Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jazzband

Panerai vs Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KOWALSKI5000

To jest totalny smiec nawet nie podobny do oryginal, ja nie mowie o podrobka z ebaya , tamte sa robione na zamowienie i nie jest tak latwo je dostac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na Paneraiach ale muszę przyznać że robią wrażenie ,ile kosztują ,ciekawe czy mnie stać na podróbę :D a tak wogóle to jestem ciekaw odzewu jazzbanda bo jak już powiedziałem dla mnie nie widać różnicy ,a skoro nie widać to po co przepłacać ,jeśli werk nawet identyczny :wink:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staruszku, różnicę zawsze będzie widać, czasami nawet juz po 3 latach :wink: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KOWALSKI5000

Jest kilka zegarkow ktore sa nie do odroznienia nawet po rozebraniu przez fachowca, ich jakosc czasem nawet przewyzsza oryginal bo sa robione recznie na specjalne zamowienia, a czesci takie jak tarcza czy wskazowki sa oryginalne, ale w przypadku Paneraia nie ma o tym mowy, roznica bedzie zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin

Panerai i tak nie jest w moim guście i na moją kieszeń,chciałem tylko powiedzieć że gdyby werk był identyczny koperta zrobiona bardzo solidnie ,uszczelnienia szkł,dekla,korony-świetne to bez urazy ale ja zdecydowanie chciałbym taką podróbę,co do tarczy i innych drobiazgów-tak ważnych dla wszystkich napewno różnica byłaby widoczna ale dla mnie liczy się przedewszystkim-funkcjonalność no i cena jestem zwykłym szaraczkiem i chyba nigdy nie będzie mnie stać na Paneraia, chyba że się mylę apropos trwałości :roll:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin

... to bez urazy ale ja zdecydowanie chciałbym taką podróbę,co do tarczy i innych drobiazgów-tak ważnych dla wszystkich napewno różnica byłaby widoczna ale dla mnie liczy się przedewszystkim-funkcjonalność no i cena jestem zwykłym szaraczkiem i chyba nigdy nie będzie mnie stać na Paneraia, chyba że się mylę apropos trwałości :roll:

Z całym szacunkiem Staruszku, ale jak Cię nie stać / nie chcesz wydać - to kup Seiko monstera albo coś w tym stylu i tańszego. Po co kupować podróbę. Nic na siłę.

Ja mam chroniczną alergię na podróby, bo nie lubię jak coś udaje inną rzecz. To sprawa podejścia: ale dla mnie jak kamień, to kamień; jak drewno, to drewno - a nie pseudo plastiki z ropy naftowej.

Najgorsze co może się przydarzyć firmie Panerai, to sytuacja, kiedy zbyt wielu ludzi będzie je nosić nie z przekonana - tylko dla szpanu. Podzieli wtedy los Rolexa.

Dlatego apeluję - ludzie - nie kupujcie Panerai (chyba, że naprawdę musicie) 8)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Ja mam chroniczną alergię na podróby, bo nie lubię jak coś udaje inną rzecz.

taaa,tymbardziej jak się o tym dowiesz po 10-latach szczęśliwego

noszenia :!:

i podziwiania-jaki ja to mam fajny MARKOWY zegarek!

i tak się zdarzało,nieprawda?

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam chroniczną alergię na podróby, bo nie lubię jak coś udaje inną rzecz.

taaa,tymbardziej jak się o tym dowiesz po 10-latach szczęśliwego

noszenia :!:

i podziwiania-jaki ja to mam fajny MARKOWY zegarek!

i tak się zdarzało,nieprawda?

Nieprawda.

Raz kupiłem podróbę - od razu po odpakowaniu poleciała do kosza.

To była traumatyczne przeżycie i potem nie kupowałem już złudzeń z niewiadomego źródła.

Ale sądzą, że może się tak zdarzyć - ale nie po 10 latach. Z całym szacunkiem, ale trzeba być nie tego, żeby nie zauważyć różnicy po dłuższym czasie - albo mieć to gdzieś.

Z drugiej strony, są ludzie, którzy nigdy niczego oryginalnego na oczy nie widzieli i nie mają skali odniesienia.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

ja nie pisze o Tobie,

tu na forum pamiętam jeden przypadek,

gościu nosił zegarek

bardzo długo,być może mało wiedział

ale on był jego chlubą

a okazał sie tandetą-podróbką

więc czar prysnął...

i tak od razu do kosza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja nie pisze o Tobie,

tu na forum pamiętam jeden przypadek,

gościu nosił zegarek

bardzo długo,być może mało wiedział

ale on był jego chlubą

a okazał sie tandetą-podróbką

więc czar prysnął...

i tak od razu do kosza?

Albo do gabloty jako przestroga.

Ja pamiętam gościa, który dostał w prezencie ślubnym od przyjaciela bardzo grogi zegarek GO - był jego dumą i na forum rozwiane zostały jego złudzenia. W sumie to perfidne dać komuś zegarek - podróbę jako oryginał.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zamierzam kupować podrób żeby szpanować :evil: pozatym również jestem zdania podobnego co do replik-tyfus,zastanawiam się tylko jak określić zegarek werk-jak u ww.koperta-prawie identyczna z tych samych materiałów i wykonana w może nawet lepszej jakości(czysto teoretycznie), a tarcza koronka podobne napis zupełnie inny -wszystko w super jakości ,to chyba wolałbym taki zegarek niż Paneraia gdyż szpanować to można org.Paneraiem :wink: .Napewno punkt widzenia zależy od punktu siedzenia co można zauważyć u polityków np.A. Lepper,R Giertch .Biednyś boś głupi ,głupiś boś biedny :roll:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin

Panerai i tak nie jest w moim guście i na moją kieszeń,chciałem tylko powiedzieć że gdyby werk był identyczny koperta zrobiona bardzo solidnie ,uszczelnienia szkł,dekla,korony-świetne to bez urazy ale ja zdecydowanie chciałbym taką podróbę,co do tarczy i innych drobiazgów-tak ważnych dla wszystkich napewno różnica byłaby widoczna ale dla mnie liczy się przedewszystkim-funkcjonalność no i cena jestem zwykłym szaraczkiem i chyba nigdy nie będzie mnie stać na Paneraia, chyba że się mylę apropos trwałości :roll:

Kupując takie coś sfinansowałbyś złodzieja, który ukradł znak towarowy firmy OP i pasera który tym handluje. Funkcjonalność i cena to jedno, a prawo i zwykła przyzwoitość to drugie.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupując takie coś sfinansowałbyś złodzieja, który ukradł znak towarowy firmy OP i pasera który tym handluje. Funkcjonalność i cena to jedno, a prawo i zwykła przyzwoitość to drugie.

NIGDY nie kupiłbym podróby :evil: -to były rozważania teoretyczne ,a co do Twojej wypowiedzi to skierój ją do polityków albo do duchownych kościoła katolickiego w naszym kraju :!:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś że chciałbyś taką podróbę, to jak miałem to rozumieć ???

Wypowiedź była skierowana do Ciebie

Nie mam możliwości skierowania jej do polityków ani hierarchów KK. Zresztą żaden z nich nie deklarował chęci posiadania podróby OP, więc dlaczego miałbym to robić?

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
prawo i zwykła przyzwoitość to drugie.

Chodziło mi o tą wypowiedż a moja chęć nabycia podróby była próbą sprowokowania dyskusji na ww. temat :D co zresztą się chyba udało :roll:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.