Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alamat77

Złocenie PVD- trwale?? marka Fossil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie dotyczace zlocenia metoda PVD w zegarku marki Fossil. Zdecydowalam sie na zegarek z 2 ogniw ze wzgledu na to,ze nosze tylko zlota bizuterie http://allegro.pl/sklep-zegarek-fossil-es2787-kurier-free-i1804966834.html. Jednak troche przeraza mnie mozliwosc wycierania zlocenia i mam tez pytanie,czy zegarek "srebrny" wygladalby zle w polaczeniu ze zlota bizuteria? zaznacze iz na lewej dloni nie nosze piersiocnkow, mam je na prawej + bransoletka i lancuszek na szyi z zawieszkami.

A to 2 srebrne zegarki,ktore przypadly mi do gustu http://allegro.pl/sklep-zegarek-fossil-es2251-nowy-gwarancja-f-vat-i1803375642.html , http://allegro.pl/sklep-zegarek-fossil-es2860-nowy-gwarancja-f-vat-i1808365346.html

z gory dziekuje za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wypowiem się tylko na temat techniczny ponieważ Ty jesteś kobietą(zakładam) a ja mężczyzną - wydaje mi się, że my inaczej postrzegamy kolory złota ("białe","żółte") i estetyczne modele ich łączenia

poza tym to kwestia indywidualnych preferencji

Fossil pokrytego PVD na czarno - ma go mój małoletni kuzyn od 4 lat - robi w nim wszystko a zegarek nadal jest cały czarny. Szok, zwłaszcza, że zegarek kosztował 300zł i jest używany od 4 lat

czy jednak ta informacja przełoży się na kolor złoty... - nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś jest pozłacane, to wcześniej, czy później się poprzeciera. A za ile, to już zależy od grubości warstwy i warunków użytkowania. PVD to cienkie powłoki, chociaż dość trwałe. Ale cudów nie ma - jeśli chcesz mieć pewność, że się nie wytrze, to po prostu kup złoty. Jeśli chcesz go mieć przez parę lat (potem pewnie wyjdzie całkiem z mody) to myśle, że spokojnie wystarczy.'

A co do łączenia złota z czymś o kolorze "srebrnym"? Jeśli wszystkie dodatki w żółtym złocie, to "srebrny" zegarek trochę nie teges. Nalezałoby cos pokombinować, żeby to srebro nie było takie osamotnione. Ale któż wie, co w modzie piszczy - teraz to już chyba wszystko do wszystkiego pasuje. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie widząc róznej masci celebrytów i innych takich, co to podobno "się znają" :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z racji tego, że pozłacane zegarki się ścierają - wygląda to później kiepsko - masz Łoś&Go czyli połączenie złota ze srebrem(najczęściej, ale są też inne kolory) w wykonaniu poprzecieranych krawędzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiore chyba Fossila srebrnego,ale z tarcza z masy perlowej w delikatnym rozu, tak zeby caly nie byl srebrny. Dziekuje za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No krawędzie na pewno Ci się przetrą prędzej czy później. Jak jeszcze nosisz sweter i będzie Ci swetrem ocierać, to masz pewną polerkę. Tylko z drugiej strony jak widzę, to sam bezel jest pozłocony, więc ewentualne przetarcia nie będą dużym i zauważalnym problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.