Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomek1947

reklamacja g-shock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam zegarek G-SHOCK GA100-7AR (biały). Po pewnym czasie zauważyłem wytarcie się koloru białego na kopercie od strony wewnętrznej. Zamiast koloru białego pojawił się lekko różowy. Wydaje mi się że podlega to gwarancji ponieważ ta część zegarka nie jest narażona na usterki mechaniczne ponieważ jest to miejsce przylegające do ciała. Dodatkowo zauważyłem, że w miejscach gdzie zegarek rzeczywiście jest narażony poprzez użytkowanie na "odszczypanie" się koloru pojawia się również kolor różowy. Co wg mnie oznacza, że tworzywo z którego wykonany jest zegarek jest w środku różowe. Pisze o tym, ponieważ wyklucza to zafarbowanie zegarka. Prosiłbym o opinie kogoś kto posiada jakieś doświadczenie związane z uwzględnianiem reklamacji, czy w ogóle jest sens reklamować coś takiego.

PS. A propo farbowania zegarka pani w salonie TT delikatnie podkreśliła,że jeżeli zegarek zafarbował od np. ubrania wtedy reklamacja raczej nie będzie uznana. Nie wydaje wam się, że zegarek, który farbuje to towar wadliwy ?

Jeżeli coś napisałem nie jasno to przepraszam, starałem się jak najprościej :D

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 nie ten dział

po 2 czytaj to http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64593-g-shock-gx-56-a-brudzenie/page__p__705004__fromsearch__1?do=findComment&comment=705004

po 3 spróbować możesz na ustawę "niezgodność towaru z umową" http://www.prawo.egospodarka.pl/39215,Niezgodnosc-towaru-z-umowa-a-odpowiedzialnosc-sprzedawcy,1,84,1.html

o reklamacji zapomnij bo średnio coś wskórasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mojej znajomej wytarł się lakier z białego baby-g kupionego w TT. oddała go na gwarancji, wymienili jej całą obudowę, a nawet gumową szlufkę z paska, która była lekko odbarwiona (zszarzała). tak że możesz spróbować. zegarek był używany może 2 miesiące, zanim wizualnie zaczął wyglądać na kilkuletni, może to dlatego.

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.