Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że takie eleganckie pudełko dadzą :) Do limitki wyjątkowo pasuje. Strasznie jestem ciekaw jak to wyjdzie w realu....bo ingerencje są spore :)...szczególnie dekielek.

Wierzcie lub nie ale gdyby mi ktoś nie powiedział...to ten Aquarius to dla mnie był facet z ośmiornicą.....dopiero jak mi chyba Rafał powiedział, że to dzban z wodą....to dostrzegłem, że to rzeczywiście dzban :) ....ale to nie ważne....każdy widzi co chce :)....projekt i tak jest fajny...niezależnie czy to ośmiornica czy dzban :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli ten dekiel wyjdzie choć w stopniu mocno zbliżonym do wizualki to już będzie coś :)

Chciałbym żeby obyło się bez półśrodków przy jego wykonaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O żadnych półśrodkach nie może być mowy. :D Skoro mogliśmy taki dekiel zaprojektować za zgodą Guntera to teraz na żadne wytłoczki się nie zgadzamy. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasz, dobre wiesci, dzieki za pamięć :D

Marco - a juz prawie zapomniałem o tym golasie... :lol::D

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mówią, tak robią :lol::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem nasz Triton 30ATM niepostrzeżenie stał się jednym z najpopularniejszych modeli ze stajni Guntera. Oto co można wyczytać w opisie Tritiona na stronie Steinharta:

available soon again

ready for shipping not before may 12th 2011

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero nasz Triton 30m wel Aquarius stanie się najbardziej popularnym i poszukiwanym przez maniaków zegarkowych nurkiem.

:):);)B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie napisy "available soon again ready for shipping not before" moga dluuuugo wisiec. Tylko daty sie zmieniaja. Piloty premium byly zapowiadane w ubieglym roku przez lato na sierpien, przesunieto termin na pzdziernik, realnie dostarczane od stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszystkim!

Jestem nowy na forum, ale juz od jakiegos czasu z zaciekawieniem obserwuje rozwój projektu.

Powiem tyle, Panowie graficy SZACUN - swietna robota !!! Ale to juz wiecie ;)...

I gratulacje dla wszystkich zwiazanych z powstajacym MEGA-Watchem!

Ja chetnie dopisze sie do listy oczekujacych, Lechu juz wie B)

Pozdrawiam serdecznie, Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Jacku, fajnie że Ci się projekt podoba, mam nadzieję że spodoba się również finalny projekt, niezależnie od tego kiedy nastapi realizacja ;) Miejmy nadzieję, że Gunter się postara i uda się wykonać jak najszybciej (już nawet nie spekuluję czy w 3, 4 czy 6 miesięcy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pesymista B);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu się pomylił i na pewno pisał o tygodniach,a nie miesiącach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem powiedzieć, ze nie będę płakał jeśli termin się nieco oddali, jednocześnie mając nadzieję, że do tego nie dojdzie i zegarek bedzie w 3 miechy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a możemy zadać pytanie Gunterowi kiedy można się spodziewać odpowiedzi? :>

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że Gunterowi zależy na tym projekcie, bo to niezły biznes i pamięta o terminach ;) Ale jeśli Łukasz uzna, że nie będzie to nietaktem pewnie zaraz zapyta B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja juz pytałem i pisałem Wam o tym ;)

Jeśli grafika zostanie przygotowana i ruszymy z zamówieniami w przyszłym tygodniu to zegarek powinien być na sierpień. Poniżej mail, który otrzymałem od Guntera

"Hi lukas?

Ok.. next step is ..

My designer make the drawing ready for my factories..ok?

This need some time.. I think on next week..

Today I call with my swiss factories?

If we ready to start with this watch we need about.. hm.. to the summer.. august..

Hands 2 month?.. this is the longest period..

Dial no problem?also in this time window..

Case back also..

Crown also..

Cases.. I need also 2 month?

So I think? if you confirm on next week.. so we can deliver in august?

