Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Caeruleus w stali to nadal mój faworyt więc mam nadzieję że przejdzie do następnej rundy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I faktycznie ... z odjechanych w kosmos projektów skończymy na ładnych, ale grzecznych projektach które wyglądają jakby prawie Customu nie przeszły... takie moje zdanie.

Zastanawiam się jak to głosowanie będzie przebiegać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crazy enough for you? ;)

ten jest fajny- tylko żółwika zrobić bardziej widocznego ale kolorystyka tarczy/ indeksów etc- świetna.

ja bym już zamknął pierwszy etap. wybierajmy/ dopracujmy/ pokłóćmy się/ powyzywajmy .....i zamawiajmy.

panowie....jakoś się już "mdło" robi. IMO (za dużo tego już chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku mam takie samo wrażenie ;) Projekty zrobiły się nudne :P Pierwsze były pełne energii, świeżości.

Łukasz-czyli od kiedy startujemy z głosowaniem?! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff, sory za nieobecność, ale kilka dni mnie nie było. Na szybko zobaczyłem już kilka Waszych projektów i myślę, że wkrótce trzeba przejść do kolejnego etapu czyli wyboru projektów poszczególnych grafików. Każdemu z Was pasuje czwartek?

Jeśli tak to podziałajcie jeszcze dziś i jutro nas swoimi najlepszymi projektami, a od czwartku trzeba zabierać się za kolejną turę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu-czas najwyższy pójść dalej, więc czwartek wydaje się jak najbardziej OK. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za.

Lume w pełni mnie usatysfakcjonowałeś ;) Pokaż go jeszcze w stali :P

Lechu myślę, że pozwolisz B)

Panowie graficy, w czwartek po godz. 18:00, niech każdy grafik założy swój własny temat z 5 wybranymi projektami w dwóch wersjach. Proszę od razu założyć ankietę, w której będzimy mogli zagłosować na wybrany przez nas projekt (nie spieszcie się z wyborem, przemyślcie go dokładnie). Głosujemy przez 5 dni, tj. do wtorku 15/03 do godziny 18:00 - chyba to wystarczy ?

Tematy proszę zatytułować "STEINHART ETAP 1 - NAZWA GRAFIKA", ułatwi to ich identyfikacje na forum B)

Do finału przechodzi najlepszy projekt od każdego grafika (stal i DLC) + 2 dzikie karty, które jako drugie miejsce zdobędą najwięcej punktów, z puli wszystkich grafików.

Prośba o nie komentowanie swoich wyborów oraz projektów - przyjdzie na to czas.

Żeby tematy nam nie pospadały na forum proszę po oddaniu głosu wpisać po prostu "zagłosowałem" :)

Chyba, że Lechu załatwi nam przyklejenie na czas głosowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I faktycznie ... z odjechanych w kosmos projektów skończymy na ładnych, ale grzecznych projektach które wyglądają jakby prawie Customu nie przeszły... takie moje zdanie.

Zastanawiam się jak to głosowanie będzie przebiegać?

Dokładnie, miał być odjazd, a tu same grzeczne chłopaki ;)

Projekty ciekawe, ale miałem nadzieję, że w oczowstrzasach przebijemy orange monsterka.

Tym niemniej są to ciekawe projekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu - dzięki za ogarnięcie ;) Nie bardzo mam czas ostatnio, a po kilku dniach nieobecności mam sporo do nadgonienia i w pracy i jak widzę tutaj, na forum :P

Oczywiście postaram się, żeby tematy grafików zostały na czas trwania ankiet B)

Już nie mogę się doczekać co tam przygotują nasi panowie designerzy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Jeśli sa jakieś uwagi, co do sposobu ankietowania proszę o informacje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Jeśli sa jakieś uwagi, co do sposobu ankietowania proszę o informacje :P

Zastanawiam się czy wpisanie przez każdego w poście potwierdzającym tylko numeru projektu-bez żadnego komentarza, nie byłoby dobrym rozwiązaniem? Wtedy będzie pewność-kto na co głosował zwłaszcza gdy dojdziemy już do fazy zapisu na zegrarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za! Zawsze zresztą proszę o potwierdzanie w takiej wlaśnie formie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko teraz pytanie: Jeśli wystawie dwa projekty to po co wtedy ankieta?

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko teraz pytanie: Jeśli wystawie dwa projekty to po co wtedy ankieta?

Jeżeli wystawisz jeden model w wersji stalowej i DLC ankieta nie ma większego sensu, a wystarczy zliczenie głosów. Tak na marginesie zastanawiam się czy wersje DLC mają w ogóle sens, gdy jest tak mało na nie chętnych i nie zostaną przez Stenka zrealizowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa projekty, każdy w stali i DLC, mi to większej różnicy nie robi czy pokażę tylko wersję stalową czy również DLC, ale swoją drogą szkoda że nie ma więcej chętnych, chociaż kto wie - może nie każdy zainteresowany wziął udział w ankiecie ;)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za - ja też ostatnio średnio mam czas co zresztą widać po mojej osłabionej aktywności w wątku jak i nawet na forum - niemniej mi czwartek pasuje. Co do dzikich kart to przechodzi "drugi" czy "dwa"? Bo wg mnie dwa to jest liczba ok a trzy to już w sumie za dużo się robi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za - ja też ostatnio średnio mam czas co zresztą widać po mojej osłabionej aktywności w wątku jak i nawet na forum - niemniej mi czwartek pasuje. Co do dzikich kart to przechodzi "drugi" czy "dwa"? Bo wg mnie dwa to jest liczba ok a trzy to już w sumie za dużo się robi ;)

Powinno być dwa z wszystkich projektów z największą ilością głosów, które jednak nie załapały się na nr 1 grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy wpisanie przez każdego w poście potwierdzającym tylko numeru projektu-bez żadnego komentarza, nie byłoby dobrym rozwiązaniem? Wtedy będzie pewność-kto na co głosował zwłaszcza gdy dojdziemy już do fazy zapisu na zegrarek.

