Mirosuaw 35895 #1 Napisano 26 Marca 2011 Oba są świetne. Lubię ten prosty, surowy styl. Te dwa zegarki są obecnie moimi ulubionymi i zdystansowały nawet Omegę SMP 300m.Stowa MO jaka jest, każdy wie. Piękny garniturowiec, ale i do jeansów jest ok. Archimede zyskał ostatnio nowy Toshi Strap i od tej pory noszę go prawie codziennie. I oba kupione dzięki temu Forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 13 #2 Napisano 26 Marca 2011 Mirek, cóż można rzec...Po prostu piękne zegarki. Osobiście bliżej mi do Stowy, również jestem zwolennikiem takiego prostego, ale szlachetnego stylu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #3 Napisano 27 Marca 2011 Stowa klasa, można rzec : zegarek kompletny. Co do Archimede... napewno ładny jest to zegarek, zarzucić też cokolwiek jest mu ciężko ale mimo wszystko chrono Steinharta robi na mnie lepsze wrażenie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #4 Napisano 27 Marca 2011 Fajna para 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35895 #5 Napisano 10 Kwietnia 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 821 #6 Napisano 10 Kwietnia 2011 dwa idealne zegarki, zdecydowanie sa na mojej wishliscie 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MacieK_K 0 #7 Napisano 10 Kwietnia 2011 Dobrze mu w tym pachu, mimo że nie brązowy. 0 [Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #8 Napisano 19 Kwietnia 2011 witam.a ktory wedlug ciebie jest lepiej wykonany?bo mnie ostatnio Stowa i Archimede piloty chodza po glowie ale nie wiem ktory... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwester 0 #9 Napisano 19 Kwietnia 2011 ONA piękna a ON twardziel razem się uzupełniają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35895 #10 Napisano 19 Kwietnia 2011 witam.a ktory wedlug ciebie jest lepiej wykonany?bo mnie ostatnio Stowa i Archimede piloty chodza po glowie ale nie wiem ktory...Powszechnie panuje opinia o wyższości Stowy nad Archimede.Moim zdaniem oba prezentowane przeze mnie zegarki są jednakowo dobrze wykonane. Stowa może wprawdzie sprawiać wrażenie lepiej wykonanego zegarka, bo większą wagę przywiązuje do detali, urody zegarka, co widać w szczególnie w Marine Original (wskazówki, zdobienie mechanizmu), może nieco mniej we Fliegerach. Archimede nie przywiązuje takiej wagi do detali, jest bardziej "surowym" zegarkiem, ale nie ma się do czego przyczepić w tej surowości. Ma nieco inny styl, ale w tym stylu nie widzę żadnych wad.Gdybym to ja wybierał pilota, zdecydowałbym się na Archimede ze względu na rozmiar i cenę. Od pilota nie wymagam finezji, więc Archi jest w gatunku pilotów bardzo w porządku. Gdybym wybierał zegarek do garnituru, wtedy wziąłbym Stowę, bo moim zdaniem ma większą klasę niż zbliżone do niej Archimede Deck Watch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #11 Napisano 19 Kwietnia 2011 no ja chce pilota.i Stowa ma fajne zdjecia na ktorych wyglada lepiej, ale zadnej na zywo nie widzialem wiec pytam.coz trzeba bedzie pomyslec.dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35895 #12 Napisano 2 Maja 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #13 Napisano 2 Maja 2011 Świetny ten Archimede,jedyne co bym zmienił to kopertę na polerowaną.Ale to już kwestia gustu.Jaki jest AR-podwójny czy pojedynczy? Mirek wrzuciłbyś jakieś fotki jak świeci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35895 #14 Napisano 2 Maja 2011 AR jest obustronny.Matowa (właściwie półmatowa) koperta moim zdaniem jest odpowiednia. Jedyne co mu aktualnie zmieniam to klamerka, ta Pre-V na zdjęciach generalnie jest świetna, ale nieco za duża w stosunku do zegarka i paska, zamówiłem taką: Poświecić spróbuję wieczorem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #15 Napisano 2 Maja 2011 Piekny ten Archimede,pogratulować, niech sie dobrze nosi 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #16 Napisano 2 Maja 2011 Mirku gratuluję pięknej parki i mam nadzieję, że już niedługo zrobisz zdjęcie trojaczkom ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35895 #17 Napisano 2 Maja 2011 Obiecane fotki świecące Mirku gratuluję pięknej parki i mam nadzieję, że już niedługo zrobisz zdjęcie trojaczkom ... SIRLUKE, też mam taką nadzieję. Ale to raczej będzie rodzeństwo z niemieckim rodowodem, jak na trojaczki zupełnie nie podobne do siebie. Każdy innego typu urody, ale o to chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #18 Napisano 2 Maja 2011 Dzięki Mirek Rewelacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ambasador #19 Napisano 2 Maja 2011 Świetny zegarek IMO ładniejszy od Stowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #20 Napisano 2 Maja 2011 Bardzo fajna ta pierwsza świecąca fotka , ogólnie dobre zdjęcia tylko dlaczego taki mały rozmiar, 800px to taki standard i wygląda na przeciętnym monitorze lepiej niż każdy mniejszy Ładny duet, gratuluję. 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach