Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Gludek piszesz, że chcesz wybrać najlepsze projekty od każdego, a jak chcesz to zrobić ? Mariusz np. wrzucił tyle projektów, że z nim samym będzie problem. Stąd pomysł na ograniczenie do 5 projektów od każdego. I to projektant - ojciec - niech pośle swoje dzieci ;)

Już tłumaczę. Zakładam, że ja wybieram 1 projekt grafika X i ten projekt od wszystkich otrzymuje 10 głosów, a kolejne jego 2 projekty dostają odpowienio 12 i 8 głosów. Inny grafik Y na swój najlepszy projekt dostaje 5 głosów. W Twojej Łukasz koncepcji wejdzie projekt grafika X-ten który ma 12 głosów i projekt grafika Y z 5 głosami. Odpadną za to projekty grafika X z 10 i 8 głosami. I dlatego ten parytet-każdy grafik ma 1 projekt w finale mnie się nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - rzeczywiście ten drugi podpunkt jest przyczyną przyspieszenia tematu. Już teraz trudno ogarnąć więc nie wyobrażam sobie co byłoby za tydzień. Dzięki za zrozumienie ;)

Rozumiem, po przemyśleniu sprawy, rezygnuję z udzialu w projekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maiusz-na dzisiaj to jest mój faworyt ;) Chociaż bym trochę jeszcze przy nim pokombinował :) A drugim jest SEAWOLF :)

A tak na koniec to dla Wszystkich- jestem Jarek :)

Pomarańczka się zaklasyfikowała tyle że wrzuciłem z kolorowym bezelkiem :)

Mariusz, ja tylko mam nadzieje, że ostatnie Twoje projekty - NAWIGATOR (ten pierwszy) i mój faworyt ŻEGLARZ będą przez Ciebie brane pod uwage, jeśli chodzi o dalszą zabawe... :)

Żeglarz też już jest - mam wybrane 4 projekty - myślę nad 5'tym :)

Łukasz - ja jednak jestem za opcją taką jak Jarek napisał - tzn żeby przeszły 2 od każdego bo tak to skazujemy się na odrzucenie tego co może się okazać lepsze niż to co wybierzemy - jak jest np 5 projektantów i od każdego przejdą po 2 projekty to w finalnej ankiecie może być i tak 10 zegarków albo zrobić pół finał z 2 ankietami po 5 zegarków i spośród 2 wybranych wybrać ten jeden jedyny :) czyli albo z grubej rury albo po trochę zawężać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, hej, no daj nam szanse !!!

Że projekty były na szybko nie znaczy że się nie nadają!!!

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie uważacie, że dobrze by było zrobić tak, że ten kto wrzucił najwięcej projektów może uwzględnić w dalszym etapie jeden projekt więcej?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście popieram kolegę Lume. Po co ten pośpiech??? Naprawdę nie lepiej poczekać az pojawi sie jeszcze kilka byc moze lepszych projektów? Chwała Lume, ze chce popracować jeszcze nad projektami. Panowie, róbmy na jakość, nie na ilość! Nie zrozumcie mnie źle, wiele dotychczasowych projektów bardzo mi sie podoba ale moim zdaniem, i to chciałbym podkreślić to jeszcze nie jest to. Byc moze nawet zblizylismy sie do Napoleona ale do (jak niektórzy pisali) "rozwalenia" go jeszcze nam daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, hej, no daj nam szanse !!!

Że projekty były na szybko nie znaczy że się nie nadają!!!

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume, mam nadzieje, że ja Cię tylko zle zrozumiałem, że rezygnujesz z całej zabawy.

Twoje projekty są zbyt fajne żebym Cie tak poprostu puścił ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tłumaczę. Zakładam, że ja wybieram 1 projekt grafika X i ten projekt od wszystkich otrzymuje 10 głosów, a kolejne jego 2 projekty dostają odpowienio 12 i 8 głosów. Inny grafik Y na swój najlepszy projekt dostaje 5 głosów. W Twojej Łukasz koncepcji wejdzie projekt grafika X-ten który ma 12 głosów i projekt grafika Y z 5 głosami. Odpadną za to projekty grafika X z 10 i 8 głosami. I dlatego ten parytet-każdy grafik ma 1 projekt w finale mnie się nie podoba.

Jarku, wychodzę z innego założenia. Zakładam, że zainteresowani zakupem oddadzą głosy w każdym poście, czyli liczba głosujących, u każdego grafika będzie taka sama. A rozkład głosów, no cóż na to nie mamy wpływu.

Przykład:

Chętnych na zakup jest dajmy na to 35 osób, każda z tych osób odda głos na jeden projekt jednego grafika, czyli każdy grafik może liczy na 35 głosów. Na to jak one się rozłożą u konkretnej osoby będzie miał wpływ tylko projekt. Lepszy, może lepsze slowo to bardziej popularn, bardziej podobający się dostanie np 20 z tych 35, a gorszy, mniej popularny,mniej podobający się 5 z 35. Ale pula głosów będzie taka sama

Przekonałem Cię ?

LUME dlaczego chcesz zrezygnować ? Nie rozumiem Cię ? Masz takie same szanse jak inni ;) Przemyśl to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście popieram kolegę Lume. Po co ten pośpiech??? Naprawdę nie lepiej poczekać az pojawi sie jeszcze kilka byc moze lepszych projektów? Chwała Lume, ze chce popracować jeszcze nad projektami. Panowie, róbmy na jakość, nie na ilość! Nie zrozumcie mnie źle, wiele dotychczasowych projektów bardzo mi sie podoba ale moim zdaniem, i to chciałbym podkreślić to jeszcze nie jest to. Byc moze nawet zblizylismy sie do Napoleona ale do (jak niektórzy pisali) "rozwalenia" go jeszcze nam daleko.

Odnośnie napoleona to wg mnie (i nawet nie piszę tu o swoich projektach żeby nie być posądzonym o stronniczość) mamy wiele lepszych projektów - nie gloryfikujmy tak znowu Napoleona bo nie mamy się czego wstydzić - serio ;)

Odnośnie czasu to nie ma sensu się spieszyć - ale uważam że dobrze jak coś już zadecydujemy i poświęcimy czas na dopracowywanie konkretnych wersji bo tak to możemy robić te wersje w nieskończoność :)

Łukasz - pula głosów będzie ta sama ale oznacza to że dalej przejdzie projekt który dostał np 27 na 35 głosów i taki który miał np 12 głosów bo reszta głosowała na inne wersje. A np u pierwszego projektanta mogła być inna wersja na którą ludzie chętniej by zagłosowali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomarańczka się zaklasyfikowała tyle że wrzuciłem z kolorowym bezelkiem ;)

Żeglarz też już jest - mam wybrane 4 projekty - myślę nad 5'tym :)

Łukasz - ja jednak jestem za opcją taką jak Jarek napisał - tzn żeby przeszły 2 od każdego bo tak to skazujemy się na odrzucenie tego co może się okazać lepsze niż to co wybierzemy - jak jest np 5 projektantów i od każdego przejdą po 2 projekty to w finalnej ankiecie może być i tak 10 zegarków albo zrobić pół finał z 2 ankietami po 5 zegarków i spośród 2 wybranych wybrać ten jeden jedyny :) czyli albo z grubej rury albo po trochę zawężać :)

Ok, nie ma sprawy, Lechu pisał, że to rozważymy :) Jestem za

Przy okazji, mariusz reszta może głosowała na inne bo u tego grafika projekty były na równym wysokim poziomie, a u innego jeden się wyróżniał nad innymi ... powiedz, czy to jest irracjonalne wytłumaczenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Już tłumaczę. Zakładam, że ja wybieram 1 projekt grafika X i ten projekt od wszystkich otrzymuje 10 głosów, a kolejne jego 2 projekty dostają odpowienio 12 i 8 głosów. Inny grafik Y na swój najlepszy projekt dostaje 5 głosów. W Twojej Łukasz koncepcji wejdzie projekt grafika X-ten który ma 12 głosów i projekt grafika Y z 5 głosami. Odpadną za to projekty grafika X z 10 i 8 głosami. I dlatego ten parytet-każdy grafik ma 1 projekt w finale mnie się nie podoba."

To może rozwiązaniem będzie wprowadzenie do finału projektów, które zajmą pierwsze miejsca plus dwa lub trzy dodatkowe, które uzyskały najwięcej głosów. W ten sposób do finału trafią również te projekty, które zajmą drugie lub nawet trzecie miejsce u danego grafika a mimo wszystko zdobędą więcej głosów niż pierwsze miejsce u innego grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie uważacie, że dobrze by było zrobić tak, że ten kto wrzucił najwięcej projektów może uwzględnić w dalszym etapie jeden projekt więcej?

Michał dużo nie znaczy lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji, mariusz reszta może głosowała na inne bo u tego grafika projekty były na równym wysokim poziomie, a u innego jeden się wyróżniał nad innymi ... powiedz, czy to jest irracjonalne wytłumaczenie ?

No może tak być ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku, wychodzę z innego założenia. Zakładam, że zainteresowani zakupem oddadzą głosy w każdym poście, czyli liczba głosujących, u każdego grafika będzie taka sama. A rozkład głosów, no cóż na to nie mamy wpływu.

Przykład:

Chętnych na zakup jest dajmy na to 35 osób, każda z tych osób odda głos na jeden projekt jednego grafika, czyli każdy grafik może liczy na 35 głosów. Na to jak one się rozłożą u konkretnej osoby będzie miał wpływ tylko projekt. Lepszy, może lepsze slowo to bardziej popularn, bardziej podobający się dostanie np 20 z tych 35, a gorszy, mniej popularny,mniej podobający się 5 z 35. Ale pula głosów będzie taka sama

Przekonałem Cię ?

