Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór. Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią DjSamerA. Nie ma powodu, byśmy rezygnowali z własnego projektu. Jezeli realizacja napotyka na trudnosci, wierzymy ze firma potrafi przez to przebrnąc ku naszemu zadowoleniu. Nie mogą przejac roli projektodawcy - projekt otrzymali gotowy. Pozdrowienia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dory wieczór. Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią DjSamerA. Nie ma powodu, byśmy rezygnowali z własnego projektu. Jezeli realizacja napotyka na trudnosci, wierzymy ze firma potrafi przez to przebrnąc ku naszemu zadowoleniu. Nie mogą przejac roli projektodawcy - projekt otrzymali gotowy. Pozdrowienia. :)

x 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x 2

x 3

Gdyby był 1 kwietnia to bym pomyślał że żarty sobie robią :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za naszym zatwierdzonym projektem, innego nieche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest ...

:)

MC dostało projekt i ma go wykonać. Zobaczymy co wymyślą. Jak faktycznie będą problemy to będziemy kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście godziliśmy się na naszą wersję, ale pierwsza, trochę bardziej minimalistyczna mi się również podoba. 1918 jest ok, z przyczyn historycznych już wymienianych.

Obwoluta czerwona cyferek, prawie niewidoczne (przynajmniej dla mnie :) , co moim zdaniem dodaje smaku.

Odnośnie skrzydełek, to się do nich przyzwyczaiłem, ale przypominam sobie całą dyskusję, że to MC nie zgodzi się na usunięcie znaków firmowych i muszą zostać na zegarku, chociaż w śladowej ilości :)

Co do sekundnika, to czerwony jest rzeczywiście smaczkiem, jestem również zdania, że ewentualnie można zrezygnować ze świecenia.

Brak lumy na sekundniku nie wygląda źle (buran, a propos sekundnik czerwony):

post-35815-0-03479400-1323902310_thumb.jpg

Jednak zaakceptowałbym także biały. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można zakładać z góry, że się nie da. Myslę, że wykonawca próbuje, na ile jestesmy chetni do ustępstw. Jesli się ich trochę pogłaszcze i pokomplementuje, nawet na wyrost, zrobią o co prosimy, bo nie lezy to poza granicami ich mozliwości. Partner jest, jaki jest i sam Szef naszego przedsięwziecia - Jimi Jump - najlepiej bedzie wiedział, jak z nimi rozmawiać. O co serdecznie prosze - jeśli taka jest wola ogółu. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dory wieczór. Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią DjSamerA. Nie ma powodu, byśmy rezygnowali z własnego projektu. Jezeli realizacja napotyka na trudnosci, wierzymy ze firma potrafi przez to przebrnąc ku naszemu zadowoleniu. Nie mogą przejac roli projektodawcy - projekt otrzymali gotowy. Pozdrowienia. :)

x4 i nie ma dyskusji, niech się biorą do roboty ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to żebym się czepiał, ale szachownica wygląda na ciut większą/sporą, na mojej symulacji z naniesioną tarczą naszego projektu wydaje się odrobinę mniejsza, ale różnica jest, chociaż to może być złudzenie optyczne http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60238-rosyjski-zegarek-forumowy-temat-finalny-zbiorczy/page__view__findpost__p__697335

Na początku byłem za wersją maksymalnie minimalistyczną , w sumie to nawet podobną zaproponowali, tylko że przyzwyczaiłem się do tych skrzydełek no i w końcu zapłaciło za to itp. szczegóły 50 osób, teraz wracamy w zasadzie do pkt wyjścia a wydawałoby się wszystko tak blisko... życie :)

Dziwi mnie trochę cała sytuacja bo projekt jest technicznie prosty na pierwszy rzut oka, np. Seiko za te same pieniądze robi cuda :)

Z drugiej strony nie określili konkretnie w tym "projekt nie będzie wyglądał estetycznie", że chodzi o kwestię kolistego giloszowania sekundnika żeby farbka skrzydełek nie rozlewała się na prostych liniach, tylko uznali może (projektanci MC), że proporcje naszej tarczy są złe :)

Jimi, plus za to że zachowałeś przytomność umysłu, a nie zleciłeś roboty w ciemno bo naród naciska :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

1. Sekunda nie-świecąca z dobranym do szachownicy kolorem (czerwony lub biały)

2. Czerwone obwódki odpadają - to na pewno nie będzie dobrze wyglądać

3. Jeżeli faktycznie skrzydełka miałyby wyjść nie-estetycznie to można z nich zrezygnować ale nie za bardzo wiem dlaczego miałoby to być problemem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do skrzydełek to warto ich dopytać i jeżeli im się tylko nie podoba logo w sekundniku to ich problem, ale jeżeli z powodów technicznych będzie to kiepsko wykonane (np załamania na liniach) to się nie ma co upierać. Nie można traktować z góry wykonawcy jak krętacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie brałem udziału w projekcie od samego początku ale z tego co czytałem w wątkach jego dotyczących przypomina mi się, że w trakcie naszego uzgadniania szczegółów na tarczy było pytanie czy MC będzie w stanie to wykonać i padła odpowiedź po konsultacji z MC że wykonają wszystko co będziemy chcieli bylebyśmy zebrali te 50 osób.

