Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

No super :)

To która Twoja kwadratowa?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No super :)

To która Twoja kwadratowa?

To są zdjęcia dużej kostki , bez dawcy . Dawcę pokazywałem wcześniej razem z Tą jak przyszły od naszego kolegi Piotra

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w końcu przyszła do Mnie po renowacji koperty czarnulka na Felsie 465 N  34 mm bez koronki . Wrzucę trochę zdjęć to się wypowiecie jak wyszło według Was odnowienie koperty za 70 zł 

post-38106-0-89521500-1440322203.jpg

post-38106-0-94037800-1440322245.jpg

post-38106-0-72280300-1440322279_thumb.jpeg

post-38106-0-29933800-1440322308_thumb.jpeg

post-38106-0-30240300-1440322326_thumb.jpeg

post-38106-0-14825300-1440322346_thumb.jpeg

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-38106-0-08459000-1440322518_thumb.jpeg

post-38106-0-64277900-1440322536_thumb.jpeg

post-38106-0-37036800-1440322567.jpg

post-38106-0-17325600-1440322779_thumb.jpeg

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem nieźle. Była już mocno wytarta, więc i robota utrudniona. Nad dekielkiem mogliby mocniej popracować. Staszek zrobiłby to dużo lepiej :)

Dobierz do niej lepszą koronkę.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka musi być oryginalna to podstawa przy takiej kopercie . Interesuje Mnie sprawa , jak z uszkami bo o to jest najwięcej gadania . Dobrze wyszły czy nie ?

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że nie widziałem jeszcze idealnie zrobionej koperty, bo i nie da się tego zrobic idealnie.

Twoja wydaje się zrobiona przyzwoicie, choc oglądam na telefonie. Uszy nie są zbyt mocno zjechanie. Widziałem dużo gorsze. A i cena usługi dobra.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek  ładnie wyszła ta koperta :)

Jurek,
Specjalny zegarek musi mieć specjalną oprawę
Zrób dla niej specjalny pasek.
Z beżowej skórki, w kolorze tarczy i z wrzosowym przeżyciem w kolorze ringu.
Będzie zajebiaszcza do sześcianu!!! Zobaczysz!

Co do paska to jestem trochę zakręcony i ten z którym jest nadaje jakiegoś klimatu , staroświecki jestem , ale może ;) nie mówię nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok

Rozumiem :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem chromowania kopert ... w mniejszym stopniu ze względu na utratę kształtów, a bardziej dlatego, że zazwyczaj nijak nie pasuje to potem do reszty. W tym przypadku, z tą ciemną tarczą, wygląda baaardzo fajnie. :)

No tak ... łatwo mi mówić, większość moich staruszków ma stalowe koperty :ph34r: ... w przypadku Delban byłoby to chyba trudne ;)  

Edytowane przez Wojtbar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem chromowania kopert ... w mniejszym stopniu ze względu na utratę kształtów, a bardziej dlatego, że zazwyczaj nijak nie pasuje to potem do reszty. W tym przypadku, z tą ciemną tarczą, wygląda baaardzo fajnie. :)

No tak ... łatwo mi mówić, większość moich staruszków ma stalowe koperty :ph34r: ... w przypadku Delban byłoby to chyba trudne ;)  

No cóż miała takie wżery że trzeba było to zrobić , ale to Moja pierwsza na 50 sztuk

Mam inne do kolegi pytanie apropo stalowych kopert, czy ta na staruszka na felsie 294 to stalowa bo chcę dorobić ucho. Dwóch majstrów się poddało nie wiedzą ,jeszcze jutro spróbuję w Tempusie 

post-38106-0-29511200-1440432866_thumb.jpeg

post-38106-0-48840500-1440432887_thumb.jpeg

post-38106-0-71133700-1440433152_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek, szukaj "nowej" zastępczej koperty. Dorabianie ucha w kopercie zegarka za dwie stówy się nie opłaca, a i pewności, że za chwilę ponownie nie odpadnie nie będziesz miał. Moim zdaniem nie ma sensu. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nigdy takiego problemu ... szczęśliwie dla mnie :)

... a koperta nie jest stalowa ... wydaje mi się, że to chromowany znal ... zwany czasem potocznie "szajsmetalem" :ph34r: ... może być problem.

Dla Was to zapewne profanacja, ale szukałbym nowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszek skąd Ja taką znajdę z lat 33-40 , to chyba jedna z najstarszych Delban w tym temacie Drugi majster proponował dopasowanie koperty , ale nie delbany za 250 zł . Ja za tą delbanę dałem z wysyłką z USA 80 zł . Więc mogę spokojnie dać ją do zrobienia nowego ucha jeśli tylko można to zrobić. Uważam że warto poszukać fachowca który się tego podejmie , a potem paseczek i do pudełka

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie czy , nie wiecie kto lub gdzie dorabia nietypowe wskazówki ?

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj w "trupkach", a znajdziesz. ;)

post-57210-0-28240600-1440438795_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek, a pytałeś o tą kopertę tam, gdzie Ci podałem?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na dokładne potwierdzenie z jakiego metalu jest koperta . Tamci mówili że lutują wszystko oprócz aluminium Jeśli to nie alu to będę się z nimi umawiał i wyślę

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fakt. Aluminium jest trudno a właściwie nielutowalne

Daj znać jak sie sprawa zakończy.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam do was. Jarmark w Gdańsku się skończył, liczyłam na zakup ładnej Delbanki ale ceny zaporowe od 100 do 300 zł, pomyślałam oszaleli ale weszłam na allegro a tu ceny podobne. Co się dzieje? Miałam jakiegoś fuksa z tą damką, teraz szukam jakiejś większej dla mnie ale do 100 zł chciałabym się zmieścić, myślicie, że się uda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpliwości i sie uda. :)

Zależy też jeszcze trochę od tego jaki stan Cię interesuje i czy będziesz szukała konkretnego modelu. Ale generalnie zdążają sie od czasu do czasu fajne egzemplarze poniżej 100 zł. Przyczaj sie. ;)

A damkę kupiłaś bardzo tanio. Zrobiłaś wtedy bardzo dobry interes :D

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpliwości i sie uda. :)

Zależy też jeszcze trochę od tego jaki stan Cię interesuje i czy będziesz szukała konkretnego modelu. Ale generalnie zdążają sie od czasu do czasu fajne egzemplarze poniżej 100 zł. Przyczaj sie. ;)

A damkę kupiłaś bardzo tanio. Zrobiłaś wtedy bardzo dobry interes :D

Jeszcze nie wiem jaki model, jak go zobaczę to na pewno będę wiedziała, że to ten:) Ładny:) Czekam i szukam zobaczymy, chciałabym mniej więcej w stanie damki, nie zniszczony za bardzo i działający:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie być łatwo ale jest do zrobienia. Powodzenia :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi