Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

akism

Polityka cenowa omegi(czyt swatch-a)

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie gratuluję !

Dla mnie 3570 i 3573 są prawie na równo, ale 3573 wygrywa dzięki praktyczności :)

Świetny wybór :)

Edit: Kurczę teraz tak patrzę na lokalizację. Dlaczego się nie odzywałeś jak pisałem o stworzeniu podstolika kaliskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricardo, z tym, że jak patrzyłem po wszystkich sklepach internetowych, itp, to cena była taka sama albo mniejsza o 5% od wyjściowej. Znajdź pozostałe 25% :)

Spoko, pewnie są i takie oferty, ale tylko potwierdzają one regułę. Jak Eternę mieli w regularnej sprzedaży, to szła im jak krew z nosa,

dopiero jak zaczęli ją wyprzedawać i zrobili na większość modeli 30% to dopiero zrobił się w miarę normalny poziom i wreszcie zaczęły trochę schodzić.

O Edoxach szkoda nawet wspominać, które przy wyprzedaży starej kolekcji w większość z 30 lub 50% obniżką wciąż nie były jakoś super rozchwytywane i

choć są w wyprzedaży dobre pół roku albo i lepiej, to do tej pory jeszcze sporo ich zostało.

A zegarki marek które trzaskają za grosze(pewnie na kilogramy :) )i mają na wyłączność u siebie wystawiając jakieś ceny z d...

Pewnie wiele można byłoby takich przykładów mnożyć, ale szkoda zużywać klawiaturę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie gratuluję !

Dla mnie 3570 i 3573 są prawie na równo, ale 3573 wygrywa dzięki praktyczności :)

Świetny wybór :)

Edit: Kurczę teraz tak patrzę na lokalizację. Dlaczego się nie odzywałeś jak pisałem o stworzeniu podstolika kaliskiego :)

Dzięki, oczywiście jestem otwarty na wszelkie inicjatywy spotkań. Gdzieś mi ten temat uciekł. Kalisz mi nie za bardzo po drodzę, w Koninie bywam częściej. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby spotkać się w większym gronie w Kaliszu. Macie tam jakiś browar z regionalnymi piwami z kija? Ostatnio jestem na etapie piw regionalnych :-)

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do Kalisza mam prawie tyle samo co Ty, ale zaproponowałem Kalisz jako miejsce spotkania ponieważ można by zebrać kilka osób zamieszkujących np. w promieniu około 50km, np. Sieradz, Turek, Ostrów Wlkp., Krotoszyn, Pleszew itp. itd., a wiem, że są ludzie z tych miast na forum :)

Ps. Przepraszam za OT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc dalej za ciosem, oznacza to, że każdy posiadać Omegi to snob, ale czy tylko Omegi, czy każdego droższego zegarka także?

To nie całkiem tak :)

Część kupujących na pewno jest snobami bo kupują ten zegarek dlatego, żeby dowartościować się jego posiadaniem przed im podobnymi.

To ci, którzy nabrali się na marketing firmy i w swoim mniemaniu "dodają sobie prestiżu".

Wśród tej grupy będą tacy, którzy pieniądze mają i taki wydatek nie jest dla nich żadnym wyrzeczeniem. Dla nich to nie problem.

W gorszej sytuacji są ci, którzy pieniędzy mają niewiele ale magia "prestiżu Omegi" spowodowała u nich gorączkę, drżenie rąk, umysłową monomanię objawiającą się nieodpartą chęcią jej posiadania.

Im jest trudniej bo albo wydadzą pieniądze które zdrowy rozsądek wskazywałby wydać na ważniejsze życiowe potrzeby, albo trafią do banku, by w tajemnicy przed żoną załatwić sobie stosowny kredyt.

Tych trochę szkoda bo stracą tak potrzebne im do życia środki a prawdziwego prestiżu i tak za nie nie kupią, kupią tylko przewartościowany zegarek.

Jedni i drudzy są snobami tak naprawdę nie chcą kupić zegarka tylko tę "wartość dodaną" którą obiecuje im marketing producenta.

Inną grupą będą prawdziwi zegarkowi miłośnicy bez względu na to, czy mniej czy bardziej majętni.

Im ten zegarek się podoba i kupią go dla niego samego a nie ze snobizmu.

Oni jednak na ogół nie poprzestaną na tej jednej Omedze i pewnie też nie ona będzie największą ozdobą ich kolekcji :)

Osobną grupą będą też miłośnicy zegarków, na ogół mniej majętni, którym nawet ta Omega z wyglądu może się podobać ale nie mają na tyle wolnej gotówki by ją sobie bez problemu kupić a jeśli nawet tę gotówkę zdobędą, to dojdą do wniosku, że za swoje pieniądze mogą mieć dwa, trzy lub nawet więcej wcale nie gorszych i nie brzydszych zegarków :)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woytek ma sporo racji ,ale ludzie ,którzy kupują upragnione omegi ,rolki za ciężko zarobioną kasę dla mnie są godni podziwu,ponieważ czynią wszystko by spełnić swoje marzenia.Gorzej jak później sprzedają je tracąc kilkadziesiąt% wyłożonej wcześniej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będe wykonywał analiz, nie jestem psychologiem. Wypowiem się za siebie. Kupiłem Omege bo mi sie podoba, zawsze mi sie podobała. Kupując inne zegarki zawsze czegoś mi brakowało, a wszystkie były ładne, punktualne. Stwierdziłem jednak, że jeżeli chcę mieć tylko czasomierz mechaniczny to kupię prostego mechanika za 300zł i będzie równie dobrze pełnił swoją funkcję. Jednak sam czasomierz mnie nie zadawalał, ponieważ stwierdziałem, że wydawanie 300zł na czasomierz jest bez sensu, ponieważ to samo mam w komórce, a tę noszę zawsze przy sobie. Tak koło się zamknęło. Podsumowując, kupując zegarek naręczny do wskazywania czasu (nie specjalistyczny) w dzisiejszych czasach, jaki to by nie był, już dokonujemy zbędnego wydatku. A to jaki próg cenowy ustalimy ma indywidualny wpływ. Dla nie których "drogi" zegarek mechaniczny, garnitur i buty bespoke to rzeczy dla snobów. Ktoś inny uważał je będzie za niezbędne atrybuty gentelman'a.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.