Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

to przechodzi już ludzkie pojęcie

ja rozumiem, że może nie być czasu na poskładanie zegarka w całość

ale porobić chociaż zdjęcia wszystkich elementów rozłożonych na zielonym filcu jak tarcza, wskazówki itd.

bo na razie to gorzej niż gruszki na wierzbie - jednego i drugiego nikt nie widział, nie licząc gałązki w postaci koperty i bezela

a co jeżeli nam znowu coś nie przypasuje ? (odpukać) wskazówki będą zrobione z folii to znowu będziemy czekać 6miesięcy, aż ten element zostanie poprawiony

i nie są to żadne uniesienia z mojej strony, czy sposób na zabicie nudy

powiem dobitnie i wprost - odbieram to jako całkowite ignorowanie klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...faktycznie realizacja tego projektu nie należy do najmilszych. podejście do klienta zmieniło się w podejście do "klyjenta".

byle jaka informacja jest lepsza od żadnej.

trzymajcie się chłopaki :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pisałem już o tym dzisiaj w innym wątku, ale dla pewności powtórzę. Jeśli Aquarius od Mirosuaw'a jest nadal wolny, to chętnie go wezmę.

Pozdro. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem, jestem - numer 32/33 jest wolny, listę rezerwową otwiera slawek9 więc od razu skontaktuj się proszę z Mirosuawem, przelej mu równowartość 50EUR i od razu wskoczysz na jego miejsce. Później proszę o podesłanie mi adresu wysyłkowego na PM, bo te dane trzeba będzie zmodyfikować u Guntera.

Mirek, daj znać jak kasa dotrze ;)

1. marcind

2. maddox

3. Spinner

4. Marcinkowski ---> wskakuje w miejsce zetdrw, nr 28

5. golo ---> wskakuje w miejsce jarekgdynia1972, nr 9

6. ricardo216 ---> wskakuje na miejsce Woytec60, nr 29

7. dariusz79

8. slawek9

Dodatkowo zwalnia się numerek 9 w stali (golo). Jeśli jest jakiś chętny to proszę o zgłoszenie.

Już pisałem w wątku zapisowym, że mogę ze swojej strony tylko powiedzieć że przykro mi że tyle to musi trwać i wielu z Was pewnie już powoli odpuszcza. Mam jednak nadzieję, że wykażecie się ponadprzeciętną cierpliwością i zostaniecie za nią wynagrodzeni niespotykanymi zegarkami :) Liczę, że wkrótce Gunter "pochwali się" co do tej pory zdążył dla nas przygotować, bo to jego obowiązek jeśli w jakimkolwiek stopniu szanuje klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj prosiłem Guntera o informację. Gunter kontaktował się z dostawcami.

Podzespoły do naszego zegarka mają być gotowe do końca przyszłego tygodnia.

Niestety ze względu na okres świąteczno - urlopowy montaż Wodników rozpocznie się po 09/01/2012.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to oczywiście nie do Ciebie Łukasz

czy nie było mowy o terminie grudniowym ? a teraz kolejna obsuwa

mnie podobnie jak Ciebie(bo tak pisałeś kilka postów wcześniej) te terminy już ziębią - oby poskładali to wzorowo w całość (ale w to też nie wierzę bo przy każdej limitacji zaliczyli wtopę)

ludzie już się wykruszają i wykruszać się jeszcze będą!

osobiście chciałbym zobaczyć minę Gunter,a (jak w reklamie Visa-bezcenna) gdybyśmy zażyczyli sobie teraz zmiany dekla z napisem 2012 (bo co ten zegarek ma wspólnego z 2011 poza projektem ?)

i fajnie strzelić sobie meliskę na uspokojenie, ale gdy przestaje działać wraca do głowy nieodzowna myśl, że ostro przegiął z podejściem w naszą stronę - i nic już tego nie usprawiedliwia, wynagrodzić jedynie może gratisowa bransoleta lub odjechany pasek !

mi o tym głupio pisać (czuję się jak żebrak) chociaż mi to wisi,

sam powinien na to wpaść.

Nie rezygnuję tylko z własnego uparciostwa bo to najprostsze co mógłbym zrobić...

pod choinką będzie pustoangry.giftongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rezygnuję tylko z własnego uparciostwa bo to najprostsze co mógłbym zrobić...

pod choinką będzie pustoangry.giftongue.gif

Daj adres poślę Ci czekoladę :lol::(:)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z orzechami ? tongue.gif

musisz kupić 66szt

koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32/33 oficjalnie zmienia właściciela z Mirosuawa na slawek9 :)

Obecnie stalowa lista rezerwowa jest pusta, a wolny jest numerek 9 (goli).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę uprawiać czarnowidztwa ale nie łudźcie się, że wszystkie zegarki jakie otrzymacie będą idealne i bez niedoróbek. Tym bardziej, że będą składane na chybcika. Kilka sztuk pewnie pójdzie do poprawki albo na zwrot. Tak było w przypadku większości zakupów grupowych w małych wytwórniach....Archimede ( a tam nie było modyfikacji !!) czy Stowy.

Wywieranie presji na Guntera jest wprost proporcjonalne do większego odsetka niedoróbek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przeciwny jestem naciskom, a zależy mi na rzetelnym informowaniu nas, jako było nie było, poważnych klientów. Ja mogę dostać zegarek i na wiosnę. Teraz po prostu chcę konkretów - co jest zrobione i jak jest zrobione + orientacyjny czas ukończenia całego projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę uprawiać czarnowidztwa ale nie łudźcie się, że wszystkie zegarki jakie otrzymacie będą idealne i bez niedoróbek. Tym bardziej, że będą składane na chybcika. Kilka sztuk pewnie pójdzie do poprawki albo na zwrot. Tak było w przypadku większości zakupów grupowych w małych wytwórniach....Archimede ( a tam nie było modyfikacji !!) czy Stowy.

Wywieranie presji na Guntera jest wprost proporcjonalne do większego odsetka niedoróbek :)

Skad ten pesymizm. Z Glycinem nie ma problemu niedoróbek. Nie wydaje mi się, żeby problemy logistyczne Guntera miały wpływ na jakość. Archimede i Stowa rzeczywiście się nie popisali. Ja po swojej "niedorobionej " stowie nr. 55/55 nigdy tej marki już nie kupię. Czuję jednak, że ze Stenkiem będzie inaczej i warto poczekać.

Proponuję zacisnąć zęby, to nie wina Guntera. Problemy z logistyką ma w tej chwili wielu producentów, nie zależnie od marki. W branży dziś nic nie jest pewne...Trzeba czekać. ....Gunter też nie wiele wie, bo go dostawcy zwodzą. Nie przeskoczy tego :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie doskonale to rozumiem - problemy logistyczne, braki personalne, zwroty do podwykonawców, poprawki, błędy projektowe, itd. To dziś normalka. Mnie martwi JEDYNIE brak komunikacji na linii producent - klient/przedstawiciel klienta i na tym polu Gunter musi popracować :) Albo panią Anię zachęcić do lepszej sprawozdawczości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem, jestem - numer 32/33 jest wolny, listę rezerwową otwiera slawek9 więc od razu skontaktuj się proszę z Mirosuawem, przelej mu równowartość 50EUR i od razu wskoczysz na jego miejsce. Później proszę o podesłanie mi adresu wysyłkowego na PM, bo te dane trzeba będzie zmodyfikować u Guntera.

Mirek, daj znać jak kasa dotrze :)

1. marcind

2. maddox

3. Spinner

4. Marcinkowski ---> wskakuje w miejsce zetdrw, nr 28

5. golo ---> wskakuje w miejsce jarekgdynia1972, nr 9

6. ricardo216 ---> wskakuje na miejsce Woytec60, nr 29

7. dariusz79

8. slawek9

Dodatkowo zwalnia się numerek 9 w stali (golo). Jeśli jest jakiś chętny to proszę o zgłoszenie.

Już pisałem w wątku zapisowym, że mogę ze swojej strony tylko powiedzieć że przykro mi że tyle to musi trwać i wielu z Was pewnie już powoli odpuszcza. Mam jednak nadzieję, że wykażecie się ponadprzeciętną cierpliwością i zostaniecie za nią wynagrodzeni niespotykanymi zegarkami :) Liczę, że wkrótce Gunter "pochwali się" co do tej pory zdążył dla nas przygotować, bo to jego obowiązek jeśli w jakimkolwiek stopniu szanuje klienta.

Proszę wpisz mnie na listę rezerwową na DLC. Jestem zapisany na model w stali, ale jeśli ktoś chciałby zrezygnować to wezmę DLC. Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy z logistyką ma w tej chwili wielu producentów, nie zależnie od marki. W branży dziś nic nie jest pewne...Trzeba czekać. ....Gunter też nie wiele wie, bo go dostawcy zwodzą. Nie przeskoczy tego :)

koncepcja fordyzmu wzięła w łeb na rzecz globalizacji a chłop chciał wszystko robić sam - nawet owce hodował dla wełny na siedziska

śmieszne? na pewno prawdziwe

a teraz raptem fabryki zalewa, statki toną itd.

co konia obchodzi, że wóz się przewraca

nikt nikogo nie pogania

ale raporty z realizacji faz projektu są jego nieodzownym składnikiem

sam Leszek nawet to przyznał "teraz po prostu chcę konkretów - co jest zrobione i jak jest zrobione + orientacyjny czas ukończenia całego projektu."

skoro większość czuje, że coś jest nie tak to nie próbujmy wmawiać, że może białe jest jednak czarne

myślę, że jak trafi się chociaż jeden niedorobiony zegarek to zobaczycie jak reszta lawinowo zrezygnuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przeciwny jestem naciskom, a zależy mi na rzetelnym informowaniu nas, jako było nie było, poważnych klientów. Ja mogę dostać zegarek i na wiosnę. Teraz po prostu chcę konkretów - co jest zrobione i jak jest zrobione + orientacyjny czas ukończenia całego projektu.

Dokładnie o to chodzi. Z ust mi to wyjąłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krótka piłka

jakie elementy zegarka zobaczymy na zielonym lub różowym filcu przed Świętami ? wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mój osteczny termin Gwiadkowy jest niestety nierealny.W związku z powyższy mój numerek 13 jest do wzięcia. Lechu-czyń swoją powinność. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns - mam nadzieję, że Łukasz coś od Guntera wyciągnie, a co to wkrótce zobaczymy.

gludek - strasznie mi przykro, boś chłopie od początku z nami siedział przy projekcie... no ale rozumiem, już dawno sygnalizowałeś ostateczny dla siebie termin - szanuję decyzję.

A więc numerek 13 w stali jest wolny (9 również). Lista rezerwowa jest pusta na chwilę obecną więc kto pierwszy ten lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu ja też żałuję ale nie chcę już więcej marudzić o terminy i wolę się wycofać. Na pewno wątek będę śledził nadal. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jesteś mile widziany :) Może jeszcze do nas wrocisz jak sytuacja się wyklaruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.