Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

A jak Ci się podoba Twoja praca opracowana przez Stenka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypomnijcie mi gdzie jest numeracja... z boku koperty? gdzie dokładnie?

A projekt Guntera niczego sobie, w miarę odpowiada przesłanemu :) mega ciekaw jestem jak będzie prezentował się na żywo... :D

A jeszcze jedno, może głupie pytanie, dekiel w wersji DLC pozostaje stalowy - chodzi mi o kolor oczywiście ?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba się podoba :] Mam nadzieję że efekt końcowy zwali wszystkich z nóg :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym nikt nie pisze nic o samym wykonaniu naszego "golasa"

Jest taki jak chcieliście ?

Wodniczek nie jest zły ale nasz projektowy bardziej mi się podobał. Był bardziej przestrzenny i przez to miał kształtniejsze... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjdą cienie podczas robienia zdjęć i będzie je miał, no wiesz co :D

Mięśnie!!

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz się puści paczkę do Guntera z Double blastem i będzie więcej ciałka :D

a tak serio to myślę (mam taką nadzieje) że w realu będzie wyglądał ładnie trójwymiarowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie możemy na deklu zamieścić napisu "Steinhartowo".

Jakoś czułem, że zabawa marką nie przejdzie :) Nie pisałem o tym tak jakoś z 1000 postów temu? :D

Zapomniałbym - koperta w stali matowej więc jarmarku nie będzie :) Ktoś pytał, to już zna odpowiedź :)

Tibi gratia. Jestem spokojniejszy.

A tak poza tym nikt nie pisze nic o samym wykonaniu naszego "golasa"

Jest taki jak chcieliście ?

Jedna zasadnicza wątpliwość: projekt był rzeczywiście bardziej płaskorzeźbiczny, jak w Seamasterach. tutaj mam wrażenie, że owszem, nie jest to rylcem wyskrobane, jak w oryginalnym Tritonie, ale jest płaskie. Jak sucha pieczęć.

Golas ma ładną krzywiznę i odpowiada projektowi co do kształtu, ale technologia IMHO jest inna. Pytanie, czy Steinhart ma technologiczną możliwość zrobienia tego dekla tak, jak mi się wydawało, że ma być wg projektu.

SIRLUKE1, jeśli jest jakiś problem komunikacyjny, to ja jestem do dyspozycji. może tam trzeba zadzwonić po prostu?

Łoś

Edyta:

Może można spytać, jakiej głębokości jest ten grawer?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna zasadnicza wątpliwość: projekt był rzeczywiście bardziej płaskorzeźbiczny, jak w Seamasterach. tutaj mam wrażenie, że owszem, nie jest to rylcem wyskrobane, jak w oryginalnym Tritonie, ale jest płaskie. Jak sucha pieczęć.

Golas ma ładną krzywiznę i odpowiada projektowi co do kształtu, ale technologia IMHO jest inna. Pytanie, czy Steinhart ma technologiczną możliwość zrobienia tego dekla tak, jak mi się wydawało, że ma być wg projektu.

Spoglądając rano kolejny raz na wizualizację od Stenka to coraz mniej mi się ona podoba. Niby nasz projekt ale do wykonania jak w Seamasterze to mu dużo brakuje. Jestem za tym żeby "pomęczyć" Guntera o wierniejsze oddanie naszego projektu. Zgodnie zresztą z Jego obietnicą. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Projekt Guntera jest "płaski", a wizualizacja forumowa była bardziej "przestrzenna", właśnie w stylu Seamastera.

Obawiam się jednak, że w grę mogą wchodzić ograniczenia technologiczne, które pewnie można przezwyciężyć, ale to może byc kwestia dodatkowych kosztów.

Przejrzałem teraz dokładnie stronę www Steinharta i tam w każdym zegarku, również w tych z edycji specjalnych i limitowanych dekle są "płaskie". W gruncie rzeczy niektóre są naprawdę niezłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz przed projektowaniem dekla dostał info od Guntera, że są w stanie zrobić dekiel w technologii analogicznej jak w Omedze. Nasz projekt to zakładał, więc teraz Gunter powinien dotrzymać słowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej kwestii czekam na przygotowanie tłumaczenia przez Łosia :) Nie chcę nieporozumienia w kwestii ustaleń z Gunterem :D

Co do Omegi to myślę, że niestety koszty mogą byc znaczne :)

Zobaczymy. Póki co i tak byli byśmy pierwsi, których dekiel jest grawerowany w taki sposób, że tło jest głębiej. W innych projektach Guntera to obrazek jest grawerowany.

