Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miłośników Eterny. Na wstępie zgłaszam się do zapisania  do klubu. Moja Eterna  Kontiki jest w drodze i jutro powinna być. Miał być inny zegarek ale jakoś miałem problem z zapłaceniem (długa  historia) i zrezygnowałem.Będzie to moja druga Eterna .Pierwsza to też kontiki z pomarańczowymi trójkatami. Ale sprzedałem .Na razie zdjęcie z netu.Jak dojdzie  wrzucę coś z nadgarstkiem.

ETERNA-KONTIKI-129041491417-7.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) 

20191031_124643.jpg

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko.Jest super.

IMG_20200604_124409.jpg

IMG_20200604_182551.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo. Najładniejsza wersja kolorystyczna. Gratuluję zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki..Wszystko jest super jestem bardzo zadowolony ze mi się nie udało zrobić przelewu na zegarek który był pierwszy w planach. Bo ten mi się nagle pojawił.Mam tylko takie małe pytanie odnośnie zapięcia.Ta mikroregulacja ma tak lekko chodzić  bo np.jak zakładem zegarek czy zdejmuję to mi się odepnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do końca. U mnie chodzi z lekkim oporem. Przy ściąganiu się nie odpina. Może wystarczy lekko ścisnąć przez materiał, żeby nie zostawić śladów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.dzięki jutro zobacze co się da tam ścisnąć. Też jak ustawię zapięcie na mikrolegulacji to mam taki mały klik  tylko jakoś tak mogło by bardziej trzymać mam takie odczucie. Po powiedzmy sobie że jak zakładasz zegarek otworzy ci się ta mikrolegulacja  i zaraz przesunie  a tam jest chyba  nie liczyłem 5 stopni ustawienia to potem kombinuj zeby trafić  w te miejsce które miałem ustawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to tak się nie zdarza. Nie może się otwierać każdorazowo czy chcesz tego czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie to chodzi lekko.Tragedii nie ma ale przy zdejmowaniu czy zakładaniu mogło deczko mocniej to trzymać.Jest tam na mikroregulacji taka śrubka. Do czego służy? I gdzie tu coś ścisnąć.Na razie nic nie ruszam .Musze to obadać.

IMG_20200604_190417.jpg

IMG_20200605_153717.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta śrubka to właśnie blokada mikroregulacji w konkretnym położeniu. Są dwie śrubki - jedna z wierzchu a druga pod spodem. Kombinuj , wkręcając zwiększysz napięcie blokady :) Powodzenia :)

Edytowane przez KRZYSIO
literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super by było tak jak piszesz ..Już sie cieszyłem a tu zonk.Jest tam tylko ta srubka ta co pokazałem na zdjęciu.Pod spodem nie ma tylko ta przechodzi na wylot. Drugiej nie ma.  Była wkręcona do oporu próbowałem jeszcze deko dociągnąć ale nic.Tak choby jej brakowało.Tak by mi to wyglądało że jakby ta śrubka była deko dłuższa to by to docisło i byłoby git.Bardziej wkręcić jej nie umiem. Zegarek jest nowy. Moze jest jeszcze jakiś myk o czym nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobry wynik jest. Nie ma co narzekać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KRZYSIO napisał:

To bardzo dobry wynik jest. Nie ma co narzekać :)

Ja wiem ja to tak do śmiechu napisał.Tylko co z tym zapięciem? Masz może jeszcze jakąś wskazówkę?Bo ja już nic nie wymyślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz popatrzę i dam znać jak to u mnie wygląda.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam czym zrobić dziś porządnych zdjęć i są trochę nieostre. Wygląda to mniej więcej tak

20200607_113610.jpg

20200607_113643.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to te same zapięcie. Spróbuj na twoim czy to idzie dokręcić i zablokować tak jak pisałeś bo na moim nie idzie. Byłbym ci wdzięczny dożywotnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak dokręcisz to się samoczynnie nie odpina. Przy zamknięciu lekko klika, taki nieduży opór. W miarę dokręcania powinno być ciaśniej. Śrubki są dwie a nie jedna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Dzięki.Wieczorem jeszcze raz do tego przysiąde.Okulary,lupa,czołówka ,żeby żadnej śrubki nie przeoczyć????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak jest jedna śrubka.. Ale myślę że może masz inną wersje tego zapięcia. Nie wiem czy to ma znaczenie ale na twoim zdjęciu widnieje nr. A90 Ja ma J63.Innej możliwości nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie jest to możliwe. Jednak po co producent miałby robić dwie różne wersje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem .. Rozebrałem to jeszcze raz się przyjrzałem  dookoła i  ni ma. Zamykamy temat bo nic innego nie wymyślę.

IMG_20200607_182130.jpg

IMG_20200607_182148.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancka fota, ładnie widać trójwymiarowe indeksy????

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi