Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł B.

Luminor Panerai - czy oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zegarek jest na pewno oryginalny,osoba miała szczęście i tyle,jak by to była taka super ekstra podróbka to na pewno by nie trafiła do polski i nie miała by jej taka osoba....

dajcie już spokój i pogratulujcie osobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całego serca gratuluje!!

MOJE ZEGARKI: CASIO OCEANUS 108D-1A, ORIENT DB08004B, SEIKO SNA113, SEIKO SKX779, CASIO GW-9110-1AER, CASIO MDV-102, SECTOR 600, TIMEX T46451, BAŁTYK, BŁONIE, BLONEX....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji.

W chwili obecnej nie wiem co się z zegarkiem stanie, właścicielka na razie nie ma jakiś konkretnych zamiarów co do niego.

Dla mnie zegarek ten odegrał bardzo duże znaczenie ponieważ zacząłem dostrzegać kolejną płaszczyznę otaczającego mnie świata;)

W między czasie trochę poczytałem o zegarkach i stałem się nawet właścicielem zegarka automatycznego - tego niby z DUSZĄ, gdzie przed miesiącem nie wiedziałem, że takie istnieją:D Jest to zegarek niskobudżetowy, aby w przypadku ewentualne zniszczenia nie musiał aż tak bardzo go żałować. Muszę się po prostu obyć z tego typu czasomierzami. Potem zobaczymy... przyznam się, że już myślę o kolejnym zakupie... hehe sam siebie nie poznaję.

Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ za wszystkie cenne rady i wskazówki oraz za dużą przychylność i wyrozumiałość dla nowicjusza.

Pozdrawiam,

Paweł B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W między czasie trochę poczytałem o zegarkach i stałem się nawet właścicielem zegarka automatycznego - tego niby z DUSZĄ, gdzie przed miesiącem nie wiedziałem, że takie istnieją:D Jest to zegarek niskobudżetowy, aby w przypadku ewentualne zniszczenia nie musiał aż tak bardzo go żałować.

Pochwal się! Co to? :)

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obyniegoerskeletonobyniegoerskeletonobyniegoerskeleton.....

:D

edit:

TEŻ CHCĘ WIEDZIEĆ!

i 3mam kciuki :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obyniegoerskeletonobyniegoerskeletonobyniegoerskeleton.....

Goer skeleton ma w srodku szanghaja ZSH.To nie automat.Ale powiem Ci,ze wytrzymalby na pewno dluzej,niz wiele werkow przed ktorymi duzo osob kleka ; )

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W między czasie trochę poczytałem o zegarkach i stałem się nawet właścicielem zegarka automatycznego - tego niby z DUSZĄ, gdzie przed miesiącem nie wiedziałem, że takie istnieją:D

To pamiętaj żeby we wrześniu zmienić o północy 30tego datę, te zegarki tak mają, że nie dają o sobie zapomnieć - może to jest "dusza", kto wie na czym to polega :) - btw fajny dosyć wątek wyszedł.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat się wyczerpał więc podsumujmy:

1. Nie ma pewności co do oryginalności.

2. Koledzy oceniający niech się powstrzymują z ocenami w takim w jak tym przypadku.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal się! Co to? :)

Witam

a więc zakupiłem taki zegarek:

http://allegro.pl/parnis-portuguese-power-reserve-automatic-wys-0zl-i1788655280.html

wiem, wiem, wiem ... w tej cenie mogłem mieć Seiko 5 :D ale tego wygląd mi się podobał:)

Po tygodniu użytkowania jestem zadowolony, ponieważ spieszy się tylko 4 sek na tydzień. Może to tylko złudny początek ... no ale zobaczymy.

Żona mówi że cieszę się nim jak dziecko nową zabawką:D

Pozdrawiam,

Paweł B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysle Ci PW co o tym mysle,zeby nie rozpetac piekla :)

W kazdym razie, bardzo gratuluje : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem wprost. Bardzo fajny zakup. Wiem, że to chińczyk i że wygląd ściągnięty z IWC. Najprawdopodobniej będę jego posiadaczem niestety dopiero w październiku.

Gratulacje :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goer skeleton ma w srodku szanghaja ZSH.To nie automat.Ale powiem Ci,ze wytrzymalby na pewno dluzej,niz wiele werkow przed ktorymi duzo osob kleka ; )

Mea culpa :)

Miałem tego skeletona przez 3 min w ręku, i przyznam że zostało mi w głowie że to automat :)

I absolutnie nic nie mam do produktów braci mniejszych. Na dodatek, w tym wypadku, udaje co najwyżej samego siebie :)

--------------------------------------

wiem, wiem, wiem ... w tej cenie mogłem mieć Seiko 5 :) ale tego wygląd mi się podobał:D

Po tygodniu użytkowania jestem zadowolony, ponieważ spieszy się tylko 4 sek na tydzień. Może to tylko złudny początek ... no ale zobaczymy.

Seikacze są świetne, ale zaczynają się w końcu przejadać :)

Mam duuużo 5tek z ostatnich 40 lat, ale coraz poważniej rozważam zakup jakiegoś Parnisa :)

Fajny zegarek, nawet jeśli nachalnie udaje kogoś innego.

Żona mówi że cieszę się nim jak dziecko nową zabawką:)

Dopóki nie twierdzi że cieszysz się bardziej niż nowym dzieckiem - nie jest jeszcze z Tobą tak źle :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seikacze są świetne, ale zaczynają się w końcu przejadać :)

Mam duuużo 5tek z ostatnich 40 lat, ale coraz poważniej rozważam zakup jakiegoś Parnisa :)

Fajny zegarek, nawet jeśli nachalnie udaje kogoś innego.

Zgodze sie z Toba.Jestem wielkim fanem zegarkow japonskich,Seiko tez mam ladna grupke poczawszy od pierwszych piatek, poprzez modele z wyzszej polki na kwarcu supercomplication konczac.

Ale porownywanie Seiko 5 do Parnisa to troche sliski temat.Dlaczego?Ano dlatego,ze taki Parnis to zupelnie inna klasa zegarka.Sam mechanizm, z recznym dokrecaniem, stop sekunda i zdobieniami z wyzszej polki podciaga go duzo wyzej.Ale to juz inna sprawa i szkoda zasmiecac temat o Paneraiu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie EOT.

A na zamknięcie - masz oczywiście 100% rację - pod względem komplikacji nie ma tutaj porównania. Bardziej chodziło mi o to, że Parnisy potrafią kusić na tyle mocno, że jestem gotów na pewien "regres" w rozwoju (w oczach wielu forumowiczów)i zniżenie się do poziomu chińczyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez nie jestem pewien czy oryginalny. a Wy co na to/?post-68396-0-11068000-1389039687_thumb.jpgpost-68396-0-17852900-1389039698_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zdecydowanie nie jest to PAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez nie jestem pewien czy oryginalny. a Wy co na to/?post-68396-0-11068000-1389039687_thumb.jpgpost-68396-0-17852900-1389039698_thumb.jpg kupilem go na targu ze starociami. Lezal miedzy innymi buksiakami uwalony blotem i materialem nieznanym. zaplacilem rownowartosc 25 zl. no coz nie bylem swiadomy marki i tak przelezal w szufladzie jakies 5 lat. ostatnio wpadlem na link na facebook/u i tak zaczela sie obsesja... szukam prawdy i nawet to fajne jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomozcie bo ciekawosc mnie meczy. jezeli trzeba bedzie zrobie lepsze zdjecia niz te...pat. wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nie jest to PAM.

czy to poznac po flaczkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudno... dreszczyk emocji byl. Dziekuje Wam za szybka odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.