Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość McIntosh

Prywatny folwark moderatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Człowiek wchodzi na Forum, poświęca swój czas, chce się wypowiedzieć, ale zawsze znajdzie się jakiś mod, który autorytatywnie stwierdzi - temat x jest do bani więc go usunę. Później klubowicz dostaje taki oto komunikat...

post-37647-0-10382700-1331854835.jpg

Temat był, ale się zmył. Chciałeś coś napisać ?, twój problem. Moderatora nie interesuje zdanie nikogo. Wywala wątek i pozamiatane. Niektórym dać uprawnienia moderatora, to jak małpie brzytew :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - temat zgodnie z regulaminem został przeniesiony do odpowiedniego działu...

3. Administrator i Moderatorzy mają prawo do przenoszenia Wątku między działami Forum zgodnie z ich tematyką.

7. Decyzje Moderatorów nie podlegają dyskusji na Forum. Wszelkie wątpliwości można dyskutować jedynie na PW. Ewentualne skargi na działalność Moderatora należy kierować bezpośrednio do Administratora forum, którego głos jest decydujący i ostateczny.

2. Unikać powielania istniejących już Wątków.

poniższy punkt regulaminu jest strzałem w 10-tkę w tym wypadku

3. Wątki tytułować konkretnie, tak aby tytuł wątku informował o jego treści.

10. Nie prowadzić osobistej wymiany zdań. Treści skierowane osobiście do innego Użytkownika lub wymagające reakcji konkretnej osoby powinny być przesyłane na PW.

poniższy cytat częściowo pod moim adresem

11. Nie wytykać innym Użytkownikom niezgodności zamieszczanych przez nich treści z Regulaminem i nie prowadzić dyskusji na ten temat na Forum. Do zgłaszania treści niezgodnych z Regulaminem służy przycisk ?raportuj?.

12. Temperować negatywne emocje.

Kolejny do Ciebie -Mariusz

1. Umieszczania zwrotów powszechnie uznanych za obraźliwe (wulgarne), w szczególności skierowanych personalnie do Użytkowników i innych osób;

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego typu był temat?

Jakaś recenzja zegarka, czy kolejny temat typu "co dziś wyciągnąłem z nosa"?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie narzekam na moderatorów, po to są, staram się tak pisać aby moich postów nikt nie musiał usuwać.

Pozdrawiam Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego typu był temat?

Jakaś recenzja zegarka, czy kolejny temat typu "co dziś wyciągnąłem z nosa"?

Ambitnie do przodu co może podnieść poziom forum

Temat nie został skasowany - został przeniesiony do działu "KOSZ" zgodnie z regulaminem .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

O rany, kilka zdań, a tyle złamanych punktów regulaminu. Co do Administratora, to ten punkt nie ma sensu. Kilka razy zgłaszałem Darkowi pewne niepokojące zjawiska w pracy moderatorów i nawet nie raczył odpowiedzieć. Co do tematu, to nie ma znaczenia czy to była najwspanialsza recenzja zegarka czy wątek o wyciąganiu glutów z nosa. Cały czas sprawa rozbija się o formę. W sumie to fajna taka robota moda... mam zły dzień, dziewucha mnie wkurzyła, to wypierdzielę 30% tematów z forum. A co, kto mi zabroni ?. Przecież nie muszę się przed nikim tłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz oddaję Ci moją cieplutką posadę, szczegóły ustal z Darkiem - masz moje 100% poparcie i załatwię jeszcze dwóch a nawet 3 moderatorów aby poparli Twoją kandydaturę !!! Wchodzisz w to ?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz oddaję Ci moją cieplutką posadę, szczegóły ustal z Darkiem - masz moje 100% poparcie i załatwię jeszcze dwóch a nawet 3 moderatorów aby poparli Twoją kandydaturę !!! Wchodzisz w to ?

Nie lubię ciepłych posad. Mam naturę fightera ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;) , czyli dalej będę grzał sobie... i przenosił temat zgodnie z regulaminem do odpowiedniego działu :P Mariusz czy mogę podpiąć ten temat do pozostałych identycznych w tym dziale ?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

;) , czyli dalej będę grzał sobie... i przenosił temat zgodnie z regulaminem do odpowiedniego działu :P Mariusz czy mogę podpiąć ten temat do pozostałych identycznych w tym dziale ?

Piotrek, wszystko można wyśmiać. Ale ja sprzeciwiam się totalnej samowolce. Czyli: mod jest nieomylny więc robi co chce. O pracy moderatorów nie wolno dyskutować. Dlaczego ?, nie bo nie. Niestety, mnie takie podejście do sprawy nie zadowala. A regulamin w wielu punktach jest do kitu i wymaga gruntownych zmian. Tylko nie ma z kim o tych zmianach gadać, bo Ci od których cokolwiek tu zależy, mają to gdzieś. A więc ja takiemu postępowaniu mówię - NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McIntosh - zostałeś poinformowany, że twój temat został przeniesiony?

Jak już pisaliśmy w innym wątku forma informacji + ewentualny powód pewnie załatwiłby większość kwasów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie. Sam się dopatrzyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Dajcie mi trochę czasu. Mam pewien pomysł tylko muszę go jeszcze dobrze przemyśleć i przebudować swój serwis. Może uda się stworzyć coś bardziej interaktywnego. Bez moderatorów, bez cenzury z silnym ukierunkowaniem na zegarki. Chyba już czas na jakąś alternatywę dla tej całej sztuczności i tzw. dobrych manier, rzekomo dla dobra ogółu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisaliśmy w innym wątku forma informacji + ewentualny powód pewnie załatwiłby większość kwasów...

Mariusz nie był Autorem tematu, więc o żadnej informacji nie mamy co rozmawiać !!! To po pierwsze, po drugie temat został umieszczony w odpowiednim dziale regulaminowo, nieregulaminowy natomiast jest temat w którym aktualnie piszemy, jutro go usunę o czym informuję Mariusza. Wyślę również powiadomienie na PW.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz nie był Autorem tematu, więc o żadnej informacji nie mamy co rozmawiać !!! To po pierwsze, po drugie temat został umieszczony w odpowiednim dziale regulaminowo, nieregulaminowy natomiast jest temat w którym aktualnie piszemy, jutro go usunę o czym informuję Mariusza. Wyślę również powiadomienie na PW.

No i jak tu gadać o zmianach ?. Jak dyskutować o pracy moderatorów skoro regulamin tego zabrania ?. Z kim rozmawiać na temat zmian w strukturze forum skoro nikt tym nie jest zainteresowany ?. A później pojawiają się głosy zapytania czy to jest jeszcze forum zegarkowe. No nic, poddaję się. Czyń swą powinność Piotrek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
W sumie to fajna taka robota moda... mam zły dzień, dziewucha mnie wkurzyła, to wypierdzielę 30% tematów z forum. A co, kto mi zabroni ?. Przecież nie muszę się przed nikim tłumaczyć.

;)B):P

Skąd Ci taki farmazon przyszedł do głowy?

Piotrek, wszystko można wyśmiać. Ale ja sprzeciwiam się totalnej samowolce. Czyli: mod jest nieomylny więc robi co chce.

Ale,mod jest omylny jak każdy człowiek i jak są jakieś ALE to wystarczy PW i sprawa jest wyjaśniana, ale po co? Lepiej na głównym się żalić, wytykać itd.

No i jak tu gadać o zmianach ?

Jest odpowiedni wątek poświecony temu zagadnieniu i jak widać w nim cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

;)B):P

Skąd Ci taki farmazon przyszedł do głowy?

To było trochę przerysowane stwierdzenie, ale dość dobrze oddające forumową rzeczywistość.

