Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że przeprowadziłbym dokładną weryfikację zostawił najcenniejsze a mniej wartościowe upłynnił.

A dla mnie właśnie najciekawsze są przekrojowe kolekcję, czyli takie gdzie są popularne zegarki jak również perełki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris - dzięki, tysiąca chyba raczej nie mam ;-) każdy zegarek przed ustawieniem focę więc dokumentacja będzie, może byle jaka ale całość zbiorów się w niