Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robson01

Louis Erard - dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję porady, chcę kupić w prezencie zegarek taki trochę "garniturowy".

W ofercie Apartu zauważyłem promocje na zegarki Louisa Erarda i między innymi ten model:

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,1937

Pytanie czy warto, jak z jakością tych zegarków i ich mechanizmów?

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W środku VJ , jak w wielu podobnych zegarkach. Cena promocyjna atrakcyjna, więc nie ma przeciwwskazań :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Louis Erard jest tutaj niedoceniany, przez ok. 3 lata widziałem może 2-3 zegarki tego producenta na tym forum. Ten model co pokazujesz jest wykonany całkiem przyzwoicie, cena też fajna, nie widzę powodów żeby go nie brać.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy bardzo odbiega jakością od Maurice Lacroix, czy też może jest to ta sama półka.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość podobna, ze wskazaniem na MLa. Jak poszperasz w starszych tematach, to znajdziesz trochę info. na temat tych zegarków. Było też pare nieprzychylnych opinii co do wykonania tych tańszszych egzemplarzy.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kiedyś, bardzo dawno temu miałem zamiar kupić LE. Naoglądałem się ich trochę, ale przyznam, że wtedy wydawało mi się że nie jest to ta sama jakość wykonania co ML. Teraz nie wiem. Mimo wszystko zegarek bardzo ładny. Jak dołożymy do tego fajną cenę to nie ma się co zastanawiać. Ja bym wziął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem kilka razy te zegarki i akurat te z linii Famille 1931 są naprawdę bardzo dobrze wykonane i nie ustępują w tym zakresie ML-om, ceny teraz mają sympatyczne, ja muszę pomyśleć nad tą sztuką - bardzo mi się podoba

img_prod1142_0_m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wróciłem z APARTU i muszę przyznać, że http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,1937 jest dużo lepiej wykonany niż myślałem na nadgarstku wygląda na większy niż 44 :). Jedno co mnie zmartwiło to to, że zegarki z tej kolekcji przynajmniej cztery lata leżą sobie bez rotomatu na półce i nie wiem czy po zakupie nie trzeba będzie od razu oddać go do serwisu na smarowanko i czyszczenie. Oglądałem też http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,234 był moim faworytem :) z czarną tarczą, z białą nie było. Nie przypadł mnie jednak do gustu i na obrazku jest dużo ładniejszy niż na ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki się sprzedają gorzej niż Baume & Mercier, przynajmniej tu gdzie mieszkam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wróciłem z APARTU i muszę przyznać, że http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,1937 jest dużo lepiej wykonany niż myślałem na nadgarstku wygląda na większy niż 44 smile.gif. Jedno co mnie zmartwiło to to, że zegarki z tej kolekcji przynajmniej cztery lata leżą sobie bez rotomatu na półce i nie wiem czy po zakupie nie trzeba będzie od razu oddać go do serwisu na smarowanko i czyszczenie. Oglądałem też http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,234 był moim faworytem smile.gif z czarną tarczą, z białą nie było. Nie przypadł mnie jednak do gustu i na obrazku jest dużo ładniejszy niż na ręku.

Witam wszystkich ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Też słaniam się ku   pytaniu bis24 czy zegarek mechaniczny który stał na wystawie powiedzmy 3 lata trzeba oddać po zakupie do smarowania? Wątpię przecież aby sprzedawca nakręcał go przynajmniej raz w miesiącu a zalecenie producenta brzmi "Serwisować co 3 lata" Co sądzicie na ten temat? Czy powinniśmy się o to martwić czy jednak oddać zegarek za 3 lata co wskazywałoby że w sumie serwisowany jest po 6 latach. Mam taki przypadek bo kupiłem zegarek limitowany 600 szt i wydany był w 2014 roku. Czy  można żądać serwisu z tego tytułu po zakupie zegarka na koszt producenta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent nie jest stroną transakcji, jest nim sprzedawca.

Byłoby jednak kuriozalne żądać tego od sprzedawcy.

Zalecenie to dobre słowo, które oddaje istotę rzeczy - chcesz mieć pewność, że smary się nie zestarzały - daj do przeglądu.

Ryzykujesz jednak to, że przy otwieraniu/zamykaniu i innych operacjach serwisowych mogą powstać uszkodzenia - najczęściej rysy, których usunięcia domagać się można drogą prawną.

Przy krytycznych wartościach WR nie masz też pewności, że szczelność jest taka, jak fabryczna.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.