Ale,mod jest omylny jak każdy człowiek i jak są jakieś ALE to wystarczy PW i sprawa jest wyjaśniana, ale po co? Lepiej na głównym się żalić, wytykać itd.

Bez komentarza.

Jest odpowiedni wątek poświecony temu zagadnieniu i jak widać w nim cisza.

Faktycznie był odpowiedni wątek. I nawet ludzie się wypowiadali, ale postanowiłeś ukręcić łeb dyskusji. Pociąłeś wypowiedzi uznając, że "tak będzie lepiej". A później dziwisz się, że ludzie nie chcą się wypowiadać. To tak jakbyś skatował psa, a później dziwił się, że nie chce do Ciebie podejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Dodam jeszcze, że już nawet osoby stonowane, które do tej pory milczały, zaczynają wytykać miałkość dyskusji forumowych i za duże odejście od tematów zegarkowych. Zresztą mniejsza z tym. To ostatni wątek jaki założyłem o tej tematyce. Niech moderatorzy dalej działają w źle pojętym interesie i postępują zgodnie z durnym regulaminem. W końcu taka Wasza rola. Szkoda, że większość z Was nie kreuje żadnych dyskusji i nie proponuje niczego co przyciągnęłoby uwagę Klubowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
Faktycznie był odpowiedni wątek. I nawet ludzie się wypowiadali, ale postanowiłeś ukręcić łeb dyskusji. Pociąłeś wypowiedzi uznając, że "tak będzie lepiej". A później dziwisz się, że ludzie nie chcą się wypowiadać. To tak jakbyś skatował psa, a później dziwił się, że nie chce do Ciebie podejść.

Postanowiłem wyczyszcić temat ,ponieważ wypodzi konkretne odnośnie tematu były zasłonięte bezwartościowa treścia oraz wypowiedziami dla których to nie ma miejsca na forum publicznym.Inni moderatorzy również później przegladali usunietą przeze mnie zawartość tego wątku z czego może jedna wypowiedź została przywrócona ,lecz wniosek co do pozostałej teści w koszu był taki sam , więc nierozumiem o co chodzi?

Od czasu wyczyszczenia tematu pojawiają konkretne się pomysły, więc ludzie piszą.Psa nigdy nie skatowałem więc nie wiem jak to jest,tak samo źle nie odniosłem się nigdy do żadnego człowieka i ludzie z sympatia do mnie podchodzą.Pozatym wydaje mi się że te porównanie odbiega od sytuacji dziejących się na forum.

Dodam jeszcze, że już nawet osoby stonowane, które do tej pory milczały, zaczynają wytykać miałkość dyskusji forumowych i za duże odejście od tematów zegarkowych.

Zapewniam Cię iż gdyby były to rozmowy stricte forumowe na konkretne tematy to do żadnych wytycznych by nie dochodziło.

Szkoda, że większość z Was nie kreuje żadnych dyskusji i nie proponuje niczego co przyciągnęłoby uwagę Klubowiczów.

Wiesz mam kilka fajnych tematów które chciałbym przedstawić na forum, ale kiedy je tu przedstawić,kiedy powstaje multum tematów w których to trzeba ingerować,przenosić , itd.

Szkoda że zamiast stworzyć jakiś ciekawy temat zegarkowy który to by przyciagnął uwagę Klubowiczów,wolałeś stworzyć ten o to temat jak zwykle prowadzący do jednego.No coż za długo chyba było spokojnie i normalnie.

Trzymając się tematu, a bardziej problemu jaki wystapił podczas wysyłania przez Ciebie wiadomości napiszę iż mogłeś treść skopiować do jakiegokolwiek edytora textu, odnaleźć temat po haśle w wyszukiwarce,w temacie wkleić wiadomość w odpowiedzi i wysłać.Piszę to ponieważ, kilka razy też mnie się taki problem zdarzył podczas przenoszenia tematu przez któregoś z moderatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem wyczyszcić temat ,ponieważ wypodzi konkretne odnośnie tematu były zasłonięte bezwartościowa treścia oraz wypowiedziami dla których to nie ma miejsca na forum publicznym.Inni moderatorzy również później przegladali usunietą przeze mnie zawartość tego wątku z czego może jedna wypowiedź została przywrócona ,lecz wniosek co do pozostałej teści w koszu był taki sam , więc nierozumiem o co chodzi?

