Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

hola, hola kolego Vcor, a gdzie trójząb ? ;)

Cieszę się, że dochodzimy do konsensusu :)

Łatwo nie jest, ale człowiek nie jest taki, żeby się nie dostosował :)

Lechu co Ty na nowe zasady ?

Aha wszyscy razem, zgodnym chórem: LUME CHŁOPIE WEŹ SIĘ DO ROBOTY I NIE MARZ SIĘ !!! :)

Nie wyobrażam sobie finału bez Śledzi Edition :)

Przypominam o pytaniach do Guntera. Proszę na PW, będzie mi łatwiej i mam nadzieję nic nie pominę

Teraz tak myślę, że może faktycznie czas się przyda by ustalić pewne szczegóły techniczne. Po co glosować, jak potem się okaże, że dany projekt jest nie do wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hola, hola kolego Vcor, a gdzie trójząb ? ;)

No własnie gdzie?! :) Mnie niestety w projektach Vcore przeszkadzają cyfry na tarczy. Przez nie zegarek kojarzy mi się bardziej z tematem Rally niż Diver. Chociaż same w sobie są bardzo ładne. Możesz spróbować zamiast cyfry dać jakieś fajne indeksy ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję tak:

1. poczekajmy do założenia podforum (to już sukces, chyba nie ma marki na tym forum, która ma swoje podforum ;))

2. projektanci niech jeszcze pracują i wrzucają tu projekty przez powiedzmy tydzień

3. potem założymy posty dla poszczególnych grafików z ankietami i ich 5 może 7 projektami

4. w ankiecie biorą udział tylko Ci co chcą na ten moment kupic na 100% (unikniemy nierównej puli) Oczywiście chętni którzy potem się zgłoszą będą mogli brac udział w fazie drugiej - dopieszczania :)

5. do finału wchodzi po jednym projekcie każdego (najwyżej ocenione) + 2 - 3 dodatkowe (dzikie karty;) ) z puli wszystkich projektów, które dostaną najwyższą ilość głosów wśród drugich miejsc

Co Wy na to ?

A ja na to jak na lato! :)))

Mariusz- czy moglbys do swoich projektów dodać logo Steinharta? Tylko Twoje grafiki nie mają właściwego logotypu. Dzieki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo nie jest obowiązkowe. Projekt własny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo Stenka jest fajne i ponadto identyfikuje sam zegarek. Moim zdaniem powinno być na naszym Tritonie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na diverze mi nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz- czy moglbys do swoich projektów dodać logo Steinharta?

Niemniej dodam - to nie jest żaden problem - nie dawałem go bo uznałem że to nie ma żadnego znaczenia - to nie zmieni projektu zegarka, ale skoro chcecie to dodam - w głosowaniu będą projekty z logiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu- zasady klarowne i oczywiście jestem za. Zatem dajemy sobie jeszcze tydzień na projektowanie, a później ostatecznie przechodzimy do pierwszej tury głosowania.

A więc jeszcze raz, dla utrwalenia i przyszłych pokoleń ;) :

1. poczekajmy do założenia podforum (to już sukces, chyba nie ma marki na tym forum, która ma swoje podforum :))

2. projektanci niech jeszcze pracują i wrzucają tu projekty przez powiedzmy tydzień

3. potem założymy posty dla poszczególnych grafików z ankietami i ich 5 może 7 projektami

4. w ankiecie biorą udział tylko Ci co chcą na ten moment kupic na 100% (unikniemy nierównej puli) Oczywiście chętni którzy potem się zgłoszą będą mogli brac udział w fazie drugiej - dopieszczania :)

5. do finału wchodzi po jednym projekcie każdego (najwyżej ocenione) + 2 - 3 dodatkowe (dzikie karty;) ) z puli wszystkich projektów, które dostaną najwyższą ilość głosów wśród drugich miejsc

Aha- co do projektów bez logo to wydaje mi się, że jednak powinno ono znaleźć się na tarczy. Nie wiem czy producent nie będzie tego wymagał...

Super by było gdyby Wasze projekty nosiły również swoje nazwy. Głosowalibyśm wtedy na kompletny projekt i obyło by się w przyszłości bez kolejnych ankiet dot. wyboru nazwy :) :)

No i dołączam się do apelu - Lume, nie żartuj sobie nawet i bierz się do roboty! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn jeśli o mnie chodzi to po prostu mogę przedstawić te 5 konkretnych projektów które ja bym dał i moglibyśmy podyskutować co w nich zmienić bo dla mnie tydzień dodatkowo jest w sumie zbędny bo nie wiem zmian w jakim kierunku oczekujecie - a projektowanie tak na ślepo to trochę strata czasu a wiecie - jeszcze jest życie, praca itd - dlatego bez wskazówek to pozostanę raczej przy tym co jest... :) ale zmiany idą w dobrym kierunku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteśmy już przy logu to w Proteusie jest pierwszy raz posrebrzane 3D:

logosten.jpg

Co myślicie, żeby u nas też to zrobić? A może inny kolor?

@vcore - ostatnie projekty ŚWIETNE! Zmieniłbym tylko tą wskazówkę GMT, jakoś taka "chudzina" mi tam nie pasuje do tak masywnego zegara. A w "Sea Vampire" (na marginesie super nazwa) aż się prosi o srebrne logo Steinharta. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Proteusie zastosowano nie nakładane logo - to druk wielowarstwowy farbą metalik. Na tanich zegarkach dawno się stosuje. Metalowe nakładane elementy wyglądają o wiele lepiej. Szczegulnie kombinacja matowych i polerowanych. Kwestja pozostaje, czy producent da rady to zrealizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Proteusie zastosowano nie nakładane logo - to druk wielowarstwowy farbą metalik. Na tanich zegarkach dawno się stosuje. Metalowe nakładane elementy wyglądają o wiele lepiej. Szczegulnie kombinacja matowych i polerowanych. Kwestja pozostaje, czy producent da rady to zrealizować.

Logo najlepiej jakby było nakładane, ostatecznie takie 3D. Kolor powinien współgrać z całym projektem. Co do nazw projektów to znowu mam wątpliwości-bo jak wygra np KAPITAN, to na deklu powinien być grawer z podobizną kapitana? Dlatego właśnie niedawno mówiłem o tym żeby zacząć projektować dekielki-chociażby tylko do tych projektów, które bedą poddane pod głosowanie. Wtedy wybieralibyśmy spójny projekt (tarcza,bezel,pasek, dekiel i nazwa). :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do logo nakładanego to myślę że producent da radę to zrobić - wydaje mi się, że jest to bardziej kwestia ewentualnych kosztów dla których nie stosuje się tego w tańszych zegarkach. Ale jak to mówią "pożyjemy zobaczymy" :)

Jarek - co do nazw - każdy z nas dał takie jakie dał żeby można się było w tym orientować. Widzisz że jak mówisz "Kapitan" to większość kojarzy o który projekt chodzi - jakbym opisał go np M09 to raczej dosyć enigmatycznie by było :) A o motyw nie ma się co bać - możliwości jest tyle że na deklu divera nawet o nazwie "Kapitan" może być praktycznie wszystko co się z morzem kojarzy bo "dlaczego nie?" :)

Co do dekla to też dalej nie wiemy jaki będzie - na razie wstępnie z Łukaszem ustaliliśmy że przyjmujemy bezpieczny wariant dekla jak w Proteuszu - czyli taki "wydrapany" jakby (a nie tłoczony :) ) ale niezbyt głęboki - bo lepiej przyjąć tak i zostać miło zaskoczonym niż się rozczarować :)

-------

PS. to mam wrzucać te swoje projekty wybrane tutaj i dyskutujemy nad nimi - czy czekać do głosowania, czy też może poprawiać je w ciemno (to rozwiązanie jest trochę bez sensu chyba) ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucaj pan, wrzucaj :) Pogadamy jeszcze, bo sporo czasu nam zostało i się zanudzimy :)

Najlepiej nazywać swoje projekty, później ew. zrewiduje się nazwę, albo przed, albo po wyborze dekla. To chyba najmniejszy problem jaki nas czeka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek - co do nazw - każdy z nas dał takie jakie dał żeby można się było w tym orientować. Widzisz że jak mówisz "Kapitan" to większość kojarzy o który projekt chodzi - jakbym opisał go np M09 to raczej dosyć enigmatycznie by było :) A o motyw nie ma się co bać - możliwości jest tyle że na deklu divera nawet o nazwie "Kapitan" może być praktycznie wszystko co się z morzem kojarzy bo "dlaczego nie?" :)

Co do dekla to też dalej nie wiemy jaki będzie - na razie wstępnie z Łukaszem ustaliliśmy że przyjmujemy bezpieczny wariant dekla jak w Proteuszu - czyli taki "wydrapany" jakby (a nie tłoczony :) ) ale niezbyt głęboki - bo lepiej przyjąć tak i zostać miło zaskoczonym niż się rozczarować :)

Mariusz-projekty wrzucaj ZDECYDOWANIE :) Co do nazw-jezeli są tylko orientacyjne, a nie ostateczne to kein Problem :) Co do dekla - może Łukasz zapytasz się Guntera na co możemy liczyć? Można Mu wysłać wizualizację Mariusza dekla klubowego i Gunter na tej podstawie określi swoje możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel seawolfa ma byc taki:

nu_pogodi2.jpg

np01_04.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma być fan to może...:)

thumb_b61102c3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z kolegą Lume?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś chyba energia wszystkich opuściła :) Pytanie więc po co dodatkowy tydzień na projektowanie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś chyba energia wszystkich opuściła :) Pytanie więc po co dodatkowy tydzień na projektowanie? :)

Zapewniam, ze energia i zapał nikogo w jeden dzień nie opuściły. Nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1, ale czekamy zgodnie z ustaleniami. Panowie projektanci, a może wykorzystajcie ten czas na zbieranie opinii :)

To co Panowie ile projektów do etapu wyboru dajemy 5 czy 7 od każdego ?

Ja nadal optuję za max 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś jeszcze wrzucę tutaj te 5 zegarków w 2 wersjach żeby można było coś podyskutować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.