Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Młot Thora

Cz ktoś posiada wzór korony do tego zegara

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mógłby polecić mi jakiegoś sprawdzonego rzeżbiarza w drewnie, który poradzi sobie ze wzorami

rzeżbionych koron i innych elementów zegara ze zdjęć.

Może znacie kogoś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mógłby polić mi jakiegoś sprawdzonego rzeżbiarza w drewnie, który poradzi sobie ze wzorami

Link do strony stolarni która produkuje całe obudowy i pojedyncze elementy do każdej obudowy i robi to dobrze./moim zdaniem/

http://www.zegary-an...ary_katalog.pdf

Adres wzięty z eurobud24.pl

FIRMA "ZEGAR" EDWARD POROSZEWSKI

UL. DOLNA 2

97-500 Radomsko

Woj. łódzkie

tel. 44 6821803

Dodałem - ze zdjęć też zrobi

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pięknego. W katalogu są chyba przemieszane kopie i stare skrzynie. Widzę nawet wzór do uzupełnienia korony mojego zegara (19)....

post-6402-0-94859100-1310684309_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Poroszeski z małżonką jest zawsze na starociach w Bytomiu, od kilku lat ma tam stoisko, każdy kto się interesuje zegarami i bywa na starociach zapewne go zna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Pana Poroszewskiego jest w stanie dorobić lub odrestaurować każdą skrzynkę i naprawdę robi to bardzo dobrze. W tym katalogu jest pokazana tylko niewielka część jego możliwości. Państwo Poroszewscy na warszawskie Koło przyjeżdżają raz w miesiącu. Pozdrawiam

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Pana Poroszewskiego jest w stanie dorobić lub odrestaurować każdą skrzynkę i naprawdę robi to bardzo dobrze. W tym katalogu jest pokazana tylko niewielka część jego możliwości. Państwo Poroszewscy na warszawskie Koło przyjeżdżają raz w miesiącu. Pozdrawiam

Dziękuje bardzo kolego Dziadek za pomoc.

Świat jest jednak mały.

Pana Edwarda znam od paru lat i wiem że potrafi do skrzynek zegarowych dorobić wszystko i zrobić porządną renowacje jeśli chce ???

Znam dosyć dobrze jego możliwości.

Jest też Paweł (syn)

Zajmuje się też renowacjami obudów do zegarów i renowacją mebli (chyba się nic nie zmieniło).

Jeśli omówisz z Pawłem renowacje skrzynki do zegara i powiesz jak ma to wyglądać i co oczekujesz po renowacji (zmycia politury a nie szlifowania rozklejonych elementów zegara, dorobione elementów ze starego materiału itp).

Renowacja "BOMBA", cieniutko pięknie nałożona politura.

Nie wiem czy się ze mną zgodzisz?

<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł czas na Rescha sprężynowego i braki w skrzyni.

Na szczęście miałem zdjęcie z wzorem oryginału "czubka" korony. Oryginału nie udało mi się wydębić, bo leniwy południowy sąsiad nie chciał dosłać do Polski.

post-35992-0-23901400-1337454686_thumb.jpg

post-35992-0-26619400-1337455005_thumb.jpg

post-35992-0-70291200-1337454897_thumb.jpg

post-35992-0-61215800-1337455033_thumb.jpg

post-35992-0-96999000-1337454713_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Państwo Poroszewscy na warszawskie Koło przyjeżdżają raz w miesiącu. Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Kiedy najlepiej przyjechać Na warszawskie Koło, aby kupić coś ciekawego poza godzinami?

Pozdrawiam.

Siergiej.

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.
Kiedy najlepiej przyjechać Na warszawskie Koło, aby kupić coś ciekawego poza godzinami?
Pozdrawiam.
Siergiej.

Witam, w każdą niedzielę od 6 rano. Dzisiaj trochę zegarów było, nawet trochę więcej niż zwykle. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo.

Ale słyszałem, że niektóre niedziele każdego miesiąca (lub pierwszym lub ostatnim), na rynku jest niewielka?

Pozdrawiam.

Siergiej.

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Варшавы это не касается.

Nie dotycze sie to Warszawy, przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo.
Ale słyszałem, że niektóre niedziele każdego miesiąca (lub pierwszym lub ostatnim), na rynku jest niewielka?
Pozdrawiam.
Siergiej.

Sergei, jeżeli Tobie chodzi o p. Poroszewskiego, to na Kole był w tą niedzielę (20.05) A teraz będzie za 3 tygodnie (10.06). Podam Ci maila, możesz napisać i wszystkiego się dowiesz. Pozdrawiam

[email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę wysłać e-mail na podany adres.

W celu odfiltrowania adres błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Kolega dziadek nie poprawi adresu mailowego, to kiepsko, bo nigdzie indziej go nie podają.

FIRMA "ZEGAR" EDWARD POROSZEWSKI

UL. DOLNA 2

97-500 Radomsko

woj. łódzkie

telefon: (44) 6821803

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mógłby polecić mi jakiegoś sprawdzonego rzeżbiarza w drewnie, który poradzi sobie ze wzorami

Witam

Polecić tego rzeźbiarza nie mogę, nie korzystałem z jego usług ale widać po zdjęciach, że mógłby

sobie poradzić.

http://www.art69.pl/1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Kolega dziadek nie poprawi adresu mailowego, to kiepsko, bo nigdzie indziej go nie podają.

Witam, adres mailowy jest OK.

poroszewski.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Polecić tego rzeźbiarza nie mogę, nie korzystałem z jego usług ale widać po zdjęciach, że mógłby

sobie poradzić.

http://www.art69.pl/1.html

Dzięki, już znalazłem bardzo, bardzo dobrego rzeźbiarza

Niestety mój nie jest internetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.