Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość tessio

Klubowy 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tessio

74918541.jpg

72266061.jpg

98391003.jpg

69602710.jpg

47092605.jpg

87058503.jpg

98557911.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Fajna Glycyna :) Jak spojrzałem na tarcze to skojarzyłem delikatnie z DS1 :) (nie patrząc na lume oczywiście).

Pozdrawiam i gratuluje fajnego zegarka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny,ale lepiej byloby bez daty - wtedy wygladalby bardziej rasowo.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fotkach nieżle :) zobaczymy na żywca :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś nic a nic mnie nie kręci......no może trochę fota dekla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Podoba mi się tylko koronka. Reszta słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto jak zwykle-dobre!

Zegarek rzeczywiście jakiś...nijaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie po drugim spojrzeniu bardzo kiepski dekiel (maly grawer, mi nie pasuje).Oraz NADRUKOWANA KROPKA LUMY NA BEZELU?Toz to w plastikach za paredziesiat centow tam jest luma w perelce. :)

Zmieniam zdanie z "fajny" na "mierny - "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no wyszedł lepiej niż w projekcie :). Bardzo fajny dekiel. Janku "twoja luma w perelce" jest w każdym diverku tej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odbiorę osobiście. Jutro zadzwonię i potwierdzę. Co do zegarka - nie żałuję zakupu i mimo, że widzę go na razie tylko na zdjęciu bardzo mi się podoba i tyle. W przeciwieństwie do naprawdę miernych komentarzy.

P.s.

Gratuluję wszystkim mającym udział w projekcie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P zapraszam,

nie przejmuj się miernymi ocenami. Przynajmniej na razie pochodzą od osób które go nie widziały. Moim zadniej jest wiele ciekawszy niż standardowy Combat SUB. Jest idealnym odzwierciedleniem naszego projektu i ja jestem bardzo zadowolony. W niczym nie zaskoczył mnie negatywnie. Nawet Glycine podpytywał kto zrobił projekt po chęci zakupu tego modelu przez dystrybutorów w innych krajach :D

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem juz - dzięki wielkie i pomimo iż na fotkach faktycznie może wyglądać ponuro - wiem juz czego jest to zasługa

1. Tarcza nie ma głębokiej czerni co czyni ją mało wyrazistą, jest za to stonowana.

2. Masa luminescencyjna jest również ponura ale... zaj... biscie wydajna, świeci znacznie lepiej niż a Airmanie.

3. Korona super i klasyczne zastosowanie uszczelki zewnętrznej na koncu gwintu - świetna robota

4. Porownałem z Airmanem i masy luminescencyjne mają taki sam odcień - tyle , że tutaj jest znacznie więcej nałożone.

5. Podziałki 1/4 sek. i rozmieszczenie pasków lumy wyjątkowo dokładnie wykonane

6. Otwory w uszach na przelot - bardzo dobre rozwiązanie w przeciwieństwie do niektórych modeli

7.wskazówka sekundowa troszkę za cienka przy końcu - trudno na pierwszy rzut oka ją wyłapać tym bardziej , że drugi koniec jest czarny i zlewa się z tarczą.

8. Dekiel - moim zdaniem jest niezły, wykonanie bardzo dobre !

Reasumując wybraliśmy klasyczny zegarek bez kolorowych wtrąceń i taki jest, znakomicie wywiązuje się z zadania, jedyne minusy - to czerń tarczy mogłaby być głębsza ale... tylko w rolku widziałem bardzo głęboką czerń, wyrazistą taką czerń bez dna :P , tutaj jest płytka czerń i w połączeniu z niewyrazisty kolorem luminowy daje wrażenie spokoju a nawet szarości - rzecz gustu czy się podoba czy nie, u mnie na pewno zagości nie raz. Fotki pstryknę jutro .

Zapomniałbym na minus moim zdaniem wypustka na bezelu na godz. 12 poza tym bezel chodzi znakomicie.

Duża korona wymiata - superwygodna i wszystko perfekcyjnie chodzi, miałem juz troszke zegareczków, jeszcze w omesiach seamasterkach korona chodziła znakomicie, pozostałym zawsze było coś do zarzucenia.

Koperta mogłaby być przyjażniej (dokładniej) wyfrezowana od spodu ale... taki urok zegarka kompromisowego na szczęscie zewnętrzne wykonana jest bez najmniejszego zarzutu. Bez słodzenia i lania wody na zimno - za te pieniądze i klubowy to bardzo dobry wybór a głowne wady to kolor/odcień masy luminescencyjnej i płytka czerń tarczy co czyni zegarek szarym ale w nocy pokazuje swoje pazurki :D .

EDIT: numerki wykonane znakomicie i między uszami fabryczny również :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby uzyskać głęboką czerń tarczy trzeba zwyczajnie zrobić tarczę na wysoki połysk. Matowe czarne tarcze niestety mają to do siebie że pochłaniają światło zamiast je odbijać i wydają się przez to szare.

Głębokiej czerni nie trzeba szukać w Rolku bo mają ją np. Edoxy. Miałem model Edox c1 Diver i tam była czarna lustrzana tarcza.....super to wyglądało.

Co do zegarka klubowego....nie jest zły....nic mnie w nim nie razi więc to już sukces :P taki konserwatywny zegarek na codzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matową ,prawdziwie aksamitną czerń potrafi zrobić Seiko ,piszę to z pełną odpowiedzialnością za słowa.. :P

ale zegar ,generalnie ,bardzo fajny ,dekiel wyszedł OK,fajna koperta ,bezel również ,mam wątpliwości co do indeksów z lumą,ale musiałbym obmacać na żywo.

.generalnie..projekt uważam za udany..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blyszcząca tarcza jest do bani ! Tarcza tym bardziej czarna ma być matowa, oczywiscie można rozpatrywać gradacje matu albo połysku :P coś tam kiedyś liznąłem temat. Seiko nie widziałem, tzn. widzialem ale się nie przygladalem pod tym kątem.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby uzyskać głęboką czerń tarczy trzeba zwyczajnie zrobić tarczę na wysoki połysk. Matowe czarne tarcze niestety mają to do siebie że pochłaniają światło zamiast je odbijać i wydają się przez to szare.

Ale to malowanie to akurat jeden z najwiekszych atutow tego zegarka - dodaje mu troche klimatu "vintage",co jest fajne.Z blyszczaca tarcza byloby gorzej,ale to tylko moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janku co ma tik tak wspolnego z glycine? Chyba że o czyms nie wiem.Wprowadzasz zenujacy poziom dyskusji z kazdym watku w ktorym piszesz. Wszyscy wiemy że najlepsze zegarki robi Pawel Jankowski. Już nas nie uswiadamiaj... Wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo, że niespecjalnie lubie ten model Glicyny, to wersja klubowa wyszła całkim fajnie. Zdecydowanie najlepszy forumowiec z tego roku. No może FFF może z nim powalczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne fotki... :P

Zegarka nie widziałem na żywo. Na podstawie zdjęć - podoba mi się kształt koperty, koronka, dekiel, mniej podobają mi się indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo, że niespecjalnie lubie ten model Glicyny, to wersja klubowa wyszła całkim fajnie. Zdecydowanie najlepszy forumowiec z tego roku. No może FFF może z nim powalczyć.

Do FFFa to mu wg. mnie brakuje bardzo duzo.Ale to tylko moje zdanie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przepadam za Glycine ponieważ ich zegarki wydają i się takie "papierowe" ale ten robi wrażenie i to bardzo dobre. Chętnie bym na żywo zobacz?ł.

Ile w sumie kosztował forumowiec?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.