Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Zegarek do garnituru.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów i koleżanki.

Ostatnio coraz częściej zdarza mi się zakładać niezbyt przeze mnie lubiany strój, czyli garnitur. W tym celu w ostatniej chwili zrezygnowałem z kolejnego sportowego zegarka na rzecz właśnie jakiegoś typowego garniturowca. Faworytów oczywiście już mam, ale chciałbym moi mili żebyście mi podrzucili też swoje propozycje, które być może wpłyną na mój ostateczny wybór. Zakładam ten temat ponieważ takie zegarki nie są moją silną stroną, zazwyczaj lubuje się jak zresztą już wiecie w bardziej sportowych zegarkach.

Wymagania :

- klasyczny (elegancki)

- swój własny mechanizm

- pasek lub możliwość zmiany na pasek

- rozmiar minimum 40mm. maximum 42mm

- prosta czytelna tarcza (srebrna lub czarna)

- bez chrono

- nakładane indeksy

- nie za gruby

- cena powiedzmy, że do 3 tys euro.

Za wszelkie propozycje, rady i sugestie będę bardzo wdzięczny. Dziękuje i pozdrawiam, Michał.

Ps moimi faworytami na dzień dzisiejszy są Zenith Elite Captain Central Second i Nomos Zurich.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! Pozwolę sobie zaproponować ten oto zegarek w cenie około 11000zł-Zegarek TAG HEUER GRAND CARRERA CALIBRE 6 RS WAV511B,występuje na pasku skórzanym brązowym lub czarnym.Oto link do strony ze zdjęciem:

http://www.tagheuer.com/the-collection/grand-carrera/gc-calibre-6rs/index.lbl?w=WAV511B.FC6224

pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Niestety nie jest to typowy "garnitur" tak więc odpada. Pozatym Calibre 6RS jest to tak naprawde ETA 2895-2.

Mimo wszystko dziękuję za propozycje.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malarz, zegarek zacny - bardzo mi sie podoba, ale tak jak mówisz niestety za mały. Absolutne minimum to 40mm.

Również pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grand Seiko jest gdzieś w kręgu moich przyszłościowych zainteresowań, ale na dzień dzisiejszy odpada.

Pozatym z tego co pamiętam znacznie przekracza budżet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze?

de-ville-hour-vision.jpg

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon, myślałem już o tej Omedze. Tym bardziej, że jakiś czas temu Stasiu mi ją proponował w rozsądnej cenie. Nie przekreślam tego zegarka, napewno wezme go pod uwage.

Czyzewicz, tak sie składa, że Oscara Petersona już mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleciłbym jeszcze iwc ingenieur vintage tyle że to niedokońca in house...

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadnij co Ci zaproponuję ... :)

.

.

.

Eterna Vaughan Big Date

obecnie jest w Apart w cenie 15 550 zł a pewnie i taniej się da, szerokość koperty 42mm, wysokość 9,8mm; kaliber manufakturowy Eterny 3030 z błyskawiczną - mniej niż sekundę, dokładnie o północy - zmianą daty. Jest to najcieńszy tego typu mechanizm na świecie.

I parę zdjęć, mam nadzieję iż będzie to mocny kandydat :)

post-7884-0-65900900-1331824178.jpg

post-7884-0-57350200-1331824180.jpg

post-7884-0-29068800-1331824184.jpg

post-7884-0-64052200-1331824185.jpg

miałem go na łapce jest świetny :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek znacznie przekroczy budżet, też miałem zamiar o nim napisać :)

Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten inzynier jest na mojej liscie życzen i znając moją osobe to prędzej czy pózniej zrealizuje ten zegarek :)

zgadnij co Ci zaproponuję ... :)

Jak tylko zobaczyłem, że przegladasz ten wątek to wiedziałem jaki zegarek mi zaproponujesz :)

Piękna jest ta Eterna, gdyby była dosłownie ciuteczke mniejsza to byłaby bardzo mocnym kandydatem.

Zegarek znacznie przekroczy budżet, też miałem zamiar o nim napisać :)

No niestety. Chce sobie jeszcze sprawić Monaco calibre 12 i nie moge sobie pozwolić na znacząco przekroczony budżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ja mam coś takiego - http://luxtime.pl/Zegarek_IWC_PORTOFINO_AUTOMATIC_IW356303-531.html . Ale będzie chyba o 2 mm za mały :).Pozdrawiam!

EDIT/

Albo czarny - http://luxtime.pl/Zegarek_IWC_PORTOFINO_AUTOMATIC_IW356305-532.html Tańszy o 1,5k :)

Witam piszesz że jedna z ulubionych marek to Breitling .Jestem przed zakupem Breitlinga Rozważam dwa modele super avenger lub avenger seawolf może napiszesz co o tych modelach sądzisz .Pozdro. Mój mail [email protected] .Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z userem Kadera, to byłaby prawdziwa perła w Twojej kolekcji, no chyba że Ci się nie podoba :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad tym zegarekiem, ale nie.

Czekam na kolejne propozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszna sprawa, napisalem krótką notkę na temat Nomosa nad którym się zastanawiasz :) po czym przeczytałem , że masz go na uwadze ( wcześniej niezauważyłem ) :)

Szczerze zazdroszczę możliwości zakupu kolejnego cudnego zegarka !

Co ja mogę polecić ? Większość zegarków o których myślałem została polecona!

TeJot - mega jest ta Eterna którą poleciłeś -szczególnie ta ze złotą kopertą !

Michał pamiętaj o mnie - kupujesz kolejny zegarek, gdy przyjdzie czas na sprzedaż czegoś z Twojej kolekcji czekam na wiadomość jako pierwszy ! :)

pzdr i powodzenia :)

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawid, oczywiście, że pamiętam. Napewno jak się w końcu w sobie zbiore to Epos, Edox i kwarcowa Doxa będą do sprzedenia. Gdybyś chciał to masz rezerwacje jako pierwszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaget altiplano, ale 3 tys euro raczej nie starczy:) Może UN classico?

ulysse-nardin-classico-rose-gold-black-dial.jpg

ulysse-nardin-classico-rose-gold-silver-dial.jpg

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, i to jest pierwsza propozycja której jeszcze nie brałem pod uwage - brawo. Jakie to koszta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam piszesz że jedna z ulubionych marek to Breitling .Jestem przed zakupem Breitlinga Rozważam dwa modele super avenger lub avenger seawolf może napiszesz co o tych modelach sądzisz .Pozdro. Mój mail [email protected] .Zbyszek

Napisałem Ci trochę o nich na PW.

Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, i to jest pierwsza propozycja której jeszcze nie brałem pod uwage - brawo. Jakie to koszta?

Przyznam, że nie wiem, ale z tego co mi się kołata po głowie ok 15 tys złotych.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny jest, ale cena chyba troszke większa niż 15 tys. zł.

A czy bazą tego mechanizmu nie jest zwykła ETA ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.