiel ale była ankieta i nasz faworyt odpadł i IMO nie ma co mieszać. Co najwyżej jeśli nie będie chętnych na Cepelię to można weryfikować na szerokim gronie czy są chętni na konkretny minimalistyczny projekt. Mam jednak nadzieję że powstanie klubowy lotnik z szachownicą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, że do mnie również przemawia projekt minimalistyczny ale... na tym etapie nie możemy sobie raczej pozwolić na taką zmianę.

Wracając zaś do pozostałych aspektów. Czy mógłby ktoś przygotować grafiki uwzględniające powyższe propozycje?

Tj.:

1. Opcja ze zmniejszoną i odwróconą szachownicą z napisem "EDYCJA LIMITOWANA" (najlepiej w 2 wersjach kolorystycznych - czerwonym i białym) i bez niego.

2. Wersja taka jak wyżej ale z szachownicą nieodwróconą.

Czy coś jeszcze mi umknęło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nikt nie wykona projektów do niedzieli to się podejmę i zamieszczę w poniedziałek szkice.

"... na tym etapie nie możemy sobie raczej pozwolić na taką zmianę."

Za daleko na zmianę bo chodzi o producenta czy listę chętnych którzy wybierali, bo nie bardzo rozumiem. Jeżeli o ankietę to dlaczego by nie przewałkować tematu jeszcze raz, skoro część potencjalnych Klientów się wykruszyła. No nie wiem, jak pisałem jestem z doskoku w tym wszystkim.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nikt nie wykona projektów do niedzieli to się podejmę i zamieszczę w poniedziałek szkice.

"... na tym etapie nie możemy sobie raczej pozwolić na taką zmianę."

Za daleko na zmianę bo chodzi o producenta czy listę chętnych którzy wybierali, bo nie bardzo rozumiem.

Chodzi o to, że nie po to był wybierany najciekawszy projekt w ankiecie by teraz dostosować wybrany zmieniając go w taki sposób by wyglądał jak jeden z tych, które nie przeszły. W tym momencie możemy sobie pozwolić na delikatne zmiany bo dopieszczamy projekt, który cieszył się największym powodzeniem a nie tworzymy zupełnie nowy. Na to czas był wcześniej. Przejrzyj sobie ankiety. W drugim etapie zostało dodanych kilka nowych projektów. Jeszcze wtedy można było dodawać drastycznie się różniące projekty a było to w sumie nie tak dawno temu bo 22 grudnia wystartowała ta ankieta.

Jeżeli o ankietę to dlaczego by nie przewałkować tematu jeszcze raz,(...)

To byłoby niepoważne. Jakbyśmy teraz mieli przeprowadzać wszystko od nowa to większość osób zainteresowanych projektem pomyślałaby, że sobie jakieś jaja robimy. Po takim zabiegu prawie nikt nie byłby zainteresowany tym projektem a na dodatek wszystko by się znacznie przedłużyło... co na pewno nic nam by nie ułatwiło bo to wszystko i tak trwa już zbyt długo.

W tym momencie powinniśmy się sprężyć i możliwie najszybciej wybrać ostateczną wersję tarczy i dekla a następnie zebrać listę chętnych by Jimi Jump, mógł już prowadzić konkretne negocjacje z Moscow Classic wiedząc na czym stoimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, czy szachownicę można ot tak sobie odwracać. Flaga ma określone położenie barw, szachownica zapewne też, inaczej dostaniemy wersję na Monako lub Filipiny, jak to z flagami bywało.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, jasne, kumam już. Ok przejrzę jeszcze poprzednie tematy. Jak się graficzki nie pojawią to je zrobię na poniedziałek.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien, czy szachownicę można ot tak sobie odwracać. Flaga ma określone położenie barw, szachownica zapewne też, inaczej dostaniemy wersję na Monako lub Filipiny, jak to z flagami bywało.

