Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

www.kurjerzy.pl - Ktoś korzystał? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając internet trafiłem na stronkę ''tworu'' który powstał w 2010 roku www.kurjerzy.pl

Ponoć jest to pośrednik firm kurierskich jakie u nas w PL działają. Korzystając z ich usług osoba prywatna może nadać paczkę kurierem w przystępniejszej cenie niż normalną procedurą przez DHL i UPS.

Trochę boję się bo mam do wysłania coś co jest warte 2300zl i nie mam pewności czy przesyłki przez kura Jerzego :) nie będą traktowane jako niechciane podrzucone jaja ;).

Jeśli ktoś korzystał z tego pośrednika to bardzo proszę o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem zegarek właśnie za pośrednictwem tej stronki i wszystko było okey.

Z tym, że musiałem poczekać dwa dni dłużej niż jakby pojechał normalnie kurierem bez pośredników.

Swoją drogą ktoś miał genialny pomysł na biznes ;)

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem zegarek właśnie za pośrednictwem tej stronki i wszystko było okey.

Z tym, że musiałem poczekać dwa dni dłużej niż jakby pojechał normalnie kurierem bez pośredników.

Swoją drogą ktoś miał genialny pomysł na biznes ;)

Skąd wynikła zwłoka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo oni ponoć czekają, aż zaksięguje się przelew na ich koncie, a potem dopiero wzywają kuriera do Ciebie...

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo oni ponoć czekają, aż zaksięguje się przelew na ich koncie, a potem dopiero wzywają kuriera do Ciebie...

Ten problem mozna by bylo rozwiązać, gdyby mieli współprace z payu lub innym pośrednikiem z kolei bankowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta Polska od przynajmniej roku podnosi standardy swoich usług i na dzień dzisiejszy z powodzeniem może konkurować z firmami kurierskimi, paczki i listy priorytetowe docierają w maksymalnie w przeciągu 48 godzin. W tym, i w poprzednim roku wysłałem kilka paczek o podobnej wartości, bez ubezpieczenia i z żadną nie było problemów, docierały na czas w stanie nienaruszonym. Z pośrednikami nie miałem do czynienia, ale firmy UPS nie polecam, nie dość że nie ma możliwości umówienia się z kurierem na odbiór przesyłki to do tego kurierzy często nawet nie dzwonią (Szczególnie gdy otwarte są drzwi od klatki) a jedynie zostawiają awizo, i w wyniku tego następnego dnia trzeba cały dzień być w domu bo nie wiadomo o której kurier raczy przyjechać. Aktualnie wysyłam paczki i listy tylko przez PP i nie mam powodu do narzekania. Nawet gdy kupuję coś w w internecie to zawsze proszę o wysłanie paczki pocztą, nawet jeśli kurier jest w tej samej cenie lub tańszy (A dodatkowo jeśli nadawca na paczce napisze numer telefonu adresata to listonosz/paczkonosz zazwyczaj dzwoni i mówi że nie zastał nikogo w domu, i że o danej godzinie może przyjechać drugi raz)? No chyba że chcę kupić coś o gabarytach lodówki

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta Polska od przynajmniej roku podnosi standardy swoich usług i na dzień dzisiejszy z powodzeniem może konkurować z firmami kurierskimi, paczki i listy priorytetowe docierają w maksymalnie w przeciągu 48 godzin. W tym, i w poprzednim roku wysłałem kilka paczek o podobnej wartości, bez ubezpieczenia i z żadną nie było problemów, docierały na czas w stanie nienaruszonym. Z pośrednikami nie miałem do czynienia, ale firmy UPS nie polecam, nie dość że nie ma możliwości umówienia się z kurierem na odbiór przesyłki to do tego kurierzy często nawet nie dzwonią (Szczególnie gdy otwarte są drzwi od klatki) a jedynie zostawiają awizo, i w wyniku tego następnego dnia trzeba cały dzień być w domu bo nie wiadomo o której kurier raczy przyjechać. Aktualnie wysyłam paczki i listy tylko przez PP i nie mam powodu do narzekania. Nawet gdy kupuję coś w w internecie to zawsze proszę o wysłanie paczki pocztą, nawet jeśli kurier jest w tej samej cenie lub tańszy (A dodatkowo jeśli nadawca na paczce napisze numer telefonu adresata to listonosz/paczkonosz zazwyczaj dzwoni i mówi że nie zastał nikogo w domu, i że o danej godzinie może przyjechać drugi raz)? No chyba że chcę kupić coś o gabarytach lodówki

Przypadki o których mówisz zależą chyba od rejonu a nie ogólnie od reguł panujących w PP czy UPS . Mi kurier UPS zawsze dzwonił...DHL 2 razy dzwonił 2 razy koczował pod domem i nie zadzwonił aż sąsiad się zlitował i wziął pakę. Także różnie to bywa... Z PP rzeczywiście jest coraz lepiej....jesli chodzi o terminowość bo jeśli chodzi o kolejki w urzędach to jest coraz gorzej...i nikt wydaje sie nie zamierza nic z tym zrobic. 3 okienka....1 otwarte i kolejka zwijana na dwa razy. Godzina wyjęta z życiorysu.

