Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem prawie pewien pozytywnej odpowiedzi, ale warto zapytać się od razu, czy Gunter da bez doplaty do zegarka szafirowy lub ceramiczny bezel, gumową i metalową branzoletę (mediolanski mesh by pasował}, może jeszcze skórzany pasek, bo ma rewelacyjne, drewniany box z metalową grawerowaną tabliczką limitacji, skórzane kompaktowe etui dla noszenia zegarka i pasków, oraz śrubokręcik dla owych pasków przestawiania. Certyfikat kosztów nie zwiększy, więc się rozumie. O czymś istotnym zapomniałem? Jedyna kwestja trudna do załatwienia - kolorowe gumki/sylikony. :lol:

Negocjacje pozostawimy na koniec, jak już znana będzie liczba chętnych i modyfikacje limitowanej wersji :)

Ale będę o tym pamiętał :)

Jeszcze w gwoli inspiracji, dla nadwornych grafików :)

Zegarek na tej "ecie" z fajnie zagospodarowanym GMT na tarczy

ball8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- komputer mi się posypał, teraz piszę z nie swojego więc jestem nieco ograniczony czasowo.

Mam nadzieję, że się nie poobrażacie jeśli ankietę zamknę dopiero jutro lub pojutrze, jak odbiorę sprzęta z serwisu. Wtedy też "ruszy" wątek projektowy, a nawet dwa wątki projektowe- przód zegarka i dekiel. Sądzę, że te tematy też nie będą się ciągnęły w nieskończoność, bo wiele projektów już powstało i teraz to już kwestia kosmetyki i ew. poprawek.

Planowałem wrzucić do pierwszego postu tematu projektowego wszystkie Wasze projekty, tak żeby zebrać je w jednym miejscu, ale to chyba nie wchodzi w grę ze względu na ich mnogość. Rozwiążę to inaczej, ale równie przejrzyście w czym mam nadzieję pomogą mi nasi koledzy projektanci.

Mariusz- Twój kapitan jest niesamowity!

Twórzcie dalej, do zobaczenia w wątkach projektowych. Myślcie coś już nad deklem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROPONUJĘ JUŻ NIE WRZUCAĆ DODATKOWYCH PROJEKTÓW TYLKO SKUPIĆ SIĘ NA TYCH , KTÓRE JUŻ MAMY I PODDAĆ JE DYSKUSJI.

A ja wręcz odwrotnie. Proponuje wrzucać jak najwiecej, bo mimo iż projekty sa coraz lepsze i wszystkim grafikom należą sie słowa uznania to jednak to jeszcze nie jest poziom ani Napoleona, ani Proteusa.

Widząc, ze każdy nowy projekt jest coraz lepszy chyba warto uzbroić sie w cierpliwość, prawda? Wcześniej dobrze ktoś napisał: co nagle to po diable. Koledze proponuje odstawić Redbulla :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wręcz odwrotnie. Proponuje wrzucać jak najwiecej, bo mimo iż projekty sa coraz lepsze i wszystkim grafikom należą sie słowa uznania to jednak to jeszcze nie jest poziom ani Napoleona, ani Proteusa.

Ja myślę, że niektóre projekty już są spokojnie zbliżone (a wręcz ośmielę się stwierdzić że może nawet lepsze) do tych 2 które podałeś - po prostu z płaszczyzny "jakości projektu" wkroczyliśmy już na "płaszczyznę gustu" i jednemu podoba się taki a drugiemu inny :lol: Po za tym na razie pracujemy tylko nad górą zegarka a jeszcze dojdzie nam dekiel, jakaś oprawa w sensie pudełka itp :) wszystko razem też przeniesie nasz projekt na wyższą półkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że niektóre projekty już są spokojnie zbliżone (a wręcz ośmielę się stwierdzić że może nawet lepsze) do tych 2 które podałeś - po prostu z płaszczyzny "jakości projektu" wkroczyliśmy już na "płaszczyznę gustu" i jednemu podoba się taki a drugiemu inny :) Po za tym na razie pracujemy tylko nad górą zegarka a jeszcze dojdzie nam dekiel, jakaś oprawa w sensie pudełka itp :) wszystko razem też przeniesie nasz projekt na wyższą półkę :)

Nie mniej apeluje o wiecej projektów. Idzie Wam coraz lepiej :lol:

Zreszta być może to kwestia dopieszczenia projektów, a to wiadomo będziemy robic w kolejnych fazach projektu. Osobiście chciałbym, żeby nasz LSE był odważny ale nie, ze tak powiem pstrokaty :) Pozdrawiam naszych grafików i prosze o wiecej! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kto się pokusi pierwszy o projekt dekla?! Śledzie, Kapitanowie,Pomarańczki...NA START ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem zdania, że nie mamy się czego wstydzić. Szczególnie Proteus moim zdaniem nie dotrzymuje kroku. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Pomysł z podziałką GMT na tarczy moim zdaniem wart rozwagi choć wprowadzi zamęt w projektach i wątpię aby uzyskał aprobatę. Ta podziałka na bezelu mnie denerwuje choć jestem w stanie się z nią pogodzić stawiając na lepsze werk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem zdania, że nie mamy się czego wstydzić. Szczególnie Proteus moim zdaniem nie dotrzymuje kroku.

Dokładnie ;) osobiście uważam że oba projekty już już pokonaliśmy - niemniej możemy jeszcze popracować żeby było jeszcze lepiej :)

Pomysł z podziałką GMT na tarczy moim zdaniem wart rozwagi choć wprowadzi zamęt w projektach i wątpię aby uzyskał aprobatę.