Masz racje. położenie pól jest ściśle określone przez ustawę. od 1921 do 1993 roku górne lewe pole było czerwone a obwódka biała, obecnie jest na odwrót. Obrócone o 45 stopni szachownice były malowane na pojazdach pancernych

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc proponuje żeby nie było ŻADNYCH wątpliwości odwrócić szachownicę na kwadrat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc proponuje żeby nie było ŻADNYCH wątpliwości odwrócić szachownicę na kwadrat.

No i niech tak będzie ... z tą szachownicą. Tylko żeby te pola były wg ustawy, no żeby w MC się nie pomylili, tak przypadkiem.

A jakie są dalsze propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, szachownica będzie jak MON i Bozia przykazała !

MC jak da ciała to pojedziemy do nich z widłami i pochodniami ;P I Urrraaaa !

Co do kombinowania. zróbmy COŚ co będziemy mogli pokazać MC.

Powiem tak ... Są ciut wkurzeni że to tyle trwa ...

ale tłumaczyłem im że to wymaga czasu, a efekt będzie piorunujący !

Pamiętajmy że to jeszcze MC ma ostatnie słowo:

DA SIĘ, NIE DA SIĘ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo też nie przerabiajmy projektu, bo to sensu nie będzie miało.

W końcu wyjdzie inny projekt niż ten na który głosowała większość zainteresowanych, a przecież nie o to chodzi...

Oto małe poprawki do projektu 8:

Szachownicę nieco zmniejszyłam i obróciłam, tak jak chcieliście :)

Napis LIMITED EDITION zmieniłam na EDYCJA LIMITOWANA (w wersji v2 w kolorze czerwonym i w wersji v3 w kolorze białym).

8-v2.jpg8-v3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) skoro część potencjalnych Klientów się wykruszyła.(...)

Obawiam się, że również się do tej części zaliczam. Powodem nr 2 w moim przypadku są zmiany w projekcie tarczy.

Na 100% się nie zarzekam, kibicować będę. :)

PS - 50 chętnych, będzie ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak ... Są ciut wkurzeni że to tyle trwa ...

ale tłumaczyłem im że to wymaga czasu, a efekt będzie piorunujący !

A co z deklem? Nie przysłali jeszcze zdjęcia?

DjSamerA, mółabyś jeszcze zrobić 2 projekty niemalże identyczne z tymi, które wstawiłaś jednak z napisami "EDYCJA LIMITOWANA" w mniejszym rozmiarze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, kolejna moja propozycja, chyba dużo nie odbiega od wybranego projektu a jest minima. Nazwany roboczo XK8.

mcxk8.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Szachownica zmniejszona, lekko opuszczona. Napisy MC i EL pomniejszone proporcjonalnie do szachownicy, opuszczone ciut w dół.

Rzymskie cyfry mono, pasek celowo też B/W (jak będzie czerwono biały to i tak sobie wymienię, także to szczegół :)).

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawki proponowane są całkiem fajne i przyznam, że po chwilowym zniechęceniu wracam do tematu z nadzieją.

Na 100% dobrą zmianą, jest zrobienie napisu edycja limitowana w białym kolorze. Białe cyfry rzymskie też mi grają w tej wersji.

Szachownica mniejsza też wydaje się dobrym pomysłem.

Zastanawiam się jeszcze nad językami na traczy.

Teraz mamy:

szturmowik - cyrylica

Moscow Clasic

Edycja limitowana - nie wiem czy nie lepiej jednak Limited Edition

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, robi się językowy miszmasz.

Trzeba to obgadać - mi generalnie nie leży cyrylica w Szturmowik (imho całe to logo), jeżeli to koniecznie MUSI zostać, to ciekawy jestem czy by nie dało się wykonać za obopólną zgodą wszystkiego cyrylicą? Znowu zbyt duże zmiany pewnie :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawy jestem czy by nie dało się wykonać za obopólną zgodą wszystkiego cyrylicą?

w takiej opcji pewnie pojawiłoby się sporo głosów "polski zegarek z ruskimi napisami?!" zresztą ja raczej nie widziałbym faktycznie samych napisów cyrylicą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.