Dlatego nie rozumie teraz ich postawy. Zebraliśmy wymaganą ilość osób. Daliśmy gotowy projekt do realizacji. A oni teraz wyskakują ze zmianami i swoimi projektami :)

Zegarek był przez nas projektowany i uzgadniany przez długie miesiące a oni teraz jednym mailem chcą zmienić wszystkie smaczki jakie zostały przez nas dołożone do tego projektu :)

Możemy zrezygnować z luminowy na wskazówce sekundnika na rzecz zwykłej farby ale niech ona pozostanie tak jak cały nasz projekt bez zmian a oni niech się biorą do roboty i zrobią to porządnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do skrzydełek to warto ich dopytać i jeżeli im się tylko nie podoba logo w sekundniku to ich problem, ale jeżeli z powodów technicznych będzie to kiepsko wykonane (np załamania na liniach) to się nie ma co upierać. Nie można traktować z góry wykonawcy jak krętacza.

Bardzo zdrowe podejście i uczciwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zdrowe podejście i uczciwe.

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z przedmowcami. Nalezy zachowac mozliwie duzo z naszego projektu, ale zachowac zdrowy rozsadek. Jesli technicznie cos jest bardzo trudne do wykonania to mozna sobie odpuscic.

Poza tym:

1) Kolor czerwony powinien pozostac jednak czerwonym, a nie pomaranczowym.

2) Odcienie bialego moga sie roznic (to tak nie razi).

3) Co do skrzydelek i jakosci ich wykonania na powierzchni rowkowanej: Nie wiem na ile MC maja doswiadczenie z kladzeniem farby na takich powierzchniach, ale mam zegarek CASIO EDIFICE, na ktorego koprecie z taka faktura wszystko wyglada idealnie, wiec to chyba nie jest jakieś bardzo trudne.

PS. Jeszcze jedna kwestia: Jeśli MC planuje powiekszyc wodoszczelność to niech nie zapomną zmienić na dekielku 3ATM -> 10 ATM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Nie po to poświęciliśmy tyle czasu na wypracowanie wspólnego zdania, aby projektanci MC lansowali swoje pomysły (sorry, sugestie).

Moje zdanie - zależy mi maksymalnie na trzymaniu się pierwowzoru, jakim jest nasz projekt:

- dekiel jest OK, aczkolwiek warto mieć grawer 10 atm, jeżeli faktycznie tyle będzie

- obwódki wokół cyfr - sam nie wiem, jak to będzie wyglądało w realu, ale jakiś tam smaczek to stanowi

- skrzydła w sekundniku są dla mnie istotne, sekunda powinna być czerwona tak jak czerwień na szachownicy, luminova na sekundzie jest zbędna

- napis Moscow Classic Edycja Limitowana, czy nic dla was nie znaczą? przecież miał być rusek!

Nasz projekt zawiera cechy charakterystyczne marki, czyli skrzydła i napis Moscow Classic.

Po co mi minimalizm? Minimalizm jest w Laco, Archimede itd. Na mini się nie pisałem.

pozdrawiam

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz dużo racji. Co do napisu Moscow classic nie upieram się, bo dużo osób hejtuje: polskie lotnictwo a tu moskwa. Choć z drugiej strony do dziś pamiętam Su-22 na jakich latał mój tata. Tam wszystkie zegary i instrukcje były opisane cyrylicą. W końcu i su i migi mieliśmy od rusków i nikt nie podważał patriotyczności naszego lotnictwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieliśmy i ciągle jeszcze sporo mamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrozumiałbym upieranie się przy nazwie/logo jak by chodziło o historycne Szturmańskie, Poljot, Kirowskie, Amfibie, Strela lub t.p., ale bazarowa cepelia i rysuneczki UFO do mnie nie przemawiają. Mogę zrozumieć dowolne grawerki/dedykacji na deklu, ale tarcza ma przemawiać że to Tool-watch a nie zabawka odpustowa-jarmarczna. Nawet specjaliści producenta to konsekwentnie sugerują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnym jest producent, co wypiera się swojej marki

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem nostalgię młodych po latach 90-ch... Jeszcze raz, Moscow Classic - to tylko branding dla jednej serii dla turystów, do sprzedaży obok matrioszek i podobnych produktów przemysłów ludowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, dotychczas byłem przekonany, że MC to firma, która istnieje w realnym świecie i zajmuje się produkcją zegarków. Wg Ciebie to wirtualna marka, której cały majątek składa się z logo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie jakiś wolny model z chęcią przygarnę jedną sztukę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Private Label Branding. Produkcja zlecana. Swojej fabryki nie ma. Jakość dobra, ceny do przyjęcia. Dorobku własnego brak. Sporo szanowanych marek stosuje taki model prowadzenia interesów. Produkuje się sporo zegarków pod marką klientów i reklamówek bez loga producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kluczowe słowo 'manufacturer' na ich stronie www?

post-34367-0-77931000-1324069562_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.