Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Gdyby ktoś z jakich kolwiek powodów zrezygnował, bądź finansowo odwidzi mu się

zakup zegarka, ale jest już zapisany to z chęcią zajmę jego miejsce zwracając

oczywiście należną kwotę jaką zainwestował.

Pokrótce: jestem chętny na zakup zegarka - oczekujący dodatkowo na liście rezerwowych ;)

Pozdrawiam,

S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum (dotychczas tylko czytałem) i mam pytanie - czy jest jeszcze możliwość przyłączenia się do tej akcji, to znaczy tez bym nabył taki zegarek. dziękuje z góry za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ...

W umowie z MC zawarłem adnotację że chcę widzieć PROOFA zanim poślą cokolwiek do produkcji.

No i takie Proofy dostałem z małą sugestią MC a wygląda i brzmi to następująco :

Przysyłamy Państwu dwa nowe projekty zegarka oraz tylną pokrywkę do potwierdzenia.

Projekty nr 1 i nr 2 zostały zaprojektowane przez nas, a projekt nr 3 przez Państwa.Nasi projektanci odradzają umieszczenia logo w liczniku. Będzie wyglądało ono mało estetycznie

Czerwony kolor wskazówki jest niemożliwy do dopasowania do czerownego koloru szachownicy, ponieważ wskazówka sekundnika jest pokryta farbą superluminova, a szachownica farbą normalną.

Inny kolor wskazówki jest używany w przypadku chronografów, kiedy są 3 lub 4 liczniki. Wtedy jedna wskazówka może być jak najbardziej czerwona. Polecamy Państwu wybranie wskazówki sekundnika w kolorze białym, będzie ona dużo lepiej się prezentowała. Ostateczna decyzja należy oczywiście do Państwa.

Koniec cytatu.

Dwa pierwsze projekty jeśli się przyglądniecie mają duże indexy 2 kolorowe. Białe w czerwonej obwódce.

Ludziom w MC też zależy żeby to było ładne :)

Albo brniemy w skrzydełka ryzykując ujowe wykonanie ich w sekundniku, albo idziemy na minimalizm jesli chodzi o tarczę czyli limited edytion, szachownica i tyle.

Szybka męska decyzja ... co robimy ?! Nie będę za NAS decydował, to NASZ WSPÓLNY projekt więc podejmiemy decyzję razem !

Pozdro

Witek

PS. Sorry za wielkie zdjęcia ... ale problem wymaga aby przyjrzeć mu się z bliska :)

POKRYWKA.jpg

projektnr1.jpg

projektnr2.jpg

projektnr3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koleżeństwo

1. Z tego co moje słabe już oczy zauważyły, z obwódką są cyfry I propozycji, i nie przeszkadza mi to zupełnie, nie wiem tylko jak to będzie wykonane,

2. nie wiem czemu mają służyć napisy "1918" i "czas lotu" - czy to zamiast skrzydełek ? :)

3. rysunek samolocika (nie widziałem w naturze) był chyba bardziej szczegółowy niż te skrzydełka, i dlaczego ma to nie wyjść estetycznie?

4. jeśli zrezygnujemy ze skrzydełek, to tylko zakryty werk będzie świadczył o pochodzeniu czasomierza - tak po prostu odpuszczają?

5. napis o siłach powietrznych chyba nie jest uprawniony, bo to tak, jakbyśmy go dostali od sił powietrznych - a może chcą dać dofinansowanie :)- raczej go nie widzę na swojej tarczy,

6. jeśli cyfry z obwódką czerwoną, to chyba sekunda też? ale chyba jednak wszystko białe, oprócz szachownicy i rzymskich indeksów,

to tyle, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze przemyślenie to takie, że nie wyobrażam sobie zegarka bez logo producenta, czerwona obwódka białych liczb OK, zupełnie nie wiem, co z kolorem szachownicy vs kolor wskazówek

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od początku projektu optowałem wyłącznie za wersją minimalistyczną bez cepelii i rysunków na tarczy, oprócz szachownicy, i sugestji specjalistów producenta idą w tym kierunku. Też uważam, że logo w liczniku będzie wyglądało mało estetycznie. Bez UFO na sekundniku pogodzę sie z dyskretnym napisem "edycja limitowana". Wskazówki białe, czarne lub czerwone, nie jest to tak istotne. Lepiej i czytelniej na czarnej tarczy wyglądają srebrzyste lub błękitne metalowe, jak barwiona termicznie stal, oczwiście z luminową w środku. Ale to mniej ważne. Jeśli zwycięży opcja na podstawie propozycji Nr 1, lub Nr 3 bez cyferek lub kresek na małym liczniku, piszę się na listę rezerwową i wyrażam gotowość natychmiastowej przedpłaty, nawet 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mnie to ich projekty mnie nie urzekły :)

Czerwona obwódka przy cyfrach wygląda kiepsko i obawiam się że w rzeczywistości będzie jeszcze większa kiszka.

Jeśli chodzi o numer limitki to wystarczy na deklu... po co go pchać na tarczę? :)

Napisy "1918" i "czas lotu" wzięte z kosmosu i zupełnie nie pasują w moim odczuciu.

Z tych 3 tarcz podoba mi się tylko nr 3 czyli nasz projekt. I jeśli obawiają się o jakość skrzydełek na tarczce sekundnika to ewentualnie można by było z nich zrezygnować ale dodatkowych, bzdurnych napisów bym nie dodawał. Ale Jeśli potrafią zrobić dobrze znaczniki w małej tarczce to czemu by nie mieli zrobić poprawnie tego loga? No chyba, że im się nie spodobało to uproszczenie loga przez nas zaproponowane i próbują się w inny sposób wymigać z jego zrobienia :)

Jeśli chodzi o wskazówkę sekundnika to dla mnie jej czerwony akcent dodawał smaczku temu projektowi i nawet jeśli ta czerwień miałaby się różnić od czerwieni z szachownicy, co spowodowane jest różnymi rodzajami farb, to pozostawiłbym tą wskazówkę czerwoną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Obwódki - jak najbardziej OK

- Wolę czerwona wskazówkę sekundnika - niech dadzą zwykła farbę (po grzyba czytanie sekund po nocach)

- Jedyny napis na tarczy to "Edycja limitowana" - bez numeracji (jest na deklu), dat czy "sił powietrznych"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w stanie zrezygnować ze skrzydełek w sekundniku. Chętnie natomiast widziałbym czerwoną wskazówkę sekundnika (tak, jak zaproponował Pinus - niech będzie zwykła farba - taka jak w szachownicy, żeby się zgrywało).

Jak dla mnie również te napisy, co wymyślili - bez sensu, niech będzie tylko edycja limitowana :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się nad tym 1918 ... Data odzyskania niepodległości :) ? Ale co to ma do Zegarka do jasnej anielki ?!:)

Co do projektu ... Ja myślę tak ...

No trudno ... skrzydełka robią wypad z sekundy, luminova czerwona z sekundy idzie precz, w zamian zwykła farba w kolorze szachownicy.

Szkoda mi tych skrzydełek bo dodawały uroku sekundzie :)

Automatycznie rzymskie indeksy czerwone przestają być też świecące :/

Zostaje dyskretny napis Moscow Classic Edycja Limitowana jak miało to miejsce w pierwowzorze.

Obwódki czerwone są trochę bez sensu, skoro obok są czerwone rzymskie indexy , to zleje się to na tarczy i może to kiepsko wyjść

Dekiel jest OK.

tych skrzydełek szkoda bo nawiązują do Bazy i widać że to MC. ale trudno ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witku, przecież producent nie chce pisać tego moscow classic, konsekwentnie usuwa ze wszystkich projektów. I ma rację. Nie jest to żadna nazwa historyczna firmy rosyjskiej, ani fabryki, tylko PLB dla jednej serii pamiątek dla turystów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się nad tym 1918 ... Data odzyskania niepodległości :) ?

Tego roku też zaczęły formować się polskie siły powietrzne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli o mnie chodzi:

- Indeksy zdecydowanie bez obwódek- IMO bardziej czytelne, a te z obwódkami trochę przekombinowane

- Napis na tarczy "Moscow Classic Edycja Limitowana"

- Wskazówka sekundy- raczej czerwień szachownicy, chociaż biała też będzie

- Co do braku logo w liczniku- nie wiem dlaczego mogą nanieść tam arabskie indeksy sekundowe bardzo małą czcionką, proponują w tym polu jakieś dodatkowe teksty, a logo miałoby wyjść nieestetycznie? Jeżeli faktycznie się nie da starannie tego zrobić- trudno, szkoda, niech już będzie bez logo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN ... tego nie doczytałem, szukałem czegoś nie aż tak odległego. Poza tym, jakby to miało być 1918 to szachownica była by czerwono biała :)

To Moscow Classic na tarczy by mogło zostać. Na deklu nie ma mowy o producencie.

Dobrze by było żeby jednak została nazwa. :)

Z drugiej zaś strony, zapłaciłem za wersję która do tej pory obowiązywała :)

I nie chcę za bardzo zmieniać to co wygrało w głosowaniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Co do braku logo w liczniku- nie wiem dlaczego mogą nanieść tam arabskie indeksy sekundowe bardzo małą czcionką, proponują w tym polu jakieś dodatkowe teksty, a logo miałoby wyjść nieestetycznie?

Też mi się to wydaje dziwne. Na chłopski rozum to indeksy sekundowe wydają się być trudniejsze do wykonania niż te skrzydełka.

Witku a czy MC nie mogłoby wykonać jednej próbnej tarczy z logiem dla sprawdzenia jak to będzie wyglądało w rzeczywistości?

Jak sobie wyrzuciłem próbnie to logo z sekundnika to nagle jakoś zaczął mi przeszkadzać napis "edycja limitowana" i po jego usunięciu wyszło, że wersja bez skrzydełek wygląda najlepiej jako minimalistyczna, czyli bez żadnych dodatkowych napisów i za taką wersją bym obstawał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Wy moi Drodzy, ale ja nie lubię płacić za coś, co jest zmieniane w "locie" - jeszcze tego nie mam, a już zapłaciłam...

Projekt był wielokrotnie zmieniany, następnie powstawały ankiety itp. W końcu uzyskaliśmy oficjalny projekt, a teraz MC chce znowu wrócić na początek naszych dyskusji...

Moim zdaniem niech nie kombinują pokazując nam ich pomysły, a raczej niech się dostosują do naszego projektu. Tym bardziej, że strasznie długo projekt ten powstawał.

Jednogłośnie obstaje przy naszym projekcie. Jedyne co mogę dopuścić do zmiany to wyeliminowania luminovy ze sekudnicy i zastąpić ja zwykłą farbą w kolorze czerwonym (tak jak szachownica).

Jeśli faktycznie nie uda się z tymi skrzydełkami na sekundniku, to będzie mi strasznie przykro... Skrzydła te robią sporo klimatu na tarczy, bez nich będzie trochę biednie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak obstaję za Tym co my tu stworzyli i za co zapłacili. Ja się dowiem w czym tkwi problem z tymi skrzydłami ?! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piloty mają być minimalistyczne bez rysunków i napisów

piloty.jpg

Steinhart 44 mm Nav.B-uhr Russian Special Edition Premium, JL Avia Classic 43 mm 3603 Decorated, Laco Nav.B-uhr B-dial 42 mm Special Edition 2801.2, Stowa Flieger 40 mm Special Edition 2801.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1918- w tym roku zawiązały się Polskie Siły Powietrzne, czyli dobre skojarzenie historyczne nawiązujące do korzeni.

Jestem za wersją pierwotnie ustaloną, bez czerwonych obwódek, numeracja na deklu w zupełności wystarczy. Jeśli większość postanowi o wprowadzeniu zmian- akceptuję. Oby jednak ta debata nie przedłużyła realizacji tego projektu.

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram w 100% DJSamerA wspolny projekt ktory powstal jest najpiekniejszy!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witku a że tak zapytam jaka luminowa będzie na cyfrach i wskazówkach?

Bo jeśli padło na C3 to ona też nie jest idealnie biała i pewnie nie będzie zgrywać się z białą farbą na szachownicy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhhmm - moje słowa 3 - Nic Nie Zmieniamy

z tymi skrzydłami to oni się boją, że się rozleje po tych okręgach co są na subtarczy - ale skoro indeksy sekundowe się da to skrzydełka pywnie też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda dopisałem się do projektu "za pięć dwunasta" - już na gotowe, ale uważam że nie po to ten projekt był tak długo wałkowany ( wizualizacje, ankiety, dyskusje, itp, itd) żeby teraz zmieniać COKOLWIEK . Skoro MC potwierdził że jest w stanie projekt wykonać, to niech w końcu weżmie się do roboty a nie miesza w projekcie. Mnie się skrzydełka podobają i prosiłbym o zamówienie zegarka w takiej formie i takim wyglądzie na jaki się zapisywałem, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście jestem zdania tak jak DJSamerA. Nasz projekt jest najfajniejszy. Jestem w stanie zaakceptować brak luminovy na sekundniku aby został jednak czerwony bo to było mega klimatyczne! Co do pozostałych napisów na tarczy liczy się dla mnie napis edycja limitowana natomiast nie specjalnie chciałbym mieć oznaczenie 51/55 na tarczy :/ a tym bardziej bezprawną nazwę siły powietrzne albo jakieś daty. Skrzydełka na sekundniku też miały swój klimat ale jakoś to ostatecznie przełknę, bo potem powiedzą "ostrzegaliśmy, a wy się uparliście" Jeśli możesz to proszę spytaj czemu trzymają się usuwania napisu moscow classic. jeśli mają jakiś sensowny argument to ok. Biało czerwone cyfry trochę mi się zlewają wolę naszą biel. :)

P.S. Po dłuższym zastanowieniu jeśli większość chce, przychylę się do tej czerwonej obwolutki białych cyfr. (przez te projekty nie mogę się skupić na nauce :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.