Dziwne by było, żebyś inaczej tą treść oceniał ;)

W końcu gdyby aktualny zespół moderatorów był zdolny do wypracowania poprawek - to nie byłoby o czym rozmawiać.

Tymczasem problem polega na tym, że przeciwnicy poprawek są jednocześnie sędziami w sprawie. A wystarczyło się chwilę nad tym zastanowić i skonsultować z Klaudiuszem, który temat namaścił.

Ja do tej pory nie doczekałem się otrzymania na PW albo emaila treści moich postów SPRZED Twojego cięcia. Owszem, zapewnienia na publiku były, że to dostanę i tyle. Z mojej perspektywy to jest polityka i nic więcej. Napisać, że jest OK, wyciąć posty, które mówią inaczej i ... po problemie. Aby do przodu.

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam propozycję.

Podczas tworzenia sygnatury widzimy jasno sprecyzowane wymagania, m.in. ograniczenie jej długości do dwóch linii tekstu.

Moja propozycja polega na zniesieniu tego ograniczenia.

Oczywiście dłuższe sygnatury będą zalatywały wiochą, ale przynajmniej nikt nie będzie wytykał Piotrowi Ratyńskiemu, że nie przestrzega tego wymogu czy też nie umie liczyć.

Ponadto będzie mógł bez skrępowania zamieścić tam więcej treści.

BTW - prezes o sprawie został poinformowany

post-26986-0-06846800-1312296945_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam propozycję.

Podczas tworzenia sygnatury widzimy jasno sprecyzowane wymagania, m.in. ograniczenie jej długości do dwóch linii tekstu.

Moja propozycja polega na zniesieniu tego ograniczenia.

Oczywiście dłuższe sygnatury będą zalatywały wiochą, ale przynajmniej nikt nie będzie wytykał Ratyńskiemu, że nie przestrzega tego wymogu czy też nie umie liczyć.

Ponadto będzie mógł bez skrępowania zamieścić tam więcej treści.

BTW - prezes o sprawie został poinformowany

??? W każdym razie w moim profilu wygląda to tak:

Wymogi sygnatury

Sygnatura może zawierać

• dowolną ilość obrazków
  • dowolny rozmiar obrazków
  • dowolną ilość adresów URL
  • dowolną ilość linii

Jeśli są inne ustawienia dla użytkowników "nie na służbie ;)" to powinny zostać ujednolicone. W każdym razie Ratyński niczego liczyć nie musiał...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety u nas maluczkich ;) trochę inaczej:

Wymogi sygnatury

Sygnatura może zawierać

Do 1 obrazków

obrazki do wielkości 200x20 pikseli

do 3 adresów URL

do 2 linii

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam ,ze McIntosha prze jakiś czas na Forum nie było. Później jak wrócił wszyscy się cieszyli że wrócił. Wszyscy pozdrawiali i gratulowali ( to już wtedy było nie szczere ) - często osoby prominentne ze * Stowarzyszenia ".

A teraz nikt nie chce "kolegi " wysłuchać.

Wszyscy wieszają psy. Czyż by znowu komuś się naraził - parę razy podejmował już tematy trudne i niezręczne dla luminarzy tego Forum. Wszystkie albo zostały zamknięte lub usunięte. ,a te naprawdę dotyczące zegarków - marginalne zainteresowanie.

Panowie - obudźcie się - tak dalej nie można.

Prywatnie nie znam McIntosha - nie wiem nawet jak ma na imię - a tu często panują familiarne układy - Maćku , Franku itd.

Mniej zażyłości - więcej profesjonalizmu.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.