Co prawda pisałem, żeby każdy potwierdził swój głos krótkim - "zagłosowałem", ale podanie nazwy lub numeru projektu to dobry pomysł ;)

Przy okazji, może zamiast numerów projektu, trzymamjmy się nazw nadanych przez grafików swoim projektom, kto z nas nie kojarzy Seawolfa, Śledzia i innych :P

W ankietach nie było by wówczas numerów, tylko konkretne nazwy np:

1. Pomarańczka

2. Seawolf

3. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vcore- wrzuć te dwa projekty, przejdzie po prostu lepszy. Mimo słabego zainteresowania wersją DLC jestem za tym żeby również wzięły udział w głosowaniu! Może po ostatecznych wizualizacjach będą kolejni chętni. Jeśli zbierze się mniejsza liczba zainteresowanych DLC wtedy bedziemy negocjowali ze Stenkiem zmniejszenie ilości wymaganych egzemplarzy w DLC.

Mariusz- przejdą dwa projekty zegarków, z największą liczbą uzbieranych głosów + oczywiście jeden projekt każdego z Was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być dwa z wszystkich projektów z największą ilością głosów, które jednak nie załapały się na nr 1 grafika.

Dwa z największa ilością głosów, ale z puli wszystkich grafików

Np. drugi projekt DMN dostał np. 5 pkt, drugi projekt Mariusza np 6, drugi projekt Vcora np. 15 pkt, Lume np. 8

To wówczas do finału wchodzą dodatkowo projekty Lume i Vcora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa z największa ilością głosów, ale z puli wszystkich grafików

Np. drugi projekt DMN dostał np. 5 pkt, drugi projekt Mariusza np 6, drugi projekt Vcora np. 15 pkt, Lume np. 8

To wówczas do finału wchodzą dodatkowo projekty Lume i Vcora.

Czwartek OK.

Tylko co jak wejdą do finału dwie (podobne, ale różne) wersje tego samego projektu (jako najlepszy danego autora i jeden z drugiego miejsca)? Wtedy w finale mogą się podzielić głosy i w ten sposób wygra jakiś trzeci projekt, mimo że w sumie te dwie wersje miały więcej zwolenników.

Z tego by wynikało że:

1. Albo należy zrezygnować z dobierania dzikich kart.

2. Albo zrobić drugą turę finału gdzie będą już tylko dwa projekty.

Po zastanowieniu: właściwie oba punkty na raz miałyby największy sens. Projektant potencjalnie tylko traci jeżeli jest więcej niż jeden jego projekt w finale.

Prośba o nie komentowanie swoich wyborów oraz projektów - przyjdzie na to czas.

Czy to dotyczy też projektantów? Czyli mamy wstawić tylko obrazki z tytułami bez dodatkowych opisów/komentarzy/opinii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna ordynacja nie będzie idealna ;) Moim zdaniem dzikie karty powinny zostać w obecnej formie, najwyżej wejdą dwa podobne projekty. W niczym to nie powinno przeszkodzić i w dalszym etapie wygra po prostu lepsza. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że użytkownik wybiera trzeci, inny projekt, bo do finału weszły dwa podobne projekty...

Co do komentowania, to tak sobie to wyobrażam - projektanci oprócz ponumerowanych wizualizacji wrzucają nazwy modeli na nich się znajdujących, a osoby wybierające powstrzymują się od komentarzy - ich post zawiera TYLKO nazwę modelu (ew. numer wizualizacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna ordynacja nie będzie idealna ;) Moim zdaniem dzikie karty powinny zostać w obecnej formie, najwyżej wejdą dwa podobne projekty. W niczym to nie powinno przeszkodzić i w dalszym etapie wygra po prostu lepsza. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że użytkownik wybiera trzeci, inny projekt, bo do finału weszły dwa podobne projekty...

Co do komentowania, to tak sobie to wyobrażam - projektanci oprócz ponumerowanych wizualizacji wrzucają nazwy modeli na nich się znajdujących, a osoby wybierające powstrzymują się od komentarzy - ich post zawiera TYLKO nazwę modelu (ew. numer wizualizacji).

No ale to jest klasyczny przypadek (użytkownik nie wybiera trzeciego projektu, tylko właśnie wybiera jeden z dwóch które mu się bardziej podobają niż trzeci, a wygrywa i tak trzeci bo głosy się podzieliły):

Lepper 30% <- projektant 1

Tusk 25% <- projektant 2

Komorowski 24% <- projektant 2

Dlatego mamy drugą turę wyborów prezydenckich i dlatego partie wystawiają jednego kandydata.

Tak jak jest teraz (z dzikimi kartami), dla projektanta jedyna sensowna strategia to wystawić 1 najlepszy projekt (ale który?). Po to są prawybory/sondaże (a u nas pierwsza ankieta według projektantów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no dlaczego - wrzucasz 5, ludzie głosują, jakiś wygrywa i wchodzi dalej, a do tego idzie dalej projekt który był na 2 miejscu :P proste - a później można zrobić głosowanie w 1 ankiecie które będzie już obejmowało tylko te projekty po pierwszej "odsiewce" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.