Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie- jesteśmy chyba dorośli i zwykła ankieta z 5 opcjami do wyboru w zupełności powinna wystarczyć ;)

Lume- na projekty było sporo czasu, wiele ciekawych pokazałeś, a do soboty lub niedzieli jest jeszcze trochę czasu więc spokojnie. Jedna Twoja parka i tak zostanie wybrana i później będzie jeszcze czas na jej dopracowanie żeby w finałowym głosowaniu pokazać zegarek dopieszczony do granic możliwości.

Co do Twoich obiekcji - Łukasz powinien się w tej sprawie skontaktować ze Steinhartem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- jesteśmy chyba dorośli i zwykła ankieta z 5 opcjami do wyboru w zupełności powinna wystarczyć ;)

Lume- na projekty było sporo czasu, wiele ciekawych pokazałeś, a do soboty lub niedzieli jest jeszcze trochę czasu więc spokojnie. Jedna Twoja parka i tak zostanie wybrana i później będzie jeszcze czas na jej dopracowanie żeby w finałowym głosowaniu pokazać zegarek dopieszczony do granic możliwości.

Co do Twoich obiekcji - Łukasz powinien się w tej sprawie skontaktować ze Steinhartem.

Ja w każdym razie uważam, że głosowanie powinno być tajne. A dotychczasowe ankiety z potwierdzaniem okazują się zawodne.

Czasu było bardzo mało. To że w ogóle byłem w stanie wziąć w tym udział to czysty przypadek. Do tej pory bardzo żadko odwiedzałem to podforum. Projekt zegarka w tydzień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie z jedną małą uwagą-dlaczego mamy wybierać po 1 projekcie każdego z grafików?!Wybierzmy do ostatecznej rozgrywki 5 projektów, które uzyskały najwięcej głosów obojętnie czyje one nie bedą. Może się przykładowo okazać, że 3 projekty Mariusza dostaną największą ilość głosów i 2 projekty Lume także. Nie chciałbym żebyśmy ustawiali parytet, że tylko po 1 projekcie każdego grafika trafia do fazy drugiej-bo może się okazać, że trafią tam projekty z bardzo mała ilością głosów, a odpadną te, które uzyskają dużo głosów. Oczywiście o Mariuszu i Lume pisałem przykładowo bez sugerowania czegokolwiek. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lume - Ankiety zawodne? Pierwsze słyszę. Przecież wyniki pierwszej ankiety dot. wyboru modelu są jasne i klarowne, tak mi się wydaje, a zliczane były z postów.

Tego jeszcze nie było żeby robić tajne głosowanie... można się nad tym zastanowić, ale dopiero na etapie finału. Podczas wyborów projektów każdego z Was nie ma to sensu. I tak do dalszego etapu wchodzi po jednym projekcie od każdego grafika.

Co do czasu przeznaczonego na projektowanie - przecież do tej pory pokazałeś multum świetnych projektów. Wybierz coś z nich i dopracuj ;) To nie musi być 5 projektów, a maksymalnie 5.

@gludek - chcemy dać na tym etapie wszystkim designerom szanse na rozwinięcie skrzydeł w dalszych etapach. Zastanowię się czy może nie przejdą dwa projekty od każdego...dam do piątku znać. To jeszcze nie finał - pamiętajcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gludek - chcemy dać na tym etapie wszystkim designerom szanse na rozwinięcie skrzydeł w dalszych etapach. Zastanowię się czy może nie przejdą dwa projekty od każdego...dam do piątku znać. To jeszcze nie finał - pamiętajcie!