Łukasz-powiem tak. Nie przekonałeś mnie o tyle, że jeżeli mi nie będzie się podobał żaden projekt grafika to nie oddam tam głosu. Po co mam oddawać głos na zegarek, którego na pewno nie kupię?! Ale poniewaz nie chcę być hamulcowym projektu to Rejtana robił nie będę. ;) Myślę, że i tak projekt z małym poparciem nie będzie miał szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może rozwiązaniem będzie wprowadzenie do finału projektów, które zajmą pierwsze miejsca plus dwa lub trzy dodatkowe, które uzyskały najwięcej głosów. W ten sposób do finału trafią również te projekty, które zajmą drugie lub nawet trzecie miejsce u danego grafika a mimo wszystko zdobędą więcej głosów niż pierwsze miejsce u innego grafika.

Rozsądny pomysł, który jest dobrym kompromisem pomiędzy naszymi koncepcjami. Jestem ZA. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy przecież nikt nie każe projektantowi dawać tych które już zrobił, może dać nowe, jeśli uważa, że są dobre ;)

Oj myślę, że co poniektóre projekty już go ukatrupiły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W ten sposób do finału trafią również te projekty, które zajmą drugie lub nawet trzecie miejsce u danego grafika a mimo wszystko zdobędą więcej głosów niż pierwsze miejsce u innego grafika.

Do przemyślenia ;)

Ale czy jest to możliwe, by drugie miejsce u jednego miało więcej pkt. niż pierwsze u innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mam oddawać głos na zegarek, którego na pewno nie kupię?!

Cytat wyrwany z tekstu który również trzeba uwzględnić w kolejnych ankietach, żeby przypadkowi ludzie nie mający zamiaru kupować zegarka nie zabierały głosu w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30462-0-73595300-1331824041.jpg

post-30462-0-11628800-1331824039.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz-powiem tak. Nie przekonałeś mnie o tyle, że jeżeli mi nie będzie się podobał żaden projekt grafika to nie oddam tam głosu. Po co mam oddawać głos na zegarek, którego na pewno nie kupię?! Ale poniewaz nie chcę być hamulcowym projektu to Rejtana robił nie będę. ;) Myślę, że i tak projekt z małym poparciem nie będzie miał szans.

Jarek a był taki projektant, u którego nic Ci się nie podobało na tyle by nie oddać głosu :)

Dobra myślę, że możemy to trochę podsumować :) i pozmieniać

Proponuję tak:

1. poczekajmy do założenia podforum (to już sukces, chyba nie ma marki na tym forum, która ma swoje podforum :))

2. projektanci niech jeszcze pracują i wrzucają tu projekty przez powiedzmy tydzień

3. potem założymy posty dla poszczególnych grafików z ankietami i ich 5 może 7 projektami

4. w ankiecie biorą udział tylko Ci co chcą na ten moment kupic na 100% (unikniemy nierównej puli) Oczywiście chętni którzy potem się zgłoszą będą mogli brac udział w fazie drugiej - dopieszczania :)

5. do finału wchodzi po jednym projekcie każdego (najwyżej ocenione) + 2 - 3 dodatkowe (dzikie karty;) ) z puli wszystkich projektów, które dostaną najwyższą ilość głosów wśród drugich miejsc

Co Wy na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caeruleus, jest już moim zdaniem dopracowany na maksa ;) Miażdży Napoleona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek a był taki projektant, u którego nic Ci się nie podobało na tyle by nie oddać głosu ;)

Dobra myślę, że możemy to trochę podsumować :) i pozmieniać

Proponuję tak:

1. poczekajmy do założenia podforum (to już sukces, chyba nie ma marki na tym forum, która ma swoje podforum :))

2. projektanci niech jeszcze pracują i wrzucają tu projekty przez powiedzmy tydzień

3. potem założymy posty dla poszczególnych grafików z ankietami i ich 5 może 7 projektami

4. w ankiecie biorą udział tylko Ci co chcą na ten moment kupic na 100% (unikniemy nierównej puli) Oczywiście chętni którzy potem się zgłoszą będą mogli brac udział w fazie drugiej - dopieszczania :)

5. do finału wchodzi po jednym projekcie każdego (najwyżej ocenione) + 2 - 3 dodatkowe (dzikie karty;) ) z puli wszystkich projektów, które dostaną najwyższą ilość głosów wśród drugich miejsc

Co Wy na to ?

Łukasz-zasady mi odpowiadają w 100% :) A co do projektów, to narazie patrzyłem na te, które mi się podobają, a te które mi nie leżały omijałem. Nie wiem czy były jednego grafika...ale mogę sobie taką sytuację wyobrazić. :)

Mam nadzieję, że Lume zmienisz zdanie, bo Twoje projekty są na bardzo wysokim poziomie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caeruleus, jest już moim zdaniem dopracowany na maksa ;) Miażdży Napoleona :)

Jedynie skrócić trzeba będzie wskazówkę GMT bo ta podziałka sekundowa tam idzie pod skosem :) ale ogólnie sam projekt bardzo fajny i również spokojnie wolałbym go niż Napoleona :)

Łukasz - nowe zasady są fajniejsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.