Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, śledź może jest i fajny, może i oryginalny ale czy my chcemy zrobić edycję limitowaną dla rybaków pełnomorskich? Jak dla mnie to fajna ciekawostka zrobiona z jajami, którą porównałbym z prezentem ze sklepu ze śmiesznymi rzeczami :) Problem w tym, że takie rzeczy największą frajdę sprawiają darowującemu, natomiast obdarowany zazwyczaj bardzo szybko rzucą taki prezent w kąt.

Jestem jak najbardziej za odważnym projektem ale śledziowi muszę podziękować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, zgadzam sie z tym co napisałeś w 100%

Odpuściłbym tego śledzia.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen Orca

Seiko Tuna

Steinhart Śledź...

No bardzo to ciekawe. Wczoraj go robiłem, starałem się żeby był jak najbardziej odpychający jak się da (zardzewiałe indeksy, wodorost-green, rybie szkielety, głębia Bałtyku). Miałem jeszcze wersję z dodatkiem barw narodowych, ale się cofnąłem, żeby nie bezcześcić...

To Rosjanie zrobili ładny zegarek, a śledzik w sumie sporo z niego czerpie.

W każdym razie pomysł jak i projekt zostawiam, kto chce to jakoś wykorzystać/zrobić od nowa/ulepszyć to droga wolna. Sam liczyłem na kosmiczny projekt "Vortex", bo ładnie by świecił po ciemku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NUREK2.jpg

Coś takiego wyszło ;)

Dla mnie to najpoważniejszy do tej pory projekt. Do tarczy dodałbym jeszcze fale (tak jak w pierwszej wersji) i będzie ciekawa baza do dyskusji.

Oczywiście - inne projekty są również bardzo dobre ale IMHO "odważny" powoli zaczyna przypominać dyskotekę, tego wolałbym uniknąć.

Byłoby świetnie, gdybyśmy pamiętali, że ten zegar ma mieć klasę. Dokładnie tak jak w rosyjskim projekcie. Jest odważny ale i poważny i zaprojektowany ze smakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to najpoważniejszy do tej pory projekt. Do tarczy dodałbym jeszcze fale (tak jak w pierwszej wersji) i będzie ciekawa baza do dyskusji.

Oczywiście - inne projekty są również bardzo dobre ale IMHO "odważny" powoli zaczyna przypominać dyskotekę, tego wolałbym uniknąć.

Byłoby świetnie, gdybyśmy pamiętali, że ten zegar ma mieć klasę. Dokładnie tak jak w rosyjskim projekcie. Jest odważny ale i poważny i zaprojektowany ze smakiem.

stfraw, uprzedziłeś mnie z tym postem ;) jak dla mnie ten projekt też jest najładniejszy + fale o których pisałem już wcześniej i mamy naprawdę bardzo ładny zegarek.

Miejmy nadzieję, że Dmn wysłucha prośby o fale i zobaczymy jak to może w całości wyglądać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dmn - czy mógłbyś połączyć tą tarczę ze wskazówkami z ostatniej wersji? Dobrze byłoby też zrobić troszkę inne "widły", bo te rzeczywiście przypominają znak Maserati, np. jak poniżej:

Pozdrawiam!

nie przejmowałbym się zbieżnością trójzęba z Maserati, który zresztą IMHO jest najładniejszy. Ile to zegarków ma wskazówkę z logiem mercedesa i nic się nie dzieje ;)

Jeśli coś nam się najbardziej podoba to dlaczego tego nie wykorzystać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja propozycja...oczywiście utrzymana w moim guście kolorystycznym ;)

post-15668-0-18331600-1331823027.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SphinX - Twój projekt mimo wszystko chyba jednak mija się z tym co chcemy zrobić z Tritonem. Choć po pewnych modyfikacjach - kto wie... może być ciekawie... tfu, przecież już jest! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakich programach robicie te 3D ? 3D Max ?

Wcześniej zacząłem właśnie w 3d Max'ie (nawet wrzucałem screen'y z okna) ale później napisałem że za szybko to leci więc przeszedłem na PS'a :)

Ta wersja, jak dla mnie jest genialna.

Miło słyszeć :)

ale IMHO "odważny" powoli zaczyna przypominać dyskotekę, (...)ale i poważny

I znowu zaczniemy dążyć do czarnej tarczy... nie chodzi mi nawet tutaj konkretnie o Twoją wypowiedź tylko o ogół - miał być odważny zegarek - jest już ileś wersji w różnych kolorach a wracamy znowu do "stonowania" ;) wcześniej ileś osób (i to nawet nie ja bo byłem temu początkowo przeciwny) pisało żeby zrobić wręcz "oczoj***y" zegarek i żeby nie był tak spokojny i również cytuję "nudny" jak klubowy... (swoją drogą to nie rozumiem dlaczego tyle osób pisze że klubowy jest nudny skoro przecież ktoś go wybrał nie? :) ) - dajmy też szansę jakimś innym kolorom niż czarny :)

SphinX - faktycznie - trochę chyba nie w tym kierunku. W dodatku nigdzie nie uwzględniłeś GMT :)

