Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ricardo216

Zodiac Seadragon

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecałem Koledze Tomkowi, a staram się dotrzymywać zawsze słowa, więc proszę Cię bardzo- kilka fotek :)

Robione były jak zwykle telefonem, więc jakością nie porywają, ale chyba widać wszystko co trzeba.

Może najpierw dekielek- jak to Zodiac (jak oni to robią za taką kasę :) ):

post-27284-0-64291300-1331845027.jpg

post-27284-0-77577700-1331845029.jpg

Kilka ujęć tarczy i koperty:

post-27284-0-20489700-1331845031.jpg

post-27284-0-59859900-1331845032.jpg

post-27284-0-06068900-1331845035.jpg

post-27284-0-27794200-1331845036.jpg

post-27284-0-46759000-1331845037.jpg

I jeszcze jedno, jak się wścieka, gdy dostanie w ciemności po gałach :)

post-27284-0-28238200-1331845038.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Rysiek... :)

Zegar świetny... :) Tarcza bardzo mi się podoba, wskazówki też, koperta klasyczny zodiakowski vintage, a indeksy to osobny roździał...Indeksy są rewelacyjne, ciekawie pomyślane, oryginalne, z fajnym efektem przestrzennym, że tak powiem.

Świeci też zaskakująco dobrze, no chyba, że traktowałeś go lampką przez dłuższy czas... :)

Jaką średnicę ma ten Sea Dragon?

Gdybyś chciał go pchnąć dalej do ludzi, to weź proszę pod uwagę moją skromną osobę... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś chciał go pchnąć dalej do ludzi, to weź proszę pod uwagę moją skromną osobę... :)

Ejże, czy to nie Ty pisałeś jakiś czas temu, że w tym roku nie planujesz żadnych zakupów zegarkowych? :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeci też zaskakująco dobrze, no chyba, że traktowałeś go lampką przez dłuższy czas... :)

po prostu świeżo po wyjściu spod lampki :)

Jaką średnicę ma ten Sea Dragon?

w uszach ma 24mm(czyli 2 mm więcej) i średnica też jest 2 mm większa niż większości Seadragonów-

nie pamiętam ile to dokładnie, a nie mam go przy sobie, ale chyba to było około 45 mm bez koronki.

To właśnie jego jedna z dwóch wad IMO- jednak ciut dużawy jest, ostatnio jednak wolę trochę mniejsze zegarki,

druga wada IMO- to oczywiście bateryjka.

No problemo, ale pomimo jego wad chyba nieprędko, bo lubię sobie go czasem pooglądać, bo to najfajniejszy z Zodiaców jaki do tej pory miałem.

Fajna koperta, wskazówki, tarcza, dekielek- naprawdę ciężko się do czegokolwiek przyczepić, a indeksy to czysta zegarkowa poezja :) :) :)

A wszystko za naprawdę niewielką kasę- jeśli może choć raz na jakiś czas uradować me oczy swym widokiem, to niech leży :) a pewnie kiedyś w końcu się znudzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny! Dalej nie rozumiem dlaczego w taką kopertę nie włożą ETY lub CLARO...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy ten Zodiac, już od dłuższego czasu obserwuje tą markę i chyba zachorowałem. Trzeba pomyśleć o zakupie Zodiaca. Tylko gdzie kupić bezpiecznie i tanio? Czy strona luxtime jest pewna?

Pozdrawiam i gratuluje pięknego Zodiaca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejże, czy to nie Ty pisałeś jakiś czas temu, że w tym roku nie planujesz żadnych zakupów zegarkowych? :unsure:

Ja powiedziałem coś takiego...? :blink: Nie może to być... ;)

Nie no, faktycznie założyłem sobie, że nie kupię w tym roku żadnego zegarka, na razie prawie pól roku wytrzymałem, ale nie jest łatwo, tyle pokus dookoła... ;)

No problemo, ale pomimo jego wad chyba nieprędko...pewnie kiedyś w końcu się znudzi

Będę czekał na ten moment... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej nie rozumiem dlaczego w taką kopertę nie włożą ETY lub CLARO...

też nie potrafię tego zrozumieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że to wpływ polityki obecnego właściciela Zodiaka, czyli Fossil Group. Inna sprawa, że taki Sea Dragon z Etą, czy Claro w środku kosztowałby pewnie ze 3-4 razy tyle. Szkoda też, że Zodiac nie produkuje już modeli w takim właśnie vintage stylu, jak ten, czy diverów w stylistyce świetnego Oceanaire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, fajny, tej koperty jeszcze nie mam w zasobach, a jest rewelacyjna. Jakby go wyprodukowali w latach 70-tych. Super. Rezerwuję zaraz po Tomku ;) Aczkolwiek pewnie szybciej upoluję go na własną rękę :D MUST BE!

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.