Sęk w tym że Dzięki takim pośrednikom mamy możliwosc poslania paczki za 20zl za ktora pocztex beknął by 40zl w dodatku kurier odbierze paczke od nas. i nie trzeba stac na poczcie aby ją nadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z firmy KurJerzy. Do wyboru 2 firmy DHL i UPS, zamawianie wybranego kuriera odbywa się błyskawicznie i jest dużo łatwiejsze niż zamawianie kuriera bezpośrednio. Nie wspominam o cenie, bo ta bez podpisanej umowy z operatorem jest dużo wyższa niż u pośrednika. Jeżeli chodzi o firmy kurierskie to każdy z nas je zna i nie ma sensu o nich pisać, bo nie dotyczy to zapytania, ja preferuję DHL i nigdy nie miałem z nimi problemu, zjawiają się na czas a jak coś nie gra to dzwonią albo z centrali albo kurier.

Firma KurJerzy to pośrednik, który dzięki umowom z operatorami i znaczną ilością swoich klientów może mieć niskie ceny(nie najniższe).Ceny w porównaniu z PP wymiatają, przesyłka kopertowa z ubezpieczeniem do 10K za 22zł, paczka w PP to ponad 200zł a Pocztex 78zł.

Zamawianie kuriera odbywa się błyskawicznie, oczywiście poprzez ich stronę, wybieramy termin i godzinę, płacimy, drukujemy list przewozowy i czekamy na kuriera. Jeżeli nie mamy konta internetowego, to faktycznie może wynikać poślizg ale to jest sprawa prawa bankowego i szybkości przesyłu przelewów, wiedząc że wysyłek będzie kilka w jakimś odstępie czasu można korzystać z opcji prepaid i przelewać na ich konto wielokrotność kosztów zamówienia kuriera, w takim przypadku opłacamy usługę z góry i mamy luz. Mając konto internetowe płatność następuję błyskawicznie poprzez Dotpay, więc czas oczekiwania na kuriera jest taki sam a nawet krótszy niż zamawiając bezpośrednio. Jeżeli zamawiamy kuriera po godzinie 12 to będzie na drugi dzień, jeżeli do 12 to zazwyczaj jest w tym samym dniu. Kontakt z firmą KurJerzy bardzo dobry, szybkie odpowiedzi na pytania, co jakiś czas wysyłam coś za pobraniem (kwoty znaczne) i nie ma żadnego problemu z wpłatami, należy tylko pamiętać że regulamin mówi o określonej ilości dni na dokonanie takiej transakcji.

Ja korzystam i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z firmy KurJerzy. Do wyboru 2 firmy DHL i UPS, zamawianie wybranego kuriera odbywa się błyskawicznie i jest dużo łatwiejsze niż zamawianie kuriera bezpośrednio. Nie wspominam o cenie, bo ta bez podpisanej umowy z operatorem jest dużo wyższa niż u pośrednika. Jeżeli chodzi o firmy kurierskie to każdy z nas je zna i nie ma sensu o nich pisać, bo nie dotyczy to zapytania, ja preferuję DHL i nigdy nie miałem z nimi problemu, zjawiają się na czas a jak coś nie gra to dzwonią albo z centrali albo kurier.

Firma KurJerzy to pośrednik, który dzięki umowom z operatorami i znaczną ilością swoich klientów może mieć niskie ceny(nie najniższe).

Zamawianie kuriera odbywa się błyskawicznie, oczywiście poprzez ich stronę, wybieramy termin i godzinę, płacimy, drukujemy list przewozowy i czekamy na kuriera. Jeżeli nie mamy konta internetowego, to faktycznie może wynikać poślizg ale to jest sprawa prawa bankowego i szybkości przesyłu przelewów, wiedząc że wysyłek będzie kilka w jakimś odstępie czasu można korzystać z opcji prepaid i przelewać na ich konto wielokrotność kosztów zamówienia kuriera, w takim przypadku opłacamy usługę z góry i mamy luz. Mając konto internetowe płatność następuję błyskawicznie poprzez Dotpay, więc czas oczekiwania na kuriera jest taki sam a nawet krótszy niż zamawiając bezpośrednio. Jeżeli zamawiamy kuriera po godzinie 12 to będzie na drugi dzień, jeżeli do 12 to zazwyczaj jest w tym samym dniu. Kontakt z firmą KurJerzy bardzo dobry, szybkie odpowiedzi na pytania, co jakiś czas wysyłam coś za pobraniem (kwoty znaczne) i nie ma żadnego problemu z wpłatami, należy tylko pamiętać że regulamin mówi o określonej ilości dni na dokonanie takiej transakcji.

Ja korzystam i polecam.

