Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DarekK

ZEGARKI ROSYJSKIE I RADZIECKIE - medyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle się naszukałem aż mnie głowa boli.

Prośba do wszystkich posiadaczy zegarków zwanych medycznymi, prośba o zdjęcia w tymże temacie.

Pozdrawiam i dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam tylko dwa, oba kwarcowe. Był jeszcze łucz lekarski także kwarcowy.

nekroskop jak widać Czajka lekarska była produkowana z dwoma rodzajami tarcz: Ty masz białą, ja dwukolorową ;)

post-29552-0-74530700-1331826876.jpg

post-29552-0-14170400-1331826878.jpg

www.slavnyhans.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans... Zauwazyles to co ja? W paru ciekawych przypadkach nasze kolekcje bardzo ladnie się uzupelniaja.Ty masz jedna Druzbe -ja mam druga , Ty masz jednego Kosmosa- ja drugiego , tak samo te kwarcowe Czajki.Nie sadzisz że dla dobra ogolu te zegarki powinny być w jednym miejscu? Widze to tak że odkupuje od Ciebie Druzbe i Kosmosa , na to wszystko dokladasz Czajke a ja zamieszczam to wszystko pieknie obfocone na www ku uciesze wszystkich! Chlopaki powiedzcie że ten pomysl jest genialny! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadzisz że dla dobra ogolu te zegarki powinny być w jednym miejscu?

Małżeństwo?

W tym kraju to nie przejdzie, pomimo szczytnych intencji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adopcja?? :o

Hansa coś zatkało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans... Zauwazyles to co ja? W paru ciekawych przypadkach nasze kolekcje bardzo ladnie się uzupelniaja.Ty masz jedna Druzbe -ja mam druga , Ty masz jednego Kosmosa- ja drugiego , tak samo te kwarcowe Czajki.Nie sadzisz że dla dobra ogolu te zegarki powinny być w jednym miejscu? Widze to tak że odkupuje od Ciebie Druzbe i Kosmosa , na to wszystko dokladasz Czajke a ja zamieszczam to wszystko pieknie obfocone na www ku uciesze wszystkich! Chlopaki powiedzcie że ten pomysl jest genialny! :o

Zauważyłem to co Ty i pisałem o tym http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7252-najnowsze-zakupy-nowe-nabytki/page__view__findpost__p__618066 . Mam tylko wątpliwości co do "pięknego obfocenia" myślę, że zdjęcia z moich postów są ciut lepsze niż Twoje. Czekam zatem na przesyłkę z zegarkami, dorzuć jeszcze lodówkę lekarską i będzie komplet ;)

www.slavnyhans.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad fotami jeszcze da się popracować więc nic straconego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22637-0-10101800-1331829250.jpg

Wy tu Panowie Gadu-Gadu a ja takową Rakietę do pary .......

od razu biorę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialna jest ta rakieta. Dopracowana genialnie, ten dobór barw, lekarskie logo, a już szczególnie mi się podoba ta chropowata faktura tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a jak wlasciwie sie tym pulsik mierzy ?

bo rozumiem ze tabelka ma ulatwic sprawe ktora da sie przeciez zrealizowac kazdym zegarkiem z sekundnikiem

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Startujesz jak sekundowa wskazówka jest na 12 lub na 6 (dla wygody w zegarku są dwie skale żebyś nie musiał za długo czekać na pomiar :P )

2. Odliczasz 15 uderzeń serca i sprawdzasz gdzie masz wskazówkę sekundową - i masz informację ot cały sekret.

Istotnie można to przeliczyć zwykłym zegarkiem - ale to już nie ten szyk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak , no i latwiej po prostu odliczyc 15 i odczytac wynik , niz liczyc uderzenia , patrzac by robic to rowne 10 sek i mnozyc razy 6 :P

niesamowite te zegarki , przypomnialy mi wczesne lata 80te i wizyty domowe zaprzyjaznionego pana doktora na wakacjach u babci ;)

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecane dwie Rakiety medyczne - już są razem ;)

post-22637-0-13548900-1331830811.jpg

post-22637-0-79527600-1331830813.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje medyków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proszę Panie Darku, piękności :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak - Było mi Panie Krzysztofie pokazywać swoja Sławę, która do dziś mi się śni :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę zakładać osobnego tematu . W sumie moje pytanie tu też się nada.

Od paru dni nurtuje mnie jedna rzecz.

Na początek: w jakich latach produkowano Sławy lodówki?? Z tego co wiem końcówka 70tych-początek 80 tych. Mówię o tych z uszami a nie o starszych "mydełkach".

Idąc dalej w rozmowie z jednym ze sprzedawców od których ostatnio kupiłem zegarek dowiedziałem się że w latach 80 tych wprowadzono swojego rodzaju znak jakości na deklach Sław ( tylko Sław? )

Wygląda on tak:

post-23779-0-84363400-1302780098_thumb.jpg

Na swoich lodówkach nie mam takiego oznaczenia. Są tylko numery seryjne. Z jednym wyjątkiem:

post-23779-0-51410400-1302780230_thumb.jpg

Tak wygląda dekiel mojej lodówki medycznej oraz Slawy "arbuza".

W tym miejscu pojawia się pytanie:czy te zegarki to jakieś wznowienie serii, reedycja lodówek pod koniec lat 80 tych, czy może bazarkowe podróbki sprzedawane jako Sławy w latach 90 tych a nie mające nic wspólnego z 2 Moskiewską??

Czy medyki wychodziły również równolegle z pierwszymi lodówkami??

Taką mam rozkminkę właśnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie coś w tym co piszesz może być najbardziej podpada mi ta gwiazda i duży napis CCCP. Zasadniczo Rosjanie nie uwidaczniali aż tak bardzo swoich symboli komunistycznych, ale tak na prawdę czy to ważne, czy medyczna produkowana była pod koniec lat 80, czy na początku 90 i tak jest to super zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.