Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xylog

Od siebie mogę tylko napisać, że mam przeczucia że realizacja odbędzie się na przełomie kwietnia i maja bądź w maju, ale to tylko odczucia.

Lechu, tylko nie precyzuj którego roku ... :P:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież specjalnie nie napisałem którego roku - łatwiej mi się będzie wytłumaczyć, że przecież o 2013 pisałem, a Wy się czepiacie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Gunter,próbuje pobić jakiś rekord do księgi Guinnessa:D

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dba o swój biznes. Z dużym zapasem zapewnia sobie plan produkcji. Dla (edit:stabilności) firmy to OK. Klientów jednak wypada od początku jasno poiformowac o terminie realizacji. Wtedy jest to uczciwe stawianie sprawy.

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że czas na kolejne wieści - zdobyte metodami 007 tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

obstawiam listopad

A dokładnie to który? Który listopad, a nie który listopada? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprasza się o nie pisanie w tym wątku (chyba że konkretne informacje o wysyłce).

Bo nerwy mi puszczają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą, nie piszcie że listopad bo nie wiadomo czy nie grudzień :) Ja dodatkowo Wszystkich upraszam o dbałość o zdrowie a osoby o słabych nerwach zwłaszcza. Jestem dopiero piątym rezerwowym po stal i zaczyna mnie to gryżć po nocach :D

Przepraszam za żart i pozdrawiam oczekujących.

Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie zrobiliśmy jakiejś Umowy ze Steinhartem. Moglibyśmy COŚ wymagać. Niestety, przez to jesteśmy w czarnej du... i nic nie możemy zrobić, poza jakimiś manifestacyjnymi rezygnacjami, co akurat spłynie jak po kaczce, bo jak nie my, to zegarki sprzedadzą się w kilka dni w sklepie.

Tak czy owak, wkur... mnie takie olewactwo klienta.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Von der ersten Zeichnung zum fertigen Exemplar dauert es etwa ein Jahr"

i wszystko jasne!!! -taka polityka firmy

a mnie już tak kusi zamiennik w postaci Seiko Sumo, że nie wiem ile jeszcze wytrzymam

widzę już wszystkim nerwy puściły i cierpliwość się skończyła - nawet Ty @split

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to właśnie nauka na przyszłość, dla kolejnych osób które podejmą się organizowania jakiejkolwiek limitacji - TRZEBA SPISYWAĆ UMOWY, zawierające sankcje działające w obie strony. My nauczyliśmy się na błędzie.

Z naszej umowy już dawno się wywiązaliśmy, a Gunter zamiast w końcu napisać cokolwiek, bo chyba w końcu wie co dzieje się w jego własnej firmie, woli nie pisać niczego, traktując nas jak powietrze, a nie klientów którzy złożyli zamówienie na łączną sumę ponad 100 tys. złotych. Nic tylko brawa się należą za takie podejście do limitacji (o bieżącej produkcji się nie wypowiadam, bo na tym polu jest ok). Mi też już nerw puszcza, bo świecę przed Wami oczami, a wieści żadnych przekazać nie mogę i jest mi bardzo przykro z tego powodu.

Jednocześnie proszę Was po raz kolejny o jeszcze trochę cierpliwości, bo zegarek wart jest mimo wszystko czekania. A w obecnej sytuacji tylko czekanie nam pozostaje. Na nerwy i fochy już za późno niestety, niewiele dadzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak patrze z perspektywy czasu jak Wam Lechu i Łukasz udało się przeprowadzić tą limitację to tylko pogratulować przedsiębiorczości

więc nie macie za co świecić, wstydzić się i denerwować

a że producent okazał się ... to już inna bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zaraz... on tak po prostu nie odpisuje? Ja myślałem, że to nasze polskie firmy są często niepoważne (nie mówię o branży zegarkowej tylko ogólnie) a tutaj coś takiego... Śledzę ten temat dopiero jakieś pół roku ... ale takie podejście do limitki jest ... nasuwa mi się tylko słowo: żenujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie;

On nie odpisuje ? i swoim polskim pracownikom też nie pozwala ?

naprawdę coś jest mocno nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale Burns co Łukasz miałby napisać, jeśli jego traktujemy jako "polskiego" pracownika? Chyba że mówisz o tych dziewuchach tam, na miejscu?

