Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

warlock76

Atlantic Worldmaster Extra 17 Jewels

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich kupiłem na targu staroci atlantica i w związku z tym mam pytanie czy ktoś może mi napisac jaki mechanizm jest w środku ?

pytam dlatego że na stronie atlantic.helwecja.com nie znalazłem tego mechanizmu, co do samej tarczy tez mam wątpliwosci czy nie jest po regeneracji

post-37122-0-00191600-1301851627_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie jest w stanie napisac czy to oryginał czy podróba ?? :blink::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - wpisałeś posta do podforum "Zapytania... PRZED zakupem"...

Najpierw czytamy, pytamy, potem kupujemy, gdyż - patrz poniżej

Po drugie - to śmieć. Paskudna tarcza malowana pewnie żółtymi rączkami, mechanizm przypominający co prawda FHF 96, ale jakiś on taki dziwny. No i incabloca nie ma.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) No i incabloca nie ma.

Chyba ma Diashock ;) , aczkolwiek dokładnie nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek oryginalny, chociaż kiepsko odnowiony, zapewne kupiony w Bytomiu, odnowiony w okolicach Katowic. Mechanizm oryginalny FHF, zdjęcie zniekształca krawędzie. Nie ma incabloca, bo Atlantic w modelach Original na 17 kamieniowym Fhf-ie nie stosował tego systemu, źle to świadczy o sprzedawcy na tarczy jest napisane incabloc. Sekundnik od Delbany. Na następnej giełdzie oddaj sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek oryginalny, chociaż kiepsko odnowiony, zapewne kupiony w Bytomiu, odnowiony w okolicach Katowic. Mechanizm oryginalny FHF, zdjęcie zniekształca krawędzie. Nie ma incabloca, bo Atlantic w modelach Original na 17 kamieniowym Fhf-ie nie stosował tego systemu, źle to świadczy o sprzedawcy na tarczy jest napisane incabloc. Sekundnik od Delbany. Na następnej giełdzie oddaj sprzedawcy.

Na pewno też nie stosował Seikowskiego Diashocka w Szwajcarskim mechanizmie.

To bardzo źle świadczy o sprzedawcy (chociaż nie koniecznie, mógł nie mieć z tym nic wspólnego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za opinie to mój pierwszy zegarek z naciągiem manualnym kupiony w Bytomiu jak zauważył retrowatch ;)

pojadę w przyszłym miesiącu może da się go zwrócic chociaż wątpię no i następnym razem dokładnie sprawdzę każdy szczegół zanim coś kupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dałem 200 zł. i chyba ta niska cena mnie zgubiła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.