Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Spinneros, co tak się kręcisz?

Było brać...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mogę prosić o czas do poniedziałku będę zobowiązany. Dziękuje za wyrozumiałość

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, poczekamy - potrzebujemy pewniaków więc zastanów się na spokojnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, poczekamy - potrzebujemy pewniaków więc zastanów się na spokojnie ;)

:D Zauwazam jakis niebywały ruch w tym temacie :))))

Hmm... a moze??? sie nie spieszyć? :D))

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie się zastanów i do poniedziałku podejmij ostateczną decyzję żeby nie trzymać chłopaków w niepewności. Lista rezerwowa jest dość długa i każdy na niej czeka na swoją kolejkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie się zastanów i do poniedziałku podejmij ostateczną decyzję żeby nie trzymać chłopaków w niepewności. Lista rezerwowa jest dość długa i każdy na niej czeka na swoją kolejkę.

Nie pojmuje,nad czym się mam zastanawiać?

Przecież już napisałem,że z jednego numeru mogę zrezygnować.

Zastanawiają się jak widzę ci, co chcą się zapisać.

To zażartować nie wolno? Tak zupełnie śmiertelnie poważnie?

Ja się niczym nie martwię. Więc się i uśmiecham.

Jak pisałem, nawet jak się nikt nie zdecyduje, ja ten "ciężar" udźwignę bez problemu ;)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie bardzo rozumiem. Zapisałem się na tzw. listę rezerwową ale oczywiście jestem zdecydowany. Zaliczkę mogę wpłacić natychmiast.

Czy zatem lista rezerwowa to kolejka do pojawienia się wolnych numerów zamówionych zegarków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pojmuje,nad czym się mam zastanawiać?

Przecież już napisałem,że z jednego numeru mogę zrezygnować.

Zastanawiają się jak widzę ci, co chcą się zapisać.

To zażartować nie wolno? Tak zupełnie śmiertelnie poważnie?

Ja się niczym nie martwię. Więc się i uśmiecham.

Jak pisałem, nawet jak się nikt nie zdecyduje, ja ten "ciężar" udźwignę bez problemu :D

Nie pisałem tego "śmiertelnie poważnie", luz. Żarty jak najbardziej dozwolone, a nawet wskazane :)

Chciałem po prostu wiedzieć na 100% czy rezygnujesz z jednej stalówki i źle odczytałem Twój post myśląc, że zastanawiasz się jeszcze czy wziąć jednego czy dwa. Rozumiem, że zostajesz przy jednym, a drugi jest wolny?

golo - spokojnie, miejsce na rezerwowej masz. Listę "obsługuję" wg kolejności więc w miejsce nikt Ci się nie wepcha, o to się nie bój. Mamy obecnie najpewniej dwa numery wolne. Czekam do jutra na decyzję maddoxa (czy bierze i jaki numer), później marcinkowski, później Ty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allee o zzccooo choozziii?? :D

Nie pomagasz.

Panowie nie bardzo rozumiem. Zapisałem się na tzw. listę rezerwową ale oczywiście jestem zdecydowany. Zaliczkę mogę wpłacić natychmiast.

Czy zatem lista rezerwowa to kolejka do pojawienia się wolnych numerów zamówionych zegarków ?

Wyjaśniam.

Kol.maddox zapisał się na listę rezerwową, i jest na pierwszym miejscu.

Jednakże,wziął tzw. "czas", na zastanawianie się,do poniedziałku, i ten czas kol. lechu_wroc mu dał.

Ja pozwoliłem sobie zażartować,że jest "ruch na liście", bo jedni się wpisują, inni (marcind,spinner) wypisują.

W kolejnym poście kol. lechu_wroc, nie wskazując, do kogo kieruje swój post napisał był: "to sie do poniedziałku zastanów".

Ja chyba niewłaściwie odebrałem ten post jako skierowany do mnie =- bo mógł byc ponownie do maddox'a

(odczytując w podtekście,że się waham,i mam sie zdecydować)

i odpisałem,to co odpisałem :).

Sumując: jestem zdecydowany jeden numerek (częściowo przedpłacony)- "oddać" w dobre ręce .

Lista rezerwowa jest najnormalniejsza listą, z tym,ze jak pisałem, maddox ma czas na zastanawianie.

Miło wiedzieć,ze jesteś zdecydowany. Jednakże, maddox był pierwszy, i szanujemy jego prośbę o "czas"

Edit: godz.10.32 Kol lechu_wroc mnie ubiegł w wyjasnianiu ;)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uf, toś się napisał ;) Ale teraz jest jasność i czekamy tylko na maddoxa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem po prostu wiedzieć na 100% czy rezygnujesz z jednej stalówki i źle odczytałem Twój post myśląc,

że zastanawiasz się jeszcze czy wziąć jednego czy dwa. Rozumiem, że zostajesz przy jednym, a drugi jest wolny?

Coś na rzeczy jest......nie mogę zaprzeczyć

Taki jakiś smutek odczuwam... :D

Jak to klasyk pisał:

"Słowo się rzekło, kobyłka u płota, całuj więc,mości Królu, w podogonie!"

Słowo się rzekło, ale mam przeczucie,że jak zegareczki będą już materialnie dotykalne, i jak go sobie na łapkę założę,

to dopiero wtedy docenię, i zacznę żałować, że z tego drugiego zrezygnowałem....i nie mam przepięknego,oczekiwanego prezentu

O to chodzi...

No,ale obiecałem i słowa nie zmieniam.

Trudno, może będę WTEDY żałował :) ale:

"sameś tego chciał Grzegorzu Dyndało!" ;)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że choć jednego będziesz miał, bo to może być fajny kawał budzika ;) Tego przynajmniej się wszyscy spodziewamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale... znaczy co tam widzisz?

Na zegarek raczej nie patrzy się przez mikroskop.

Natomiast tutaj: http://www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-II-44-mm-Handaufzug,121.html (czwarte zdjęcie - trójkąt pod godz. 12, indeks na godz. 11) faktycznie kiepsko to wygląda i dziwię się, że trzymają to zdjęcie na swojej stronie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już kiedyś poruszaliśmy temat indeksów w Stenku , Mam tego B-uhra i niestety indeksy wyglądają tak jak na powyższych zdjęciach ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie. Na początek przepraszam za zamieszanie. Dziś jestem jeszcze mniej pewien czy wczoraj, ale muszę podjąć decyzję, najprawdopodobniej już jutro będę jej żałował. Myślę że ktoś się ucieszy bo proszę o zwolnienie rezerwacji na limitke - postanowiłem dozbierać do Omegi PO.

Jeszcze raz najmocniej przepraszam i pozdrawiam

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie przejmuj - dobrze, że podjąłeś decyzję, mam nadzieję że słuszną i trzymam kciuki za PO, bo to fajny zegar i pewnie warto :D

No więc lista wygląda tak:

1. marcind

2. maddox

3. Spinner

4. Marcinkowski

5. golo

6. ricardo216

Koledzy @marcinkowski i @golo otrzymują numery 9 i 12, ustalcie proszę między sobą który bierze jaki numer. Gdyby były kłótnie to oczywiście pierwszeństwo ma marcinkowski, zgodnie z listą rezerwową :D

Później skontaktujcie się proszę z dotychczasowymi właścicielami, tj. @zetdrw i @jarekgdynia1972. Po przelaniu im równowartości 50EUR odezwijcie się do mnie (ja jeszcze potwierdzę te przelewy u chłopaków), przekażcie swoje adresy, żebym zmienił je u Guntera. No i to byłoby chyba na tyle :D

Rychu - jesteś następny, obserwuj listę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rychu - jesteś następny, obserwuj listę ;)

Jestem bardziej na bieżąco z tematem niż większość kupujących :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej, że masz już braciszka Aquariusa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy powinienem zabierać głos, bo nie czekam na limitowaną serię, jednak czekam na inny model Steinharta. Po śledzeniu całego wątku sam jestem "pełen obaw" jaka będzie jakość mojego egzemplarza. Dla mnie to spora kasa,z drugiej strony przy drobnych niedoróbkach niejako wiem, że zegarek był robiony ręcznie a nie maszynowo,co sprawia że jest "wyjątkowy...Tak jak maddox, również powoli myślę o kolejnym zegarku, ale to za jakiś czas, może to będzie Omega?

Pozdrawiam

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wątku STEINHARTOWO można zasięgnąć szerszych opinii dot. jakości Steinhartów, tutaj jest na to średnie miejsce mimo wszystko , choć opinii się nie boimy. Zegarki Steinhart nie są robione "ręcznie" cokolwiek miałoby to znaczyć ;)

Zapytaj użytkownika ricardo216 lub dago - ostatnio nabyli Tritony i z tego co wiem nie mieli żadnych zastrzeżeń. My w kwestii Aquariusa, jako organizatorzy, staramy się żeby wszelkie niedoróbki były eliminowane przez kontrolę jakości i to chcemy zagwarantować uczestnikom edycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak króciutko - żadnych zastrzeżeń ;)

Oczywiście jeśli chodzi o mojego stefka.

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.