Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Łukasz S.

Breitling by Bentley a25362 - czy oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś stałem się posiadaczem w/w zegarka.

Zegarek jak zaraz zobaczycie ma jedną wadę. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to oryginał, a jeśli tak to czy da się tą usterkę naprawić i za ile?

Znajomy zegarek nosił przez około 6-8 miesięcy i nie był z należytym pietyzmem szanowany więc nawet jakby był repliką to trzyma się nie licho.

Poniżej fotki:

post-36323-0-30459900-1331825947.jpg

post-36323-0-09169500-1331825949.jpg

post-36323-0-94908800-1331825950.jpg

post-36323-0-50863100-1331825952.jpg

post-36323-0-29011300-1331825954.jpg

post-36323-0-27390200-1331825959.jpg

post-36323-0-51611100-1331825963.jpg

Zegarek spadł z kilku metrów stąd ten odklejony znaczek.

Przy okazji proszę mi napisać do czego służy ten... przycisk?

Koperta jest czarna, matowa tylko na zdjęciach tego nie widać, owy przycisk jest wytarty już więc wydaję mi się że w jakimś celu był eksploatowany. Jak dostanę pudełko to wrzucę zdjęcie.

post-36323-0-23846000-1331825965.jpg

P.S.

Jeżeli to może w czymś pomóc to zegarek waży 133.3g więc jest dość ciężki... cięższy od mojego smartfona. ;)

Dla porównania, ulubiony przez wszystkich Jacques Montegne waży 77,4g... niemal połowę tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuć go do śmieci, tam jego miejsce.

CHLONOMELLER SWILZERLAND ;)

Nie wyrzucaj, to oryginał.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy okazji proszę mi napisać do czego służy ten... przycisk?

do czego on służy wie tylko mały żółty człowieczek co wyprodukował to cóś :)

na na marginesie to wstydził by się ten żółty człowiek bo jak się już gniota robi to wypadało

Switzerland napisać choć poprawnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eye_lip to żartujesz czy nie bo już nie wiem? ;)

To oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To cudo Breitlinga widziało w magazynie z zegarkami :) Ze wstydu gapa odpadła temu misiu ;)

pzdr

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co eye_lip miał na myśli pisząc tego dwuznacznego posta?

Wybaczcie ale się nie znam kompletnie, a chętnie bym się dowiedział co go obnaża jako replikę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest replika ;)

edit dla wyjaśnienia:

Replika ? powtórne wykonanie dzieła sztuki, pojazdu, samolotu itp. z możliwie wiernym odtworzeniem oryginału. Czasem tylko wyglądu albo motywu.

Od falsyfikatu różni się nie ukrywaniem faktu bycia repliką. W replikach starych samochodów często wykorzystuje się współczesne podwozia, ograniczając rekonstrukcję do nadwozia. Często wykonywane są repliki historycznych, niezachowanych pojazdów np. polskiego samochodu pancernego Ursus wz. 34 do celów wystawowych lub przez pasjonatów.

Replikę dzieła sztuki wykonuje najczęściej twórca oryginału, ewentualnie replika powstaje w jego pracowni. Artyści w replice czasem zmieniają nieznacznie kompozycję, skalę, technikę wykonania.

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eye_lip to żartujesz czy nie bo już nie wiem? :)

No pewnie, że żartuje.

Podróbka zdecydowanie. To widać nawet z bardzo daleka, po samym rozstawie tarczek (zbyt mały mechanizm)

Jeśli chodzi o te błędy Swilzerland itp... to oni (podróbkowicze) to chyba specjalnie robią, dla jaj

Do legendy przeszedł już napis "Manufactured in switchinternet" ;)

Picture064.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega popwyzej nie wyrazil sie zbyt jasno , ale mozesz go wyrzucic i nic na tym nie stracisz

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrzostwo świata ;) Swoją drogą tak zebrać kolekcję takich kwiatków, ciekawe czy jest ktoś na świecie, kto obrał sobie taki właśnie cel za hobby - mieć kolekcję wszystkich lewych breitlingów wychodzących spod młotków panów zza Wielkiego Muru... To byłoby coś.

pzdr

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, dopóki "pataszek" Bentleya mu nie odpadł wyglądał co najmniej rewelacyjnie, porządnie wykonany, ważący "pół kilo" (tak, tak to wg mnie laika wyznacznik oryginalności :) :) ), niebieskie szkiełko no ale cóż... czego oczekiwać od zegarka który dostało się za free po starej znajomości. :)

Spośród innych tykających dziadostw wyróżniają go tylko numery seryjne i wytłoczenie na pasku. ;)

P.S. 1

Szczerze to liczyłem na odrobinę profesjonalizmu po takim forum a post o treści "masakra" wpasowałby się idealnie w forum rzeźnicze aniżeli tutaj. :)

P.S. 2

Wyrzuć go do śmieci, tam jego miejsce.

CHLONOMELLER SWILZERLAND :)

Nie wyrzucaj, to oryginał.

No pewnie, że żartuje.

Podróbka zdecydowanie. To widać nawet z bardzo daleka, po samym rozstawie tarczek (zbyt mały mechanizm)

Jeśli chodzi o te błędy Swilzerland itp... to oni (podróbkowicze) to chyba specjalnie robią, dla jaj

Do legendy przeszedł już napis "Manufactured in switchinternet" :)

Picture064.jpg

Zacząłem przeszukiwać internet w celu znalezienia oryginalnego Bentleya i zakupienia i oto znalazł się taki rodzynek który nacieszy Wasze oczy ;-.

Dla potwierdzenia autentyczności powyższego zdjęcia

http://allegro.pl/zegarek-breitling-bentley-motors-piekny-tanio-i1495048839.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglądał co najmniej rewelacyjnie, porządnie wykonany

Etam rewelacyjnie, nawet na słabych zdjęciach widać sporo tandetnych szczegółów i wykończeń...

To znaczy wiesz... musiałbyś widzieć jednego i drugiego obok siebie, podróbę i oryginał, wtedy byś zobaczył który jest naprawdę porządnie wykonany..

W każdym bądź razie zwróć uwagę na cyfry na małych tarczkach w oryginale. To coś zupełnie innego. Zastanów się dlaczego w oryginalnym np pijana ósemka nie "włazi" na prawą tarczkę (albo 15-stka na dolną)

Dlaczego w podróbie małe tarczki są tak ściśnięte blisko środkowej osi, że prawie się dotykają. To już pisałem, bo za mały mechanizm..

oryginał

bentley_motors_03.jpg

albo jak jest wygrawerowane skrzydło na deklu

k1681_10.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Taktic! :)

Teraz już widzę różnice, grawerka w oryginale jest "mięsista" a tym który ja posiada jest płaska. Cyferki włażą na tarczki. Nie miałem nigdy w ręku oryginalnego Breitlinga, zawsze wcześniej twierdziłem że posiadanie takiego zegarka jest snobizmem ale powoli dorastam do posiadania takiego sprzętu ale jedynie oryginalnego. ;)

Gdzie można kupić pewne zegarki Breitlinga? Najlepiej gdyby był to sklep internetowy bo chyba i w tej branży taki Apart Exclusive narzuca wielkie marże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.