Szansę ma każdy kto wystawia swoje projekty. Czemu nie mamy wybierać ostatecznie wśród najlepszych projektów? Przemyślcie to jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie z jedną małą uwagą-dlaczego mamy wybierać po 1 projekcie każdego z grafików?!Wybierzmy do ostatecznej rozgrywki 5 projektów, które uzyskały najwięcej głosów obojętnie czyje one nie bedą. Może się przykładowo okazać, że 3 projekty Mariusza dostaną największą ilość głosów i 2 projekty Lume także. Nie chciałbym żebyśmy ustawiali parytet, że tylko po 1 projekcie każdego grafika trafia do fazy drugiej-bo może się okazać, że trafią tam projekty z bardzo mała ilością głosów, a odpadną te, które uzyskają dużo głosów. Oczywiście o Mariuszu i Lume pisałem przykładowo bez sugerowania czegokolwiek. ;)

słusznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gludek - bardzo słuszna uwaga... tzn nie piszę tego w kontekście siebie ale fakt że jak ktoś zrobi 2 które dostaną dużo głosów a ktoś 2 takie które dostaną mało głosów to bez sensu spisywać ten 1 obsypany głosami na straty... ;) nawet pierwotnie nie zwróciłem na to uwagi a 100% rację masz :)

Szansę ma każdy kto wystawia swoje projekty. Czemu nie mamy wybierać ostatecznie wśród najlepszych projektów? Przemyślcie to jeszcze...

Dokładnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem dla naszych projektantów ale rzeczywiście kolega Gludek ma racje.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecuję, że to jeszcze przemyślę ;) W piątek lub maksymalnie w sobotę z rana dam znać co do zasad...

To naprawdę trudna kwestia i chciałbym żeby każdy był zadowolony, ale jak widać tak to se na da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lume - Ankiety zawodne? Pierwsze słyszę.

Spróbuj przeliczyć głosy tutaj:

Pierwsze głosowanie nad deklem zegarka klubowego

Jest różnica? Jak się podliczy, to drugie miejsce było po 6 głosów na projekt nr 7. i 18. Finał powinien wyglądać inaczej... ale nikt nie zauważył. Taki mam przykład.

Zaczynam odnosić wrażenie, że projekt już został wybrany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?????? ;):) :)

EDIT

I Ty piszesz o zaufaniu... słusznie pisałem że zaraz się zacznie posądzanie o matactwa... a jeszcze nawet ankiety nie ma... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?????? ;):) :)

EDIT

I Ty piszesz o zaufaniu... słusznie pisałem że zaraz się zacznie posądzanie o matactwa... a jeszcze nawet ankiety nie ma... :)

Co innego perfidne fałszowanie liczby oddanych głosów, co innego manipulowanie sposobem wyboru.

Mariusz, z Tobą to jak z dzieckiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście mam taki misz masz w głowie, że na tą chwilę nie wiem co chcę wybrać. Właściwie mam jednego faworyta ale mam wrażenie, że sam projektant tego modelu nie wystawi do ankiety. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co innego perfidne fałszowanie liczby oddanych głosów, co innego manipulowanie sposobem wyboru.

Mariusz, z Tobą to jak z dzieckiem.

Ale gdzie Ty widzisz manipulowanie ilością głosu czy sposobem wyboru - więc dlaczego ze mną jak z dzieckiem - ja proponuję ankietę gdzie nie da się mataczyć a Ty sugerujesz jakieś tajne głosowania gdzie i bez głosowania można ustawić całą akcję więc to ze mną jak z dzieckiem?

Ja osobiście mam taki misz masz w głowie, że na tą chwilę nie wiem co chcę wybrać. Właściwie mam jednego faworyta ale mam wrażenie, że sam projektant tego modelu nie wystawi do ankiety. ;)

Tzn? Przecież każdy może tutaj napisać co się komu podoba - po za tym przecież ciągle tutaj dyskutujemy co się komu podoba więc to nie jest chyba zabronione :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przeliczyć głosy tutaj:

Pierwsze głosowanie nad deklem zegarka klubowego

Jest różnica? Jak się podliczy, to drugie miejsce było po 6 głosów na projekt nr 7. i 18. Finał powinien wyglądać inaczej... ale nikt nie zauważył. Taki mam przykład.

Myślałem, że piszesz o moich ankietach, że są niewłaściwie przeprowadzane.

