Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

przemek-dgr

Sygnatura zegara - podkowa i litera W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie.

Jaka to będzie firma zegara wiszącego, skrzynia prosta , werk posiada sygnaturę : podkowę a w niej literę W. Proszę o pomoc, jaka jest wartość takiego zegara mniej więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Przemku. Jeśli podkowa jest ze złota i nabijana brylantami - to wartość jest przeogromna.

bildmarke_cwerner.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podkowa nie jest ze złota, jest obrócona w drugą stroną i ma dużą literę W wpisaną w tą podkowę , że aż wchodzi ta litera na samą podkowę. Skrzynia jest prosta, nie żadna rzeźbiona , mechanizm kompletny ale coś chyba nie chodzi. pytam , ponieważ mam możliwość kupienia za 100 zł i nie wiem czy się opłaca bym na tym zarobił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo tak od pół litra w górę, a za naszą wiedzę to ile zarobimy na tej podkowie? Jest do niej tartak? Bo jeśli jest tartak to ja bym za te 100zł wziął... ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i rasa się zgadza...Nordycka, psia krew !

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie no pomóżcie, podajcie jakieś konktrety ? cena ? czy to będzie zegar Werner Werke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie no pomóżcie, podajcie jakieś konktrety ? cena ? czy to będzie zegar Werner Werke

Będzie...Carl Werner. A co do ceny - to z założenia zegarów tutaj nie wyceniamy. Jeśli jednak nawet, to na podstawie dostarczonych przez Ciebie danych jest to absolutnie niemożliwe. Wyobraź sobie konkretną odpowiedź na pytanie:Mogę kupić samochód, nie ma srebrnych listewek na karoserii, wygląda skromnie, na klapie są Literki VW. Czy warto za niego dać 1000 złotych?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja rozumiem że to jest takie wróżenie z fusów. Mogę powiedzieć tak jest wahadło, mechanizm raczej kompletny , skrzynka chyba też , tylko kawałek odłamany do przymocowania . I moje pytanie co do ceny jest tylko takie czy będzie więcej niż 100 ? ;) Tylko że skrzynia jest zupełnei inna niż ta co widziałem na allegro, zero rzeźbienia, zupełnie prosta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 możesz dać. Przy odsprzedaży nie stracisz, to pewne. Ale ile zyskasz - nie w sposób powiedzieć.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale czy jest tartak, bo jak nie to ja bym nie brał...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Twojego opisu można się domyślać że jest to zegar, jak na razie wiemy że prawdopodobnie Wernera i tyle.

Czy jest wart 100 zł. trudno powiedzieć, sam musisz zdecydować.

A jak już chcesz Handlować rzeczami na których się nie znasz musisz się liczyć z pewnym ryzykiem, w najgorszym wypadku dużo nie stracisz.

Pozdrawiam Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrzynia ładna, ale niekompletna - brak korony i brody (raczej), zamknięć otworów rezonansowych .

Werk - typowy ażurek z hakowym wychwytem - to klasa niższa.

Zegar z początku XX wieku (firma działała do 1913).

Ja bym go nie chciał, bo nie jest kompletny a rekonstrukcja jest bez sensu. Ale jeśli to komuś nie przeszkadza....

Poszukaj na Allegro - znajdziesz sporo zegarów podobnej klasy, da Ci to jakieś poczucie jego wartości.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prosiłbym o jakiś opis moze

A jaką marżę proponujesz ;) ?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duże piwko ;) , a dół zegara jest chyba kompletny , bo jest ta kopułka taka z dołu tylko po tych zdjeciach nie widać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duże piwko ;) , a dół zegara jest chyba kompletny , bo jest ta kopułka taka z dołu tylko po tych zdjeciach nie widać

Dlatego pisałem "raczej" . PM przeczytałes ?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, przeczytałem, dzięki wielki, no napisze, zegarek powiem tak . jak wskazóweczką przekrećałem to gong reagował normalnie, ale jakby była zablokowana sprężyna ponieważ nie mozna nic nakręcić. A jak wahadełko ruszyłem to również tykał. Ale napisze tak jak pisałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.