Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

claus

moje amatorskie paski

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego grubasa żaden motylek tylko jakaś porządna Pre-v.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam remont w domu.Jeden wielki kurz i pył,bo koleżanka małżowina zażyczyła sobie połączyć kuchnie z pokojem.Stoję z robotą,wszystko pochowane,ale przyszły skórki zamówione-cacuszko.Jak ruszę z robotą to....że jak nie wiem co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak kornel...ostatecznie z klamrą powędrował do nowego właściciela...ładnie mu z klamerką jest. ..a koledze Uszatkowi remontu nie zazdroszczę...a tak w ogóle to te małżowinki tylko chyba siedzą i kombinują co by tu wyremontować naszymi "ręcami"..heheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś było malowanie ścian,zostało gruntowne sprzątanie czyli dla niej najgorsza robota,a ona się mnie dziś pyta : kochanie ,a jaki kolor damy w sypialni?no i rozwaliła mnie dokumentnie,bo myślałem,że na kuchni z aneksem się skończy. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh...to sie nigdy tak nie kończy...zorientujesz sie jak drzwi wejściowe będziesz zmieniał..heheh....przechodziłem to już nie raz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, niestety wiem o czym piszecie ;) U mnie też przemeblowania... a to prawda, to się nigdy nie kończy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego grubasa żaden motylek tylko jakaś porządna Pre-v.

+1 , to chyba nawet technologicznie trudne...pod motylki cieńsze paski się robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda pasek nie jest aż taki gruby ale masz rację...w końcu "motylek" to coś delikatnego ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pozwolę sobie na pytanie - czym koledzy tak równo dziurki pod nitkę czynią? A może mają jakowąś maszynę? Drugie pytanie o krawędzie paska - czym wykańczacie? Poczyniłem kilka pasków, ale dziurkowanie szydełkiem pod nić po linijce bywa męczące. No i przy miękkiej skórce krawędzie po szyciu mimo że równo cięte nie są specjalnie gładkie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dziurki pod nić robione narzędziem, które znajduje się na zdjęciu...trzeba zepsuć wiele pasków żeby równo wychodziło ;-)...a krawędzie to już tajemnica każdego strapmakera ;-)...ale klasyczne rozwiązanie które znajdziesz w internecie czyli wosk pszczeli i drewienko działa...polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem ciekaw bo sam robiłem na sztywniejszych skórach i obrabiałem na mokro pilniczkiem syntetycznym drobniutkim do paznokci ;) Jednak ostatnio walczę ze skórą nad wyraz miękką mimo ponad 20 letniego leżenia u kolegi, którego wujek był szewcem/rymarzem na wsi.dość gruba i od spodu włochata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ostatnio wpadła mi w oko zielona nitka, no kolor bardziej zieleń wojskowa ;-)...musiałem ją mieć. No i dla mojego skx'a zrobiłem nowe wdzianko...każdy mówił: ej paski ze skóry robisz a na parciaku zegarek nosisz?...no i nie wytłumaczysz , że "na lato nato" hehe... Zrobiłem sobie pasek ze starej wojskowej raportówki z tą właśnie zieloną nitką . Wymiary 13/8,8 cm i grubości 5mm . Szerokość oczywista 22mm. No i przy okazji wygrzebałem w starociach starą brzytwę i też rzuciłem na foto ;-)...a niech se leży ...spodobała mi się po prostu... a wygląda to tak :

IMGP1746.JPG

IMGP1740.JPG

IMGP1741.JPG

i mała reklamka ;-)

IMGP1742.JPG

IMGP1743.JPG

Kurcze ale lubię ten zegarek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buran, nie mogę zdecydować ten?

e39a2b09420097a5c19c0f4c14040b31.jpgf0dafcf1be600da6bbba6b395b9df8f0.jpge5b770cf3a468edb81761e095bf860b7.jpgfc8852ed3774039923956ecd2760f965.jpg7e2adfea1d4626f888daaf41ffc5134b.jpgc160705b230ea88f507a310a871bd557.jpgb379b97e44ba206490c57acf5afc5cb3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten?

bf0639f95b58782e0a9286f9308843d8.jpg1bdde6ae929281b9c804fe684830c078.jpgaf94a95a42a4d62cb680f7afe1e84877.jpgcb81d9ab3fa7f9fd097c80e6ba782443.jpgb3695d19a97657bbc776c78c8fd1a015.jpg29d2239217c9dab46e7c0c3a770ee711.jpg2f1662abb168cab5edfbf362f5a16a4f.jpg

Dziękuję za dobre paseczki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oglądałem przed chwilą na twoim nadgarstku oba i powiem że mnie bardziej pasuje grubasek z buranem...kurcze chociaż z pilocikiem wygląda ciekawie i przyciaga wzrok...ale chyba jednak grubasek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pilocik wygrywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku jak będziesz w dni parzyste nosił jeden a w nieparzyste drugi to też nic się nie stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku jak będziesz w dni parzyste nosił jeden a w nieparzyste drugi to też nic się nie stanie :)

:) tak też pomyślałem i ja B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek, co się będziesz zastanawiał.

Ślij do mnie . :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek, co się będziesz zastanawiał.

Ślij do mnie . :D

Ale którego?

Oba już używane, bo były przymierzane...

Stare będziesz brał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale którego?

Oba już używane, bo były przymierzane...

Stare będziesz brał?

Paski sobie zostaw. Oba.

:D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claus: Jesteś zwolennikiem tradycyjnego golenia? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiem szczerze że chciałbym być ;-)...chcę w tym kierunku ruszyć ale mam na razie wiele obaw ;-) a krwi w organizmie tak mało :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.