Ubezpieczałeś przesyłkę ( nie pobraniowe) na jakieś znaczne kwoty ? Bo nie widzę tam takiej opcji....jest tylko, że standardowo ubezpieczona do ok 300zl ...trochę mało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubezpieczałeś przesyłkę ( nie pobraniowe) na jakieś znaczne kwoty ? Bo nie widzę tam takiej opcji....jest tylko, że standardowo ubezpieczona do ok 300zl ...trochę mało ;)

zrobiłem edytę z cenami,

ubezpieczenie standard do 500zł w cenie, do 10000 1,85zł do 50K 2,46zł, do 100K 246zł. Dotyczy DHL

do 323 gratis, do 10K 1,97zł, do 50K 2,46, do 100K 131zł dotyczy UPS i koperty do5K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem edytę z cenami,

ubezpieczenie standard do 500zł w cenie, do 10000 1,85zł do 50K 2,46zł, do 100K 246zł. Dotyczy DHL

do 323 gratis, do 10K 1,97zł, do 50K 2,46, do 100K 131zł dotyczy UPS i koperty do5K.

Teraz w dziale pomocy kurjerzego znalazłem info że będzie możliwość zmiany ubezpieczenia na jednym z ostaniach etapów procesu składania zlecenia. Więc wszystko wydaje się przejrzyste...jutro zamówię ;)

Fajnie że są tacy pośrednicy....bo zamawianie kuriera przez osoby prywatne zawsze było problematyczne...i klienci tacy z góry byli traktowani jako gorszego sortu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z kurjerzy.pl i bardzo polecam, nigdy nie miałem z nimi problemu.

Bardzo czytelny sposób zamawiania przesyłki, w stosunku do konkurencji.

Tak jak kolega corel pisze, jak się płaci zwykłym przelewem to trzeba doliczyć dodatkową dobę na zaksięgowanie przesyłki na koncie kurjerzy.pl.

Potem wszystko dzieje się automatycznie i w 5 minut masz zamówionego kuriera.

Niedawno nauczyłem się korzystać z dotpay'a i tych szybkich przelewów/transferów (czy jak to się zwie) i wtedy faktycznie nie trzeba czekać, tylko zamawiasz i na drugi dzień przyjeżdża kurier.

Na dniach przećwiczyłem - zamówienie o 23:30, kurier był o dokładnie 12 godzin później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu kurjerzy a nie kurierzy.pl ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo kurczak Jerzy ;)

Wejdź na stronę to zrozumiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z powodzeniem z www.wysylajtaniej.pl . Firma ezegarek.pl mojego wostocka mi przyslsla wlasnie przez wysylajtaniej i wszystko bylo ok. Tam tez mozna UPSa albo DHLa wybrac. I ceny sa zdecydowanie nizzsze niz w standardzie. Warunek - nadawca musi miec sprawną drukarke do wydrukowania listu przewozowego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupując Schaumburga z naszego forum zlecałem dostawę na stronie wysylajtaniej.pl i powiem, że wszystko poszło bardzo sprawnie ;)

Mogłem zlecic odbiór przesyłki od nadawcy w określonym dniu i porze, ubezpieczyć ją a na maila przesłano mi f-vat ;)

Polecam, nie wiem, czy nie skorzystamy z ich usług przy rozsyłaniu limitowanego Stenka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wszystko fajnie, pięknie, ale nie czytacie regulaminów kurierów i nie wiecie, że ubezpieczenie zegarka może być jedynie do 500USD ;)

Jedynym wyjątkiem jest DPD, który przyjmuje tylko wysyłki od firm mających z nimi podpisaną umowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wszystko fajnie, pięknie, ale nie czytacie regulaminów kurierów i nie wiecie, że ubezpieczenie zegarka może być jedynie do 500USD ;)

Jedynym wyjątkiem jest DPD, który przyjmuje tylko wysyłki od firm mających z nimi podpisaną umowę.

A właśnie !!! Przypomniało mi się, że kiedyś gość z Hiszpanii mi nie chciał wysłać ubezpieczonej paczki z zegarkiem bo jak stwierdził....nie można ubezpieczać biżuterii do jakiej zegarek według kuriera się zalicza. Zrezygnowałem z zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo kurczak Jerzy :)

Wejdź na stronę to zrozumiesz ;)

czułem,że to jakiś przekręt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z wysylajtaniej.pl od dluzszego czasu. Jestem bardzo zadowolony, tanio i za posrednictwem renomowanych przewoznikow. O takie rabaty w dhl nigdy bym sie nie wytargowal.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamawiałem zegarek festiny i firma która mi wysyłała zegarek też korzysta z brokera kurierskiego nacito.pl

Zegarek dostałem na drugi dzień wieć mogę polecić tą firmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamawiałem zegarek festiny i firma która mi wysyłała zegarek też korzysta z brokera kurierskiego nacito.pl

Zegarek dostałem na drugi dzień wieć mogę polecić tą firmę.

To jakaś taktyka w reklamie Panie Nowak ??

Tak tylko zapytałem bo to oczywiste. Na innych stronach opinie o tej stronie także wygłasza jakiś "kuba". Odpuśc sobie bo źle trafiłeś.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.