Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

Test - Omega Planet Ocean

Rekomendowane odpowiedzi

:lol:

post-16365-0-32489700-1317499478_thumb.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-32996300-1317499584_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-27836700-1317499756_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-72618800-1317499882_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-06806700-1317499966_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-76341700-1317500058_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-37543700-1317500148_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-63514200-1317500224_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-31005900-1317500314_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-44120900-1317500465_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz zalacze tylko koncowke

post-16365-0-23800400-1317500570_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz rip, takie teksty od ludzi na forum milosnikow zegarkow sa żenujace podwojnie... :lol:

Cokolwiek napiszą na tarczy ma mi się podobać?

Tobie i carlito to nie przeszkadza - dlatego, że to Rolex?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żenujące, doprawdy. Kto piszę, że ma Ci się podobać? Co Ty sobie wyobrażasz, że doceniam Rolexa za jakiś tam napis? No proszę Cię. Myślisz, że mi się wszystko w Rolexie podoba? Otóż nie. Ale coś Ci powiem, w większości zegarków jest jakiś element, który mi się nie do końca podoba, czy to dziwne? Oczywiście, że nie. Rzecz gustu, wiesz co to? Mam nadzieję. Ludzie, litości :lol:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast muszę przyznać Wojtkowi trochę racji - napisy RolexRolex... dookoła tarczy i Oryginal gas...również wokół tarczy są tragiczne o ile Rolex od początku stosował określenie szczelnej koperty (oyster) o tyle mnożenie w nowych modelach kolejnych napisów jest co najmniej nieuzasadnione moim zdaniem.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten "gas" mi się również nie podoba.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem carlito czy wszystko Ci się podoba w Rolexie lub w jakimkolwiek innym zegarku, który masz bo nie wiem czy, którykolwiek wybrałeś sam bez pomocy klubowiczów. Ale skoro kupiłeś Rolexa to chyba akceptujesz rolexrolex....

Na poprzedniej stronie napisałeś, że Rolex jaki był, taki jest. Zdecydowanie nie jest!

Choćby poprzez napisy, tak jak napisał Piotrek, są tragiczne.

Ale do zaakceptowania, tak jak transparentny dekiel przez innych.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem carlito czy wszystko Ci się podoba w Rolexie lub w jakimkolwiek innym zegarku, który masz bo nie wiem czy, którykolwiek wybrałeś sam bez pomocy klubowiczów. Ale skoro kupiłeś Rolexa to chyba akceptujesz rolexrolex....

Gratuluje poczucia humoru, złośliwość też u Ciebie jest na odpwiednim poziomie :D

Tak, rolexrolexrolex mi się akurat podoba. Ło kurcze, toż to przecież grzech :lol:

Komedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak poczułeś to sorry. Nie pisałem złośliwie.

Chciałem powiedzieć prosto z mostu, że nie potrafię ocenić Twojego gustu, bo w wielu zakupach ktoś Ci coś sugerował, a mi to daje zafałszowany obraz.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mój gust Wojtek martwić się nie musisz, wierz mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie mnie on nie interesuje, ale sam zapytałeś, czy myślę, że Ci się wszystko w Rolexie podoba. Więc Ci odpowiedziałem. Chyba koniec tematu.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba koniec tematu.

Chyba napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w życiu by mi nie przyszło do głowy, że manualny zawór helowy można zaliczyć in minus Omedze...

ciekawe czy ilość egzemplarzy, w których użyto rzeczywiście użyto zaworu wymagała by do zliczenia palców więcej niż jednej ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ma znaczenia ilu ludzi taki zawor wykorzystuje chodzi tylko o sprawe techniczna , to samo mozna zarzucic Rolkowi Deepsea , po co jest taki gruby przeciez nikt nie bedzie nurkowal do glebokosci 3900m .

Prosty fakt .

A juz tak apropo wg mnie Rolek jest lepiej wykonany , moze nie az tak dramatycznie jak niektorzy z Was to opisuja, ale jest . Np zapiecie bronsolety w Deepsea jest naprawde najwyzszej klasy .

irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku, Koledzy nie rozpatrujmy indywidualnych gustów, mi na przykład nawet chyba bardziej podoba się Omega niż Rolex (sub), rozmawiamy o różnicach :

- postrzegania marki i wyrobów

- stosunku ceny do jakości obu producentów

- renomie firmy zdobywanej przez lata

- wartościowaniu wyrobów obu firm

- o tym czy przejście Omegi na własne werki i znacząco wyższe ceny Omeg zbliżają ją do Rolexa

- zmiana stalowego dekla Omegi na transparentny (mi się podoba przeszklony- widać mechanizm i od razu można w zasadzie wyeliminować podróbki w prosty sposó:lol:

Wiadomo, ze kiedyś zegarki mechaniczne były przyrządami pomiarowymi gdyż innych nie było i w takim kontekście omawiamy oba zegarki. Dzisiaj oczywistym jest, ze rozpatrujemy wyższość i próbujemy uzasadnić korzystanie z tradycyjnych lamp naftowych kontra latarki ..., ale są one naszą pasją i dlatego dyskutujemy.

Ostatnia sprawa jaką rozpatrujemy - czy Omega zbliżając się cenowo do Rolexa będzie dla niego konkurencją.

Wcześniej wspominając o różnicach w wykonaniu bransolety miałem na myśli pasowanie suwliwe elementów w nowych rolkach bez nawet minimalnych luzów współosiowych czego nie można powiedzieć o Omedze porównując na żywo oba nowe egzemplarze, regulację zapięcia etc.

Rozpatrywaliśmy też utratę/wzrost wartości wyrobów rolka i omesi w kontekście popytu na zegarki z drugiej ręki (używane).

Jeśli będziemy się kierowali własnymi sympatiami nie dojdziemy do żadnych wspólnych wniosków (pewnie i tak nie dojdziemy :D ), ale chociaż próbujmy dyskutować na argumenty :D . Argumentacja w stylu - nikt nie używa zaworu helowego jest bez sensu - wszyscy doskonale wiemy, że nikt nie schodzi na 600m z Omegą/Rolexem ani na 300 czy 1000 czy tym bardziej na 3900 z omawianymi zegarkami - poza kilkoma filmikami dostępnymi w sieci :) i być może pojedynczymi przypadkami szalonych "zegarkomaniaków" .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zapięcia, to szkoda, że Omega nie zastosowała zapięcia na wzór tego z PloProfa. Jeśli jednak mieliby przenieść to monstrualne zapięcie bez wprowadzania zmian polegających na zmniejszeniu go, to dobrze, że pozostali przy standardowym.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.