Na tym etapie uważam, że otwarte głosowanie nikomu nie powinno zaszkodzić. Jak pisałem - być może finalne głosowanie będzie tajne poprzez przesyłanie swoich głosów na PM do organizatorów - do mnie lub Łukasza. To nie jest zły pomysł.

Naprawdę nie sugeruj, że cokolwiek zostało już przesądzone, bo to nieprawda. Dlatego sądzę, że na tym etapie od każdego z Was powinny przejść jeden lub dwa projekty.

To ma być przede wszystkim ZABAWA, a nie pyskówka. Ostudźmy emocje, wszystkim to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być przede wszystkim ZABAWA, a nie pyskówka. Ostudźmy emocje, wszystkim to pomoże.

Dokładnie - bo już zaczyna się robić z tego "nerwówka"... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że temat idzie jak burza. Przychylam się do uwagi kolegi Gludka, że może być sytuacja gdzie najbardziej podobać będą się 2 projekty od jednego "dizajnera" i warto żeby była taka opcja wyboru.

Panowie wszyscy zrobiliście bardzo dobre i ciekawe projekty i wybór będzie bardzo ciężki.

Ogarnięcie tego przez kolegów będzie karkołomne. Bądźmy wyrozumiali, podpowiadajmy ale nie twórzmy spiskowej teorii dziejów, że wszystko jest już ustawione ;)

Jakiej metody nie wybierzemy zawsze będą jakieś ale bo nie ustaliliśmy warunków wcześniej.

Ale temat wyszedł z naszej fascynacji i pięknie się rozwija bądźmy więc dla siebie wyrozumiali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że piszesz o moich ankietach, że są niewłaściwie przeprowadzane.

Na tym etapie uważam, że otwarte głosowanie nikomu nie powinno zaszkodzić. Jak pisałem - być może finalne głosowanie będzie tajne poprzez przesyłanie swoich głosów na PM do organizatorów - do mnie lub Łukasza. To nie jest zły pomysł.

Naprawdę nie sugeruj, że cokolwiek zostało już przesądzone, bo to nieprawda. Dlatego sądzę, że na tym etapie od każdego z Was powinny przejść jeden lub dwa projekty.

Co go głosowania - OK, to akceptuję.

Będę tutaj absolutnie szczery, gonienie z czasem może mieć dwie przyczyny:

1. Organizatorzy już sobie upatrzyli projekt i woleliby pracować nad jego ulepszaniem, niż szukaniem innych projektów (co po tak krótkim czasie jest nie fair).

2. Organizatorzy obawiają się, że im dłużej powstają zupełnie nowe projekty, tym większa szansa że każdemu spodoba się inny projekt (jak w życiu - ludzie kupują różne zegarki, jak mają nieograniczony wybór), a to grozi niepowodzeniem całego projektu, bo każdy wybierze co innego (ale to też nie fair ze względu na krótki czas i założenie że wyraźnie lepszy projekt niż dotychczasowe już się nie pojawi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogólnie jestem za tym aby wszystkie tury głosowania przeprowadzić w pojedynczych tematach, będzie większy porządek. Poza tym może się też okazać że ktoś trafi na temat jednej osoby i od razu zagłosuje, a nie będzie miał pojęcia że są też wątki innych osób, i taki głos nie będzie obiektywny. Frekwencja w każdym temacie też może być różna, jak jeden temat spadnie gdzieś niżej - no chyba że wszystkie tematy się przypnie, ale i tak jestem za tym aby dla każdej tury głosowania stworzyć po jednym generalnym temacie. Po 3 projekty od każdej osoby w jednym wątku, i moim zdaniem wystarczy

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zaczekajcie sekundę - zostanie utworzone podforum dla Waszego projektu i tak powklejacie wszystko co tylko dusza zapragnie ale musi to zrobić Admin - poszło info w tej sprawie i chwilka cierpliwości , bo jak teraz tutaj napisane zostaną kolejne tematy - to można zmienić tytuł tego dzialu na "...." wiadomo .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-25904-0-09873200-1331824019.jpg

Maiusz-na dzisiaj to jest mój faworyt ;) Chociaż bym trochę jeszcze przy nim pokombinował :) A drugim jest SEAWOLF :)

A tak na koniec to dla Wszystkich- jestem Jarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zaczekajcie sekundę - zostanie utworzone podforum dla Waszego projektu i tak powklejacie wszystko co tylko dusza zapragnie ale musi to zrobić Admin - poszło info w tej sprawie i chwilka cierpliwości , bo jak teraz tutaj napisane zostaną kolejne tematy - to można zmienić tytuł tego dzialu na "...." wiadomo .

