Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AdamB

Dziś dostałem informację ze sklepu że mam do wyboru dwie opcję: wymiana lub zwrot kasy. W przypadku wymiany pokrywają koszty wysyłki w wysokości 15 $. W tym wątku będę informowała na bieżąco o sprawie, aby zostało dla potomnych. :)

Wybrałem opcję: wymiana zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep w sumie w porządku póki co się zachowuje. Daj proszę znać jak się sprawa zakończy. Szkoda tylko, że tyle na zegarek musisz czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Hej podczas adresowania przesyłki do Singapuru pojawił się problem. Poniżej zamieszczam adres na jaki powianiem wysłać zegarek, ale moim zdaniem powinien być tam jakiś kod państwa Singapur? Czy ktoś z was adresował paczki do Singapuru?

Return Address :-

watches Service Center

329 Beach Road

Singapore 199561

Tel: +65-6392 3493

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej podczas adresowania przesyłki do Singapuru pojawił się problem. Poniżej zamieszczam adres na jaki powianiem wysłać zegarek, ale moim zdaniem powinien być tam jakiś kod państwa Singapur? Czy ktoś z was adresował paczki do Singapuru?

Return Address :-

watches Service Center

329 Beach Road

Singapore 199561

Tel: +65-6392 3493

Singapur jest miastem-państwem, tak jak np. Watykan.

Adres jest poprawny - nie ma więcej żadnych kodów.

Masz nazwę firmy, ulicę i numer, nazwę miasta(państwa) i kod pocztowy (w przypadku miast-państw to nr urzędu pocztowego z tego co wiem po prostu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam ci że paczka do singapuru przez pocztę polską idzie 2 miesiące często sklepy w Azji proponują wyminę no nowy zegarek po to aby upłyną czas skargi paypal (45 dni) a po tym czasie może się okazać że ani zegarka ani pieniędzy . Może naprawią i wyślą do ciebie nowy (miejmy nadzieje )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Paczka szla do singapuru 7 dni, zegarek wyslalem jako przesylka listowa z zadeklarowana zawartoscia. Kosz takiej przesylki to 29 pln. Wczoraj dostalem potwierdzenie ze sklepu paczka doszla do nich, jesli do konca nastepengo tygodnia nie wysla zegarka zglaszam spor. :-) Mam nadzieje ze nie bede musial tego robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak masz jakieś info ? , czekam właśnie na takiego samego siekacza:) . Kupiłem go 1 czerwca i jak na razie żadnej wiadomości ale po przeczytaniu tego tematu postanowiłem spokojnie czekać. Też zamówiłem wysyłkę zwykłą pocztą więc mam nadzieję na ominięcie dodatkowych kosztów.

Zastanawiam się czy to na pewno oryginały ??? w końcu taka usterka w nowym Seiko ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Dziś dostałem inforamcję o tym że wysłali, zegarek do Polski. Dodatkwo napisali mi numer przesyłki i na stronie SG jest juz komunikat: Despatched to overseas (Country code: PL) :)

Przypominaj się im często o numer przesyłki a na pewno go dostaniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy to na pewno oryginały ??? w końcu taka usterka w nowym Seiko ....

Na pewno. :) To jeden z najbardziej znanych dalekowschodnich sklepów i nigdy nie napotkałem informacji, by ktoś trafił przy zakupach u nich na podróbkę.

