Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Na otarcie łez :D

Prototyp. Proszę o nie zwracanie uwagi na tarczkę daty, Gunter nie miał jeszcze w piątek tego elementu do naszego projektu, więc wsadził to co miał w biurze.

Dla zainteresowanych, o termin realizacji finalnej zapytałem, czekam na odpowiedź.

Przepraszam, ale Gunter nie jest chyba mistrzem fotografii.

Poprosiłem jeszcze o zdjęcia w ciemności :)

post-5518-0-62623500-1327311239_thumb.jpg

post-5518-0-19489000-1327311249_thumb.jpg

post-5518-0-78358800-1327311256_thumb.jpg

post-5518-0-59599500-1327311264_thumb.jpg

post-5518-0-84481000-1327311272_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Nareszcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i CO ?!?!?!?

chyba jest dobrze biggrin.giftongue.giftongue.giftongue.gif

wyszedł jak z obrazkacool.gif

przypomnę, że w zestawie będą 2 paski i dodatkowo po ciężkich bojach srebrna,stalowa koronka, dla tych, którzy oczekują bardziej stonowanej wersji np do garniaka (żarcik)

a Ci, którzy chcą zegarkiem wybić komuś zęby, domówili sobie jeszcze bransoletę!

jak dla mnie bomba,

oby Łukasz miał jeszcze jedną pozytywną wiadomość, że na maj, góra czerwiec będą gotowe co by można trochę poświecić do krótkich spodenek i T-shirt'a

PS. oczywiście o wszystkim zadecydują macanki nadgarstkowe, ale myślę, że ja dosyć szybko skorzystam ze srebrnej koronki co by mieć jednak bardziej stonowanego watch,a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie! :D

Przymykam oko i nie zwracam uwagi na niewykończony bezel oraz datownik i widzę, że jesteśmy bardzo blisko naszych "obrazków" :) Jedyne zastrzeżenie do wykończenia sekundowej - wygląda mocno plastikowo i na obrzeżach niebieski schodzi w biały - może jest niedobarwiona odpowiednio?

Reszta super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dostrzegam, tego co Ty

ja bardziej obstawiam na załamanie światła na krawędziach farby (jeśli to farba)

jak oceniacie czytelność wszystkich wskazówek ?(tzn. godziny którą wskazują)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu zgadzam się z Burns'em, dla mnie też to wygląda na refleks :D

IMO będzie super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, może się czepiam :D Ale nadal to widzę.

Czytelność oceniam na 4 z plusem, żałuję trochę że nie ma stalowych ramek indeksów i wskazówek, mocniej by się odcinały na tarczy i ładnie grały ze stalą koperty, ale już w przypadku wersji DLC byłaby lipa. Jest więc złoty środek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak oceniacie czytelność wszystkich wskazówek ?(tzn. godziny którą wskazują)

No właśnie, czy nie lepiej by było gdyby cała godzinowa była wypełniona ? tak, to trochę zlewa się z tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu...

i tu się z Tobą zgodzę w 100%

bałem się tego pisać bo to zawsze ja drę papę, ale trochę za bardzo te czarne wskazówki zlewają z czarną tarczą

sugerują zerknąć na Seiko SKX779 lub Big Mako

chociaż pewnie i tak zaraz przeczytamy, że żadnych zmian w projekcie już nie będzie

wówczas srebrne wskazówki komponowałyby z indexami

pupa - teraz dojrzałem, że podłoże indexów też jest czarne, ale światło zagrało jakby było srebrne - sorry

widać dekiel już zafoliowany - więc finalny tongue.gif

a tak poza tymi uwagami i tak się cieszę, bo mi się podobacool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To połowiczne wypełnienie godzinowej jest akurat imo fajnym zabiegiem, sądzę że nawet cała wypełniona nie byłaby bardziej czytelna.

W kwestii czytelności wiele zależy od jakości zdjęć i tego jak zegar będzie się na żywo prezentował. Myślę że mimo wszystko będzie ok, może nie na piątkę, ale na czwórkę z plusem jak pisałem. Inaczej tego rozwiązać nie mogliśmy przy dwóch wersjach kopert i konieczności wykonania identycznych tarcz i wskazówek do obu wersji. Muszą być czarne, bo stalki nie korelowałyby z DLC.

Na jakiekolwiek zmiany dot. wzornictwa już za późno, ew. zastrzeżenia można mieć już tylko do jakości wykonania, a jak widać na razie nie ma się czego czepić :D I oby tak zostało!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK JEST !

czekamy na pakowanie produktu i wysyłkę do klienta wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ale goły wyszedł zaje..bardzo fajnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta grubaśna fala jest przekozacka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz....

mam cichą nadzieję, że skombinujesz jeszcze zdjęcie mechanizmu, zanim je zakręcą wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oh, YES!

się nam podobywuje.