Jest odważny ale i poważny

W którym momencie rosyjski projekt jest poważny? Bo nie wiem czy patrzymy na to samo? :) na tarczy nie licząc białych napisów i tego że czerwienie są dwie to z grubsza licząc jest 6 kolorów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu zaczniemy dążyć do czarnej tarczy... nie chodzi mi nawet tutaj konkretnie o Twoją wypowiedź tylko o ogół - miał być odważny zegarek - jest już ileś wersji w różnych kolorach a wracamy znowu do "stonowania"

Rozumiem ale nikt przecież nie mówi o czarnej tarczy, prawda? No, chyba że coś mi umknęło. Osobiście bardzo podoba mi się projekt Dmn, tam tarcza jest niebieska, taka można powiedzieć wręcz głębinowa, ale daleko jej do czarnej. Wiesz, odważny, a "oczojebny" to też dwie różne rzeczy. Może, a nawet powinno być odważnie (sam się za tym opowiadam) ale chodzi mi bardziej o taką odwagę z klasą, dokładnie tak jak w projekcie Napoleon. Że aż przypomnę go raz jeszcze:

steinhart-dark.png

Piękny? Owszem, i chciałbym, żeby nasz projekt od niego nie odstawał.

Pozdrawiam!

Acha, Mariusz proszę nie wyciągaj moich słów z kontekstu - napisałem: "Jest odważny ale i poważny i zaprojektowany ze smakiem". Być może rzeczywiście "poważny" to troszeczkę nietrafione w kontekście "Napoleona" ale chodziło mi bardziej o to, że jest w dobrym guście. Nie ciągnijmy się proszę za słówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tutaj pokazałeś wizkę jego świecenia a nie samego zegarka ;) owszem kolory ma spasowane ale przy ich takiej ilości i samej kolorystyce nie jestem w stanie go zaklasyfikować jako "elegancki" - no chyba że teraz moda na turkusy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tutaj pokazałeś wizkę jego świecenia a nie samego zegarka ;) owszem kolory ma spasowane ale przy ich takiej ilości i samej kolorystyce nie jestem w stanie go zaklasyfikować jako "elegancki" - no chyba że teraz moda na turkusy :)

Ja nie mówię, że zegarek ma być elegancki, co rozumiem w Twoim mniemaniu ma oznaczać "do garnituru". Powiedzmy, że dla mnie powinien być sportowo-elegancki, a nie do wiejskiej dyskoteki. Sam napisałeś: "kolory ma spasowane". O to chodzi.

PS. Pokazałem wizualizację lumy, bo zwykła już była kilka stron wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyśmy robili do wiejskiej dyskoteki to musielibyśmy nawalić pozłoty w PVD (co najmniej cała koperta), różowe indeksy i tarczę wyciętą z płyty CD ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz napisz proszę bo jakoś nie mogę dopasować do niczego tej numeracji od 1-24 na bezelu. Ja wiem, że PROTEUS Limited Editon ma taką ale ja nie mogę jej logicznie do niczego dopasować. Projekt mi się podoba tylko ten bezel dla mnie jest znakiem zapytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak to robicie, że "na kalkę" Tritona nakładacie swoje projekty?? Mam tylko AutoCada i zacząłem projektować ale bez "tej waszej kalki" to trudno mi zachować proporcje.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest oznaczenie do GMT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli przez GMT tracimy użyteczność bezela dla nurków? To taki z niego będzie diver jak z koziej d... trąba bez urazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sphinx, powiem Ci że fajny ten Twój projekt. Tylko czarnych PVD zbytnio nie lubię ;)

W jakim programie robisz i jak wykorzystujesz kalkę Tritona??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koloru tarczy ... moim zdaniem unikajmy czerni, jak już to ciemny niebieski, granatowy jak atrament bardziej kojarzyć się to będzie z morzem.

Tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem podziękować wszystkim grafikom za wkład pracy ;) planujemy z Łukaszen małą niespodziankę dla autora zwycięskiego projektu ale o tym będzie więcej w temacie inicjującym fazę projektową która jak widzę i tak trwa już w najlepsze:)

Widzę że wywiązała się dyskusja nt. odwagi i dowolności w kwestii kolorystycznej i tak zwanej oczojebnosci zegarka. Powiem tak- ja widzę ten zegarek po prostu jako odważną wariacje na temat nurka i każdy z pr dotychczasowych projektów ma w sobie coś 'dzikiego'. Mroczny projekt Śledzia, projekt dmn, projekt Sphinxa(kwestia daty do poprawy) podobają mi się równie bardzo jak pomarańcza Mariusza. Niezła jazda to będzie podczas ankiety dot wyboru zwycięzcy. I mam nadzieję że wspólnie wybierzemy coś rozkładającego na łopatki :) właściciele tego zegarka powinni nim szokować- takie jest wg mnie założenie całej tej zabawy w projektowanie. A szok to nie uśmiech politowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie zapomniałem też o tym Baltic Monstro- również świetny, niecodzienny projekt. Stonowany, ale wyrazisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, projekty BALTIC MONSTERO, DMN EDITION, MARIUSZ EDITION to kierunki, w które powinniśmy iść ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nikt się nie pokusi o jakiś ciekawy projekt pilota.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.