Thanks gunter"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wskazówki maja zabrać najwiecej czasu to może rzeczywiście zmienimy na te od 100ATM ? Co Wy na to? Wiem, ze jest sporo zwolenników oryginalnych wskazówek od Tritona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za poczekaniem na kpl. ;)

Z wiadomości od Guntera wynika, że dłużej, ale jak się dalej czyta to wcale nie tak bardzo dłużej B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu nie ma opcji zeby im nie wyszlo takie cudo ;)

Juz samo czekanie jest ekscytujace...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no racja- pisałeś już o tym Łukaszu B) W natłoku tych informacji można się pogubić.

stfraw- projekt jest już zatwierdzony przez nas wszystkich, a przynajmniej przez większość z nas więc nie wyobrażam sobie ani organizacji głosowania i robienia tego na hura, ani podjęcia decyzji za wszystkich. Tym bardziej, że mi zestawik wskazówek odpowiada i mogę poczekać nieco dłużej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że czekamy na grafiki od Steinharta w międzyczasie warto zobaczyć jak na żywo wygląda Proteus:

http://www.youtube.com/watch?v=nmu7xfU9390

A tutaj mamy też porównanie do Nav B Uhr 44mm (przyznam szczerze, że trochę się przestraszyłem ;)):

http://www.youtube.com/watch?v=hiaaAz6hvYI&feature=related

Ale tak naprawdę nie o tym chciałem. Rzecz która najbardziej podoba mi się w Proteusie to wyśmienicie dobrane paski.

Zauważcie, że w pasku, który przychodzi oryginalnie z zegarkiem są pomarańczowe obszycia (takie same są na pouch'u), które zgrywają się ze wskazówką GMT, natomiast dodatkowy pasek (granatowy) świetnie pasuje do tarczy.

Celowo zwracam na to uwagę bo chciałbym, żeby w naszym Aquariusie paseczki również współgrały (nie kojarzę czy to było już przedyskutowane).

Z tego co wywnioskowałem z opisu w pierwszym poście to kauczuk będzie jak poniżej:

619279499band001kautschuk241.JPG

Natomiast ten drugi to niebieski shark całkiem u góry:

1543043911band222haifisch241.JPG

Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.

Byłoby świetnie gdyby ten niebieski shark zgrywał się z kolorem, który mamy na obwodzie tarczy. A jeszcze lepiej byłoby gdyby była opcja czarnego sharka (pierwszy od dołu) z niebieskim obszyciem ;) Co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat paska był już kilka stron wcześniej poruszany i okazało się, że skórka nie jest warta wyprawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski będę takie jak poniżej:

Pasek pierwszy guma:

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&Sel_ID=20&Sel_Cat_ID=8

Pasek drugi niebieski rekin:

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=369&Sel_ID=20&Sel_Cat_ID=2#369

Rekin niebieski, będzie współgrał, guma jest zawsze uniwersalna ;)

Gunter nie przewiduje modyfikacji paskowych, tak więc nie ma możliwości zamówienia rekina z niebieskim przeszyciem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie skoro z zegarkiem jesteśmy już na finiszu poszukajmy w sieci pasków i zorganizujmy zakup grupowy ;)

Wiem, że już były propozycje ale:

a) niczego nie wybraliśmy

;) co 20 głów do szukania to nie 1 :)

c) czas oczekiwania na zegarek nam się skróci jak będziemy się zajmowali czymś z nim związanym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo mam obecnie czas żeby zająć się tym zbiorowym zakupem pasków, ale obiecuję że jak tylko poleci oficjalne zamówienie zegarka, tuż po zapisach, zacznę rozglądać się za paskami dla nas. Omówimy to tutaj, w wątku ogólnym żeby nie "śmiecić", a decyzję o ew. zakupie grupowym jakiegoś modelu paska podejmiemy drogą ankiety ;) Oczywiście jak ktoś ma już jakieś propozycje wyszperane w necie to bez krępacji proszę wrzucać ;) Postaram się to później jakoś wyłowić i z naszych propozycji coś wybierzemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.