Edyta: Pierwsz jednak był chyba GRAND PRIX dla niemieckiego forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz-lepsze jest wrogiem dobrego. :D Jeżeli jest to rzeczywiście kwestia kosztów to powinniśmy wtedy podjąć decyzję:

1. czy zgadzamy się na wzrost kosztów, lub

2. czy koszty zostawiamy niezmienne, a np. rezygnujemy z 1 paska albo bierzemy gorsze pudło i mamy w to miejsce super dekielek, lub

3. koszty zostawiamy i zgadzamy się na wersję dekla Stenka.

Jak dla mnie dekielek jest istotnym elementem tego projektu i zdecydowanie opowiadam się za 1 lub 2 rozwiązaniem. Grawer spłaszczony niezbyt mi się podoba. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku ja jestem jak najbardziej za deklem :D

Poczekajmy co powie Gunter. Może na rysunkach wykonawczych to tak wygląda jak wygląda, jak na rysunku technicznym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również chciałbym żeby dekielek był zrobiony konretnie. Mamy i tak bardzo dobrą cenę, jeśli poszłaby w górę o te 20-30EUR nic by się nie stało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jesteśmy zgodni i teraz trzeba przekonać Guntera do jedynie słusznego kierunku. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek zamieniłeś się nickiem z Wojtkiem, czy jak ? :):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoś gotów.

ślij waść.

PS. dopisałem jeszcze uzupełnienie wariantywne, po doczytaniu wątku na bieżąco

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ma znaczenie opowiadam sie za konkretnym deklem, niezmiennymi kosztami i albo gorszym pudlem albo 1 paskiem (guma oczywiscie) czyli propozycja nr 2 Gludka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wolałbym dopłacić te 20-30? i mieć lepsze pudełko i dwa paski. No chyba że dopłata byłaby znacznie większa.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkiego wkrótce pewnie się dowiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wolałbym dopłacić te 20-30? i mieć lepsze pudełko i dwa paski. No chyba że dopłata byłaby znacznie większa.

+1, ewentualnie zamieniłbym pudełko na pouch :)

No a dekiel, rzeczywiście - w porównaniu z projektem Damiana jest ubogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dekla póki co nie wiem nic :)

Co do napisu, Gunter jest zdziwiony, że nie chcemy mieć wyraźnego oznaczenia SWISS MADE, co wg. niego jest wyznacznikiem jakości :)

Póki co nie powiedział, że ten napis musi być, więc poprosiłem o przygotowanie dekla z napisem LIMITED EDITION POLAND u góry dekla, a dół bez zmian.

Co do opini o deklu ... mi się podoba. Wiem, że oczekiwania były inne, ale z Gunterem ustalałem, czy zrobi dekiel wzorowany na PO, Gunter potwierdził, że taki jak w PO, ale nie potwierdzał, że identyczny :)

Wiem, że to roczarowuje, ale czekamy na wieści :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info Łukaszu!

Ten wariant napisów będzie chyba najciekawszy i jak wynika z ankiety podpasuje większości (choć przybierze nieco inną formę, imo lepszą) :)

W kwestii jakości dekla- jeśli Gunter technicznie nie podoła stworzeniu dekla w technice a'la PO to trudno, ale jeśli tylko się da to byłoby super i warto byłoby dopłacić 20-30EUR (ale nie więcej...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było niedomówienia zapytanie o technikę wykonania dekla otrzymał w rodzimym dla niego języku :) W tym informację, że jesteśmy w stanie porozmawiać o cenie

Bardzo dziękuje Łosiowi za pomoc :)

Aha bardzo ważne :)

LIMITKA WYNOSIĆ BĘDZIE 66 SZTUK. PO POŁOWIE W DLC I STALI. NUMERACJA OSOBNA DLA DLC I DLA STALI CZYLI 33/33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.