Nie takie rzeczy dzieją się w nowych zegarkach, przy masowej produkcji to się zdarza. Tego typu usterka była już kiedyś na forum opisywana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Pożyjemy zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mieli dzień wysyłki :) , też dostałem informację o wysyłce i numer listu przewozowego. Jak na razie wszystko przebiega zgodnie z planem. Najbardziej rozwaliła mnie deklaracja celna zawierająca z góry ( bez żadnej mojej ingerencji ) informację, że to gift i w dodatku ,,Fashion Watch from Singapore'' ,i oczywiście potwierdzenie wartości 44 dolary :). Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Moze podali nam ten sam numer przesyłki hahaha :)

Edit: Kasę za przesyłkę tez oddali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Poczta w SG juz nic więcej nie pokażę poza tym: Despatched to overseas. Dopiero jak przesyłka będzie w Polsce to będziesz mógł śledzić ja na stronie Poczty Polskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy co poczta polska ma podpięte do swojej obsługi

niektóre kraje pokazywane są od startu, inne dopiero po przejściu przez granicę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

W przypadku mywatcheshub w grę wchodzi tylko drugie rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Witam,

Mogę szczerze polecić zakupy w tym sklepie,

W moim przypadku dostawa z Singapuru trwała 12, przesyłka trackowana. Gość jest bardzo komunikatywny, angielski ok.

Obecnie 88USD jest dla niego progiem przy deklarowaniu wartości;

- zegarek tańszy niż 88USD, zadeklaruje jako wart 48USD

- droższy - jako 88USD.

Sklep ma bliżniaczą stronę:

www.watches-bay.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

W moim przypadku deklaracja celna jest na 71 $.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zakupiłem zegarek 14.06, do dziś jeszcze nie mam potwierdzenia o wysyłce.. więc ich troszkę pomęczę.. no i cóż,pozostaje uzbroić się w cierpliwość i liczyć na farta,że obejdzie się bez dodatkowych kosztów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Moj juz byl w warszawie dzis jest w lodz a jutro mam nadzieje ze u mnie. Oby tym razem byl bez wad i bez vatu i cla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój wczoraj był w Wawie a dziś ,, wydano doręczycielowi '' w Białymstoku więc mam nadzieję , że niebawem go otrzymam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maaam ! , właśnie otworzyłem paczkę, ładnie zapakowany , w metalowe kwadratowe pudełko seiko. Sam zegarek na razie bez zarzutu, wygląda, że zniósł podróż dzielnie. Co najważniejsze jest jedynie pieczątka UC i żadnych dodatkowych opłat. Jednym słowem 3x taniej aniżeli w galerii handlowej w moim mieście :)

Zobaczymy po tygodniu noszenia , jak wszystko będzie dobrze to z czystym sumieniem będę mógł polecić . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zakupiłem zegarek 14.06, do dziś jeszcze nie mam potwierdzenia o wysyłce.. więc ich troszkę pomęczę.. no i cóż,pozostaje uzbroić się w cierpliwość i liczyć na farta,że obejdzie się bez dodatkowych kosztów. 

Pomęcz ich. Miałem to samo, zamówienie złożyłem jakoś zaraz przed weekendem i po weekendzie numeru nie dosłałem:( Musiałem się upomnieć, odpowiedzieli bardzo szybko:) Numer, który mi przysłali  przez pierwsze dni na poczcie SG nie wyszukiwał kompletnie nic, aż wreszcie pewnego dnia zaskoczyło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek już u mnie zakupiony 6 VI i co najważniejsze odbyło się bez dodatkowych opłat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOUISS, przecież 14 to był piątek, tak więc zapewne dopiero dzisiaj go wysłali. Niemniej o tracking i tak najprawdopodobniej będziesz musiał się upominać. ;)

właśnie otworzyłem paczkę, ładnie zapakowany , w metalowe kwadratowe pudełko seiko. Sam zegarek na razie bez zarzutu, wygląda, że zniósł podróż dzielnie.

Jak wygląda ta puszka w środku, wyłożona jest gąbką albo jakimś miękkim materiałem? Jeszcze nie tak dawno standardem u nich było takie szare pudełeczko, w którym zegarek obijał się o niezabezpieczoną, twardą wewnętrzną część wieczka. W każdym razie moim zegarkom to nie zaszkodziło (mam je już 9 oraz 6 miesięcy), ale fajnie że zmienili opakowanie jeśli to nowe w środku jest lepiej zabezpieczone. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.