Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

MAKABRESKA z zegarkiem w tle - Orient Big Mako(CEM7500)

Rekomendowane odpowiedzi

Warto, bo w tym przedziale cenowym, za stosunkowo niewielkie pieniądze - obok Seiko SKX007, Monstera i Vodolaza - to moim zdaniem jeden z najlepszych pomysłów na zakup zegarka mechanicznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalna konwencja, ciekawy zegarek, ładne zdjęcia. Ale czy przypadkiem tego "opowiadania" wplecionego w recenzję nie napisał ktoś inny na Twoją prośbę? Tak z ciekawości tylko pytam, bo wcześniej nie bardzo przejawiałeś talent epicki, a kilka Twoich wypowiedzi czytałem. Jeśli tak było to i tak spoko, mojemu bratu też nieraz pisałem wypracowania do szkoły ;]

"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak było to i tak spoko, mojemu bratu też nieraz pisałem wypracowania do szkoły ;]

To napisz coś ciekawego na forum. Najlepiej w temacie zegarmistrzostwa :(. Takie lekkie teksty miło się czyta :)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ukke-4, może już czas żebyś i Ty przejawił "talent epicki"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Koledzy, jak tylko kupię nowy zegarek, obiecuję napisać epicko-ciekawą recenzję :-) Złośliwości z Waszej strony mi do tego nie potrzebne...

"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Koledzy, jak tylko kupię nowy zegarek, obiecuję napisać epicko-ciekawą recenzję :-) Złośliwości z Waszej strony mi do tego nie potrzebne...

Chyba źle Nas, przynajmniej mnie, odebrałeś. Pisałem szczerze i bez złośliwości. Nie wiem dlaczego tak sądzisz?

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukke-4 a nie uważasz że złośliwym było właśnie to co Ty napisałeś do autora recenzji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalna konwencja, ciekawy zegarek, ładne zdjęcia. Ale czy przypadkiem tego "opowiadania" wplecionego w recenzję nie napisał ktoś inny na Twoją prośbę? Tak z ciekawości tylko pytam, bo wcześniej nie bardzo przejawiałeś talent epicki, a kilka Twoich wypowiedzi czytałem. Jeśli tak było to i tak spoko, mojemu bratu też nieraz pisałem wypracowania do szkoły ;]

:)

Ukke, widzę że Twoja znajomość moich talentów, epickich predyspozycji i możliwości jest bardziej dogłębna niż moja własna. Wstęp i zakończenie recenzji napisała mi ciocia w przerwie między robieniem kotletów mielonych, a odkurzaniem regału, natomiast o niniejszą ripostę poprosiłem wujka - w szkole pisał wszystkim wypracowania.

Natomiast z ogromnym zainteresowaniem przeczytałem wszystkie Twoje liczne opracowania i recenzje na tym Forum, w przyszłości zamierzam jeszcze poprosić Cię o napisanie jednej riposty, jeżeli się zgodzisz rzecz jasna. :)

I na koniec przepraszam, że nie przejawiłem do tej pory na tym w końcu zegarkowym Forum talentów epickich. Wstyd mi.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej z tego co mi wiadomo ukke-4 za swój wkład artystyczny w funkcjonowanie forum, został już trzy razy zbanowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo miło się czytało.Że nie ma wgłebiania się w subtelności mechanizmu - nie dziwota.

A co do Mistrza Ciętej Riposty...stary jak świat kawał:

Poszedł mały Jasio do cyrku i tak się złożyło, że musiał usiąść w pierwszym rzędzie. Rozpoczął się występ i na arenę wychodzi Klaun Szyderca. Podchodzi do Jasia i pyta:

- Jak masz na imie?

- Jasiu.

- A wiec Jasiu, czy ty jesteś głową krowy?

- Nie.

- A czy ty jestes tułowiem krowy?

- Nie.

- A wiec Jasiu, ty jesteś d*pą wołową HAHAHA! (zaśmiał się szyderczo Klaun Szyderca).

Smutny Jasio wrócił do domu, opowiedział wszystko tacie, na co ten mu mówi:

- Jasiu, jutro też pójdziesz do cyrku.

- Ale jak to? Do cyrku? A Klaun Szyderca? Znowu będzie się śmiał.

- Nie martw się Jasiu, tym razem pójdzie z tobą Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty.

No i tak się stało. Następnego dnia poszli Jaś i Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty do cyrku, usiedli w pierwszym rzędzie i czekają na występ Klauna Szydercy. Wychodzi więc Klaun Szyderca na arenę i zaczyna swój znany występ.

Podchodzi do Jasia pyta:

- Jasiu, czy ty jesteś głową krowy?

Na co Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty:

- *******laj !

Oj, oj. Ukke - znowu cie nosić zaczyna...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mnie nie nosi. Dziś do mnie dotarło, że już tę recenzje gdzieś czytałem (na innym forum. CW albo Gmt) i stąd moje skojarzenie. Nie atakujcie już mnie za to i nie wypominajcie banów niczym lestaf. W końcu przecież na temat recenzji wyraziłem pozytywne opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i nie wypominajcie banów niczym lestaf...

No zobacz, a ja myślałem, że Tobie właśnie o to chodzi, w innym wypadku nie rejestrowałbyś się po raz czwarty pod tym samym nickiem z dopisaną coraz to wyższą cyfrą, mówiącą ile banów masz już za sobą. Wszystko wskazuje na to, że niedługo na forum będziemy witać kolegę ukke-5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co miałbym się rejestrować pod innym nickiem niż mój pierwotny? To byłoby mało uczciwe w stosunku do osób na forum, które mnie kojarzą z wcześniejszych epizodów. Ta recka jest na GMT i stąd moje skojarzenie, że gdzieś ją wcześniej już czytałem. Wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i ciężki do uchwytu bezel

A na to akurat nie zwróciłem uwagi(mało manipuluję bezelem ;)), ale faktycznie - szczególnie, gdy zegarek i ręce są mokre - uchwyt nie jest zbyt wygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem 3 tygodnie temu tego Orienta BIG MAKO i czekam na niego. To mój pierwszy prawdziwy zegarek. Nie byłem pewny czy to był dobry wybór ale po przeczytaniu tej recenzji ( opowiadania) moje wątpliwości się rozwiały. Bardzo się cieszę ze wybór padł na BIG MAKO. Recenzja bardzo dobra ( są plusy, minusy, zdjęcia oraz własne odczucia no i trzymające w napięciu opowiadanko ;) ).

Brawo dla Degustator del Monsterro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przeczytałem z zaciekawieniem Twoją recenzję Orange Monstera i co się stało... pod jej wpływem kupiłem go i do tej pory jest to jeden z moich ulubionych zegarków:)

Masz chłopaku lekkie pióro, które może przekonać niejednego nieprzekonanego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem, że BM już zamówiony? :)

Przyznam, że ostatnio tak polubiłem się z Big Mako, że od trzech tygodni praktycznie nie schodzi z nadgarstka...A jeszcze jakiś czas temu zastanawiałem się, czy go nie sprzedać... ;) Na dzień dzisiejszy jednak nie widzę takiej opcji :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam zegarka już dłuższy czas i po tej recenzji jestem na 99% przekonany do tego orienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto przeczytać tą recenzję i warto kupić ten zegarek :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.