Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ano właśnie czarnulkę taką posiadam. :)

Chyba ją już pokazywałem.

Właśnie takiej "czarnulki" szukam. ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzyk nie chyba a na pewno tylko wcześniej nie wiedziałam o nich zbyt wiele, dobrze, że znalazłam forum,teraz będę mogła podziwiać i czytać wszystko o tej marce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym, że materiałów źródłowych o Delbanach jest bardzo mało, kilka katalogów, zdjęć i to wszystko. Reszta to wiedza forumowiczy i kilka wątków tego forum. Ale miło, że kolejne osoby dołączają do Delbanowiczów, życzę wytrwałości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta czarnulka rzeczywiscie ładniutka jest. Dzisiaj poszła na rękę. :)

Acia, Delbany, dzieki swojej uroczej różnorodności i w miarę przystępnej cenie, są wdzięcznych obiektem kolekcjonerskim :)

Mowię tutaj zwłaszcza o latach produkcji 50-60.

Ale widzę, że rośnie nam kolejna konkurentka portali aukcyjnych. :)

Często, ostatnio toczymy nieświadomie boje o te same zegarki. :) Pewnie niedługo spotkamy sie i z Tobą :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha!:) Na pewno, ale wolałabym kupować polecane przez was.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecamy wszystkie Delbany :D , nie tylko z lat 50 -60, ale i wcześniejsze tez są ciekawe. Jest duża grupa bardzo ciekawych modelowo Delban, z ciekawszymi mechanizmami, które omijały Europe i trafiały tylko do krajów Ameryki Południowej, szczególnie Argentyna. Warto tam szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecamy wszystkie Delbany :D

No to Ci pomógł :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, na razie mam królika do naprawy i kirowskiego a potem poszukam Delbany:) Ale w tym miesiącu koniec wydatków:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się tylko tak mówi. ;) Zobaczymy na koniec miesiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acia, najlepiej to szukaj sobie spokojnie, tego co Ci sie najbardziej podoba, a przed zakupem pytaj z podaniem zdjeć danego egzemplaża. Zasadas, jerzyk u jeszcze paru innych kolegów mają sporą wiedzę w tym temacie i napewno chętnie pomogą. Zwłaszcza kobiecie :)

Nie wiele ich tu mamy ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja szukam idealnej i znaleźć nie mogę.Dwa lata temu w Krakowie na Kazimierzu miałam w ręce piękną damską Delbanę i brak pieniędzy, kupiłam wtedy Kirowskiego bo był tańszy ale do dziś szukam tej jedynej Delbany dla mnie:) Jednak męskie jakoś bardziej do mnie przemawiają.

A ja szukam idealnej i znaleźć nie mogę.Dwa lata temu w Krakowie na Kazimierzu miałam w ręce piękną damską Delbanę i brak pieniędzy, kupiłam wtedy Kirowskiego bo był tańszy ale do dziś szukam tej jedynej Delbany dla mnie:) Jednak męskie jakoś bardziej do mnie przemawiają.

Czy możesz wrzucić zdjęcie Kirowskiego w poście lub PW ? Bo Ja także posiadam tą rzadką markę zegarka ,pozdrawiam

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sawcio jasne ale jest w naprawie. Do 25 ma być gotowa o ile się uda naprawić to podeślę Ci na Pw. Nie wpadłam na pomysł by zrobić jej zdjęcie przed,kupiłam go 2 lata temu i pięknie chodził aż upadł bo pasek mi się wyrobił i zamarł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz odwiedzić temat o zegarkach radzieckich . To była najrzadziej sprowadzana i sprzedawana ze związku Radzieckiego w sklepach marka w PRLu  Mój zacny bo dostałem na komunię pozdrawiam

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś go odbieram i działa:) Koniec spamowania, tam też zajrzę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzyk nie chyba a na pewno tylko wcześniej nie wiedziałam o nich zbyt wiele, dobrze, że znalazłam forum,teraz będę mogła podziwiać i czytać wszystko o tej marce.

A przepraszam, rzadko Panie zaglądają w te progi ;) , przez krótki czas była z nami Ania , i mamy następnego rodzynka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj bez przesady nie chcę być rodzynkiem:) Myślę,że mało Pań zgląda bo to panowie im kupują zegarki tak się utarł jakiś stereotyp ja sobie sama kupuję:) Mój pradziadek był zegarmistrzem ale niestety nie zdąrzyłam go poznać, zamiłowanie jednak zostało przekazane :) Po wiedzę sięgam sama, zarówno dotyczącą zegarków jak i winyli oraz sprzętu audio, moi bracia są ignorantami w takich sprawach.

Edytowane przez Acia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wiedzę sięgam sama, zarówno dotyczącą zegarków jak i winyli oraz sprzętu audio, moi bracia są ignorantami w takich sprawach.

No i już Cię lubię :)

Podobnie jak Ty przedzieram się samodzielnie przez tajniki, zakamarki i zawiłości zegaro-zegarmistrzowskich, uwielbiam słuchać winyli i coś tam od czasu do czasu w tej kwestii zanabywam, jedynie cały nowoczesny sprzęt audio porzuciłem na rzecz PRZEPIĘKNEGO radia z gramofonem z roku 1950. PRELUDIUM, polskiej produkcji. Bardzo lubię słuchać na nim starych płyt, zresztą nie tylko ja :)

post-75614-0-62682600-1426934630_thumb.jpg

A braci zmienić! :ph34r:

A żeby ota nie było to wygrzebałem... chyba jeszcze nie pokazywany. :)

post-75614-0-79908200-1426934691_thumb.jpg

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loituma to możemy się spotkać na forum o winylach, żeby tu nie zmieniać wątków:) Każde zdjęcie kolejnej Delbany wyrywa mi pięniądze z portfela ale będę twarda i poszukam w następnych miesiącach bo przecież mam jeszcze jeden zegar do naprawy:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście nie nazywam się Waserman,

ale bez badań obydwoje macie u mnie dużego "+"

Za te winyle czy sprzęt "audio",

szczególnie z fascynującym "zielonym oczkiem".

Gdzieś jest tu zamieszczona moja dameczka,

którą mogę Ci @Acia

odstąpić po cenie zakupu.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lec wyślij mi na priva i cenę takźe to obejrzę ale to musi być wyjątkowa dameczka bo mi bardziej się podobają męskie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wskazówki takie, (zdjęcie zapożyczone z forum)

W moim rekordmasterze sa takie ale w kolorze indeksów,złocone

Edytowane przez mechanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wiedzę sięgam sama,

I szacun , chyba każdy amator kolekcjoner zaczynał od forum , poprzez jakiś kanał watch na you....... ,co do winyli to nie mam wiedzy , drobniaki wolę jednak przeznaczać na zegarki

Arek fajna Delbanka , już kiedyś pokazywałem taką samą potraktowaną skrobią :P aby przywrócić jej blask , ale przypomnę a co tam ;) wskazóweczki oczywiście mają nowe wypełnienie

post-48480-0-27342500-1427020079.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydaje, czy te wskazówki są srebrne? U mnie we wszystkich są złote.

Sprawdzałeś Jerzy jak skrobia wpływa na indeksy malowane w Delbanach? Pokaż zdjęcie tej tarczy przed czyszczeniem, jeśli masz. Wyszło prima sort!

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma wiedzę, czy wskazówki z Felsy 465 będą do założenia do ETY 1100? Chodzi mi oczywiście o średnicę.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma wiedzę, czy wskazówki z Felsy 465 będą do założenia do ETY 1100? Chodzi mi oczywiście o średnicę.

Pasują. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi