Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wciaz nie rozumiem, po co mnozyc watpliwosci, jest nasz projekt? Jest. Nie widze sensu przedluzac realizacji poprzez wysylanie pocztą modelu. Niech zdejcie zrobia Rosjanie. A jak sie komus nie spodoba i zacznie sie spor na forum ? Trzeba bedzie szukac kompromisu a jak juz znajdziemy , to procedura znowu taka sama?( wysylanie, odsylanie)To nie latarka, bedzie swiecic jak inne zegarki. Moim zdaniem to juz za dlugo trwa. Szykujemy sie jak do lotu w kosmos ,a to mam byc tylko tani rosyjski zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż dołączyłem do projektu pod koniec, dla mnie też to trochę zaczyna być za długo. Za cenę jaką zapłaciliśmy musimy się liczyć na pewne kompromisy. A i w zegarku przecież chodzi o to aby go używać a nie tylko na niego czekać :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nich foty zrobią rosjanie - najlepiej zorką albo zenitem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy ją sobie wysyłać po kolei ... i każdy pomaca i sprawdzi :blink: ...

Nie popadajmy w paranoję :lol:

Myślę, że wystarczy jak Jimi obada czy wsio jest ok i ewentualnie na fotkach pokaże reszcie. To nie wydłuży znacznie projektu (przecież przesyłki z Rosji nie idą tygodniami :lol: ). A wydaje mi się, że jednak warto by ktoś obiektywnie rzucił okiem na tą tarcze szczególnie, że samo MC miało pewne wątpliwości co do jakości z jaką mogą zrobić skrzydełka na subtarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykujemy sie jak do lotu w kosmos

Toż to ma być lotnik :lol:

A tak na poważnie: Zdecydowanie jestem za sprawdzeniem zgodności wykonania z projektem. Jeśli Jimi Jump czuje się na siłach, to może zrobić to samodzielnie, bo dotychczas informował nas o wszystkich wątpliwościach, jakie się pojawiały i ufam, że zrobi to dobrze. :blink:

Nie sądzę, żeby było zasadne "macanie" prototypu przez wszystkich, bo trwałoby to za długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Jimi , jako jeden z liderów projektu i osoba zapewne zorientowana w tematach zegarkowych, obejrzy tarczę z kimś , kto jest najbliżej (jeśli uzna to za stosowne). Żeby wrazie czego pretensje się rozdzieliły :blink:.

Żadnego wysyłania i oglądania przez wszystkich, porządek musi być. Będzie parę dobrych fotek i decyzja Jimiego. On też chce mieć fajny zegarek.

Ludzie, ja w lutym kończę 50 lat, chcę się jeszcze nacieszyć nowym czasomierzem, dajcie mi taką szansę, nie opóźniajmy sprawy :lol:)))

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja sądziłem że MC zrobi dobre foto, co nie opóźni realizacji, a świecenie to dla mnie drugorzędna sprawa i tak to cięzko pokazać na foto. Zresztą miałem MC pilota i porządnie iluminował, także mam do nich zaufanie w tej kwestii.

Ale jak tarcza przyjdzie do wglądu to też ok, jak nie lepiej. Mogę czekać bez problemu, imieniny mam dopiero pod koniec czerwca więc może do tego czasu będzie gotowy :blink:

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,a to mam byc tylko tani rosyjski zegarek.

Dziwi mnie Twój udział w projekcie jeśli tak do tego podchodzisz i dla Ciebie jest to "tylko tani rosyjski zegarek". Tani rosyjski zegarek możesz sobie kupić od zaraz i nie musisz na to czekać. Ten projekt trwa już chyba ze 2 lata. To zdecydowanie coś więcej niż "tani rosyjski zegarek". Nie cena jest tu najważniejsza ale to ile wysiłku zostało włożone w ten projekt, to że jest w jakiś sposób unikalny, czy wreszcie to, że to wszystko trwa już bardzo długo i w pewnym momencie wielu wątpiło a jednak projekt doszedł do realizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie takich osobistych "wycieczek" ale mnie prowokujesz wiec odpowiem . Tani w znaczeniu, ze nic wiecej ponad to (w sensie jakosci) co widzimy w wyjsciowym modelu, to nie otrzymamy od Rosjan. Jezeli napisali ,ze jakies kolory bede sie "gryzły' a jakiegos tam szczegołu nie gwarantuja na wlasciwym poziomie, to chociaz bysmy rozprawiali o tym na forum miesiacami to i tak tego nie zmienimy. Dla mnie (sądze ,ze podobnie jak i dla Ciebie) ten zegarek ma głównie wartosc poprzez nasze oryginalne akcenty. Ale jakosc pozostanie na poziomie rosyjskiego zegarka za 800 pln w katalogu MC. Sadze ,ze dobrze wiedziales o co mi chodzi ;),wiec powstrzymajmy sie przed złosliwosciami, ok? Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy

Moim zdaniem MC zrobi całkiem udane zdjęcia, po których możemy stwierdzić czy nam się projekt podoba czy nie. (Czy to Zorką czy też Canonem).

W końcu zamieszczają piękne fotki zegarków na swoich stronach - wystarczy poprosić o taką jakość fotografii w dużej rozdzielczości a na pewno będziemy zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że my daliśmy swoje oczekiwania jasno sprecyzowane jakiś czas temu, a teraz niech oni decydują co dalej, jedynie po konsultacjach z nami. Oni wiedzą najlepiej, co są w stanie zrobić, co nie i już nie bawmy się w setki zmian i konsultacji. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie Spokojnie.

Wszyscy wiemy, że tą najważniejszą wartość jaką będzie nosił ten zegarek nie da się żadnymi normami zmierzyć.

Chcemy by był dopracowany w każdym szczególe.

Ja nie lubię fuszerki i jeśli jest możliwość dopracowania wszystkich niuansów to dlaczego tego nie zrobić ?

Chcę by wszyscy byli zadowoleni i gdy spojrzą na zegarek na swej ręce miło wspominali to co nas Tu i Teraz łączyło ...

Chęć stworzenia czegoś unikatowego i naszego wspólnego. Pasja do zegarków i dla niektórych z nas lotnictwa, a nie

nerwy i uszczypliwości.

Proszę Was o cierpliwość i spokój ducha i serca.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego i spokojnego weekendu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można się jeszcze dopisać do listy chętnych czy już po ptakach? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko rezerwowa, a widzę, że tam sporo osób jest :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

co do listy rezerwowej - czy to w założeniu ma być zegarek ekskluzywny w wydaniu 50 sztuk, że lista rezerwowa jest taka długa? Nie ukrywam, że również jestem zainteresowany, choć jestem świeży na forum i moje zdanie niekoniecznie jeszcze coś znaczy;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do listy rezerwowej - czy to w założeniu ma być zegarek ekskluzywny w wydaniu 50 sztuk, że lista rezerwowa jest taka długa? Nie ukrywam, że również jestem zainteresowany, choć jestem świeży na forum i moje zdanie niekoniecznie jeszcze coś znaczy;)

A przejrzałeś, chociaż pobieżnie, ostatnie kilka stron tematu?

55 sztuk i ani jednej więcej. Ostatnia wersja listy jest na stronie 30-tej bodajże.

Ja co prawda na ten zegarek się nie zapisywałem, ale temat śledzę od kilku miesięcy i kibicuję, powodzenia Panowie, mam nadzieję, że nie będziecie musieli zbyt długo na to wszystko czekać.

Jako postronny obserwator tematu, czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia zegarka "na żywo", co z tego wyjdzie u MC :rolleyes:

Pozdrawiam.

CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blatio , wielkie dzięki za wsparcie i trzymanie kciuków !

Mam nadzieję że temat nie zakończy się klęską ani żadną wtopą i wszystko będzie cacy ! :rolleyes:

Pozdrawiam Wszystkich

Witek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie... może przeoczyłem :(

Czy werk Mołni będzie robiony pod forumowca ze szlifami jak w latach 50tych czy golas jak lata 70 i w gorę?

Ma ktos zdjęcie owego współczesnego mechanizmu, który ma być sercem Pilota? :rolleyes:

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nejpełniejszą informację na ten temat znajdziesz w poście #710. Gdzieś tam w okolicznych postach powinny być też fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie... może przeoczyłem :(

Czy werk Mołni będzie robiony pod forumowca ze szlifami jak w latach 50tych czy golas jak lata 70 i w gorę?

Ma ktos zdjęcie owego współczesnego mechanizmu, który ma być sercem Pilota? :rolleyes:

Będzie golas, ale nie będzie zły . Na tej stronie u samego dołu znajdziesz fote.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60238-rosyjski-zegarek-forumowy-temat-finalny-zbiorczy/page__st__680

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, faktycznie golas :rolleyes:

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie wiem, kto jest organizatorem tego procesu, ale czy można uzyskać informację na temat stanu aktualnego listy? Chodzi mi o to, czy mam w ogóle jakiekolwiek szanse, bo jak jestem na rezerwowej 38-my, to raczej nie będę sobie robił nadziei ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to że kto wpłacił i sobie zaklepał zegarek to go dostanie.

Mi nic nie wiadomo aby z 55 chętnych ktoś zrezygnował. A jesli to zrobił i przechandlował swój numer to niech da mi znać na PW. Będę musiał zmienić to w liście. :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.