Popatrzcie ile zegarów pojawiło się w międzyczasie u Steinharta, myślę, że to jest tutaj problemem. Dużo srok, dużo ogonów :)

Tamte projekty może zaczęły się odpowiednio wcześniej i dlatego...

Edit. Literówka

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy mam wrażenie, czytając zagraniczne fora, że problem zlewactwa dotyczy większości limitek., nie tylko naszej, więc to raczej nie tak, że nam konkretnie ktoś probuje źle zrobić, ino to jest pewien "standard".

Myślę, że jeśli w najbliższych tygodniach sytuacja się nie zmieni, powinniśmy napisać pismo do Steinharta, że domagamy się (nie prosimy) o wyjaśnienia obecnej sytuacji, a także oczekujemy rekompensaty za niedorzeczny czas realizacji projektu (9 czerwca minie rok od np mojej wpłaty przez PayPal). Ja wiem, że to może nie elegancko, że może nalezałoby poczekać, że Steinhart sam wykona jakiś miły gest wobec takiej obsuwy, ale szczerze mówiąc w d*pie mam eleganckie gesty, skoro sam jestem traktowany w sposób dalece inny, niż elegancki.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy mam wrażenie, czytając zagraniczne fora, że problem zlewactwa dotyczy większości limitek., nie tylko naszej, więc to raczej nie tak, że nam konkretnie ktoś probuje źle zrobić, ino to jest pewien "standard".

Myślę, że jeśli w najbliższych tygodniach sytuacja się nie zmieni, powinniśmy napisać pismo do Steinharta, że domagamy się (nie prosimy) o wyjaśnienia obecnej sytuacji, a także oczekujemy rekompensaty za niedorzeczny czas realizacji projektu (9 czerwca minie rok od np mojej wpłaty przez PayPal). Ja wiem, że to może nie elegancko, że może nalezałoby poczekać, że Steinhart sam wykona jakiś miły gest wobec takiej obsuwy, ale szczerze mówiąc w d*pie mam eleganckie gesty, skoro sam jestem traktowany w sposób dalece inny, niż elegancki.

Popieram.

Niech daje bransolety w gratisie :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że mówisz o tych dziewuchach tam, na miejscu?

tak, to miałem na myśli

Popieram.

Niech daje bransolety w gratisie :angry:

popieram, jestem, za!

Łukasz, wskórasz coś sam (odnośnie gratisu i wyjaśnienia zaistniałej sytuacji), czy nasza społeczność ma wystosować pismo ?

Proszę, popatrz - tygodnie mijają jak ziarenka w klepsydrze a tu nic się nie pojawia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy

To nie jest tak, że nie ma jakichkolwiek informacji ze strony Steinhart'a. Informacje są, ale nie są do końca potwierdzane więc nie chcę tu kolejnego dymu rozkręcać. Są dość asekuracyjne

W każdym razie sytuacja wygląda tak, że obecnie dotarły do nich, wcześniej zamawiane limitki. Dotrarł już Black Sea, obecnie szykują wysyłkę Grand Prix. Oba zegarki były zamawiane przed naszym.

Nasz zegarek jest obecnie w fazie przedmontażowej. Oznacza to, że są już wszystkie elementy i zegarki zaczną być składane w najbliższych dniach. Przewidywany termin dostawy do centrali na początku maja. Oczywiscie jak tylko dotrą to dam znać.

Mam też osobistą uwagę co do użytego przez @split'a słowa "dziewuchy". W moich oczach ma ono wydźwięk obraźliwy i lekko pogardliwy. Dominiku uwierz mi, że dziewczyny całym sercem są za naszym projektem, też nie wiedzą co mają powiedzieć, są nastawione na jak najlepsze sprawdzenie zegarków przed wysyłką. Z racji prowadzonej dystrybucji mam z nimi kontak niemalże codzienny i wiem, że są bardzo uczynne, miłe i życzę sobie aby dalej tak było. Tak wiec moim zdniem nie zasługują sobie na takie miano, bez względu na to, czy nasze zegarki są opóźnione czy nie.

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, jeśli chodzi o niefortunnosc określenia "dziewuchy"...

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowa "dziewuchy" użyłem ja i na pewno nie miałem na myśli to co myślicie/piszecie. Nic do nich nie mam.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.