Ad. wskazówek - IMO nie będzie problemu czytelności, bo ramki wskazówek są jak sądzę lśniące (taki onyks), a tarcza jest (raczej) matowa. to samo dotyczy ramek indeksów.

To będzie bardzo fajnie grało refleksami światła i wskazówki będą widoczne.

Ad. sekundy - wydaje mi się, że efekt plastikowości wynika z nieco nieostrych zdjęć

Ad. koronka - moim zdaniem także w wersji stalowej wygląda super. ja w czarnuszku nie będę zmieniał na pewno.

Ad. zdjęcia mechanizmu - tak jest: zdecydowanie dla celów dokumentacyjnych fajnie byłoby mieć zdjęcia sprzed zamknięcia :D

Dekiel super - jak go sobie jeszcze w wersji DLC wizualizuje, to już w ogóle.

Cieszymy się.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie w związku z koronką.

Czy jest możliwe "fabryczne" zamontowanie w zegarku koronki nie barwionej, a niebieskiej dołożenie luzem? Ponieważ i tak bym zamieniał zaoszczędziłbym na wizycie u zegarmistrza, a co ważniejsze nie rozkręcałbym zegarka.

Nie wiem czy ten temat był poruszany - jeżeli tak to można skasować

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest możliwe "fabryczne" zamontowanie w zegarku koronki nie barwionej, a niebieskiej dołożenie luzem? Ponieważ i tak bym zamieniał zaoszczędziłbym na wizycie u zegarmistrza, a co ważniejsze nie rozkręcałbym zegarka.

nie byłoby to głupie- dla chętnych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, no, fajnie to wyszło :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden niuans, który zauważyłem i mam nadzieję, że jest tylko winą zdjęć lub złożeniem zegarka przedprodukcyjnie w celach poglądowych - taką mam nadzieję

fale tarczy muszą/powinny kończyć się przed pierścieniem sekund

na chwilę obecną wydaje mi się, że tak nie jest i pierścień sekund osadzony jest na nich a co za tym idzie wisi brzydko w powietrzu pozostawiając szczelinę na grubość fali

taki stan rzeczy jest niedopuszczalny!

co do koronki - z jednej strony, wydaje się, że to pikuś

z drugiej, przekonany jestem, że i tak poszli nam na rękę a z racji obsuwy czasowej nie będzie się im chciało w to bawić i jeszcze rozgraniczać listę, kto co chce!

albo dojdzie do pomyłek i ten co chciał niebieską dostanie srebrną i odwrotnie - taki czarny żarcik

oczywiście jestem ZA, gdyby coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że to wyłowiłeś - nie zauważyłem. Oczywiście tak być nie może.

Łukaszu - mógłbyś zgłosić Gunterowi? To rzeczywiście wyglądałoby nieciekawie.

No i kwestia tych koronek, bo nie pamiętam w końcu na czym stanęło - czy można określonym numerom zamontować stalowe czy będę dołączane "w woreczku"? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie odnośnie bezela, bo wiem że na ostatnich zdjęciach jest nadal w stanie surowym, ale wypukłe indeksy GMT będą mieć ostre krawędzie czy będą obłe tak jak są teraz?

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vcore - obstawiam, że w kwestii bezela nic się już nie zmieni tak samo jak nic się nie zmieniło w kwestii dekla

jest identyczny jak ten, o który wrzawę podnieśliśmy - rycina nie jest głębsza

nie wiem jaki fakt chcesz ustalić, ale oczy mojej wyobraźni jakoś nie mogą dostrzec procesu technologicznego, gdzie podczas polerowania staną się one jeszcze bardziej ostre/kanciaste zamiast bardziej obłych

jak dla mnie nadal jest OK! przez wielkie O i K, ale pamiętajmy, że diabeł tkwi w szczegółach, na które zwracamy uwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dla mnie za bardzo nie jest ok, bo te cyfry wyglądają jak wybite w blasze od spodu… Chodzi mi głównie o miejsce gdzie stykają się z bezelem. W wersji stalowej, jeśli bezel będzie satynowany a cyfry polerowane to przypuszczam że będzie OK, ale nie wiem jak będzie z wersją DLC

2012-01-23_152609.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronki będą tylko dołożone do zestawu. Wymiana we własnym zakresie.

Temat tarczki sekundowej w trakcie ustalania. Ze słów dziewczyn wynika, że przylega to idealnie i nie widać tam szpar, ale wysłałem im poniższe foto do potwierdzenie:

post-5518-0-50797100-1327329593_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.