Czekamy więc na podforum ;) Nic nowego w tym momencie nie powstaje. Dopiero od soboty.

vcore - tak też będzie. Każda ankieta jest przeprowadzana w osobnym temacie dla każdego z designerów. Głosy będziemy oddawać wielokrotnie, u każdego z grafików po jednym na jeden jego projekt.

Lume - rzeczywiście ten drugi podpunkt jest przyczyną przyspieszenia tematu. Już teraz trudno ogarnąć więc nie wyobrażam sobie co byłoby za tydzień. Dzięki za zrozumienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, ja tylko mam nadzieje, że ostatnie Twoje projekty - NAWIGATOR (ten pierwszy) i mój faworyt ŻEGLARZ będą przez Ciebie brane pod uwage, jeśli chodzi o dalszą zabawe... ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume troszkę się zagalopowałeś ;) Pośpiechu nie ma, ale nad czym tu debatować jeszcze 7 - 14 - 21 dni. Projekty są świetne, przed nami jeszcze dużo pracy, zobaczysz, że czasu to nam zacznie jeszcze brakować :)

Razem z Leszkiem staramy się to ogarnąć jak najlepiej, łatwo nie jest, projekty są świetne.

Mam wrażenie, że wychodzi kolejne niedomówienie.

Nikt nie pisał, że głos mamy oddać tylko jeden na jeden projekt. Każdy z nas będzie głosował na jeden konkretny projekt, jednego projektanta. Jeśli projektantów będzie 7 to oddajemy 7 głosów na jeden jego projekt. Każdy z projektantów będzie miał szansę dostać się do finału :)

Co do uwagi Gludka, to nie ma obawy, że przejdą dwa projekty kogoś a kogoś nie przejdzie. Od każdego grafika jeden projekt na 100% trafi do finału.

Gludek piszesz, że chcesz wybrać najlepsze projekty od każdego, a jak chcesz to zrobić ? Mariusz np. wrzucił tyle projektów, że z nim samym będzie problem. Stąd pomysł na ograniczenie do 5 projektów od każdego. I to projektant - ojciec - niech pośle swoje dzieci :)

Tym pomysłem chcemy wybrać właśnie te projekty, które uważacie za najlepsze od każdego - większość uważa :) Chcemy to zrobić również po to by móc doszlifowywać projekty w fazie 2. tam już na pewno nie będziemy się spieszyć

Wybory nigdy nie będą w 100% zadowalały wszystkich, ale musimy zrobić to w ten sposób.

Co do projektantów napiszcie mi proszę, na PW, o co ma m pytać Guntera.

NADAL UWAŻAM, ŻE POWINNO BYĆ TAK

1 PROJEKTANT = 5 PROJEKTÓW PO DWIE WERSJE = TYLE POSTÓW ILE PROJEKTANTÓW = KAŻDY GŁOSUJE ZA 1 PROJEKTEM 1 PROJEKTANTA (MOŻE BĘDZIE OPCJA 2 PROJEKTY OD 1 PROJEKTANTA) = DO FINAŁU WCHODZI TYLE PROJEKTÓW ILU JEST PROJEKTANTÓW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku miło mi - Łukasz ;)

Ja również u Mariusza mam kilku faworytów w tym pomarańczka i Seawolf :)

Mam nadzieję, że w poście Mariusza je zobaczę, ale wybrać, to wybiorę tylko jeden ten moim zdanie najmocniejszy. Taka już jest demokracja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.