No tu również się zgodzę - przy wąskim bezelu jest ok - przy szerokim to rozwiązanie mocno traci - wystarczy spojrzeć na Sinn'a - oni tam takie coś zmajstrowali i w porównaniu ze wspomnianą Doxą jest dużo słabiej wg mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30462-0-75016100-1331823557.jpg

post-30462-0-80871400-1331823555.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fenomenalny ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kto się pokusi pierwszy o projekt dekla?! Śledzie, Kapitanowie,Pomarańczki...NA START :)

Co do dekla to poczekajmy na wybór projektu przodu...dlaczego tak, już niebawem :);)

Panowie, właśnie jesteśmy z Leszkiem na etapie wymiany zdań co do wyboru projektu. Tego jak, tego dokonać,bo to nie lada zadanie przy tylu mocnych projektach, ale póki co twórzcie, cytując pewien kabaret "NIECH TO TRWA! NIECH TO TRWA !"

CAERULEUS - świetny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CAERULEUS na ten moment jest moim faworytem ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,kibicuję bardzo waszym projektom,jest naprawdę nieźle..:)

jako drobną sugestię do rozważenia w tej fazie projektowania ,..:

może warto podzielić bezel ,jak w Doxie Sub na dwa inaczej obrobione kawałki stali (polerka vs szczotkowanie)..w Subie się to sprawdza niebywale,

dwie różne powierzchnie różnie odbijają światło,bezel staje się optycznie lżejszy i ..no nie wiem jak to opisać ..ale na żywo jest super..

post-23173-0-34671000-1331823559.jpg

post-23173-0-07373600-1331823564.jpg

post-23173-0-65774500-1331823565.jpg

generalnie wszystkie projekty wreszcie na wysokim poziomie..szacun za "śledzia" .. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem informację, że Rosjanie zwiększyli limitację Napoleona do 33 szt. i jestem wpisany na listę ;) Prześpię się z tym ale tak jak pisałem uważam, że to co powstaje idzie w odpowiednim kierunku i chyba zrezygnuję z tego Napoleona. Jakbym miał nadgarstek 20 cm to bym go kupił bo od przybytku głowa nie boli, a przy mojej "witce" dwa takie potwory to trochę za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CAERULEUS na ten moment jest moim faworytem ;)

+1 :)

@vcore - swietny projekt ale moze dałoby sie urozmaicic troszeczkę tarcze (motyw fal wyróżnionych w centrum)? Ciekawa byłaby tez wersja ze stalowym bezelem - a moze uda sie zrobic tak jak w Proteusie - wymienny bezel? No i nazwa do mnie nie przemawia, co niby miałoby byc na deklu? Byłbym jednak za tym zeby pociagnac jakis motyw: Posejdon - Neptun.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CAERULEUS bardzo interesujący projekt

black sea wyszedł im świetnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vcore - pierwszy "prawie all black" który mi się podoba :) tylko sekundnik jest na samej górze (tzn nie jest schowany pod innymi) "stosu" wskazówek :) niemniej dalej nie ma GMT :) mógłbyś domontować?

I chyba do zmiany będą indeksy - ktoś wcześniej wspominał o problemach z nałożeniem precyzyjnie tak cienkich zakończeń i nawet fotkę wstawiał gdzie słabo to wyszło... ;)

Co do dekla to poczekajmy na wybór projektu przodu...dlaczego tak, już niebawem :) :)

Może zdradź jakieś wstępne szczegóły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vcore - swietny projekt ale moze dałoby sie urozmaicic troszeczkę tarcze (motyw fal wyróżnionych w centrum)?

tak ładnie wyszedł, że fale niepotrzebne w mojej opinii

jeżeli juz to może środek jak black sea?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zdradź jakieś wstępne szczegóły ;)

Myślę, że jutro wszystko będzie jasne :) :)

Aha jakby co to, Wikiliks nawet nie wie, co my z Lechem kombinujemy :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

projekty świetne, najbliżej mi do estetyki prezentowanej przez Mariusza

czekam na ankietę, ciekawy jestem bardzo co z tego wyjdzie

zegarkiclub.pl Driver Error

There appears to be an error with the database.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ok.. you can make all.. different hands..different dial.. different bezel engrafing aso?"

Może częściowo po niemiecku, ale na ile to rozumiem, to na bezlu możemy sobie pokombinować z GRAWEREM jak np. jest w Napoleonie. Żeby to co-po-niektórym szyków nie pokrzyżowało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - "wolnoć Tomku w swoim.... bezelu" ;)

Takie dwa jeszcze - podobne ale różnią się właśnie bezelem - w dodatku rozbity na 2 pierścienie tak jak zasugerował to y60 :)

post-19315-0-41706200-1331823618.jpg

post-19315-0-29209600-1331823621.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 ;)

@vcore - swietny projekt ale moze dałoby sie urozmaicic troszeczkę tarcze (motyw fal wyróżnionych w centrum)? Ciekawa byłaby tez wersja ze stalowym bezelem - a moze uda sie zrobic tak jak w Proteusie - wymienny bezel? No i nazwa do mnie nie przemawia, co niby miałoby byc na deklu? Byłbym jednak za tym zeby pociagnac jakis motyw: Posejdon - Neptun.

Też bym się pokusił o falę oraz dodatkowo sekundę w kształcie tójzęba :)

Labidochromis caeruleus :)

post-34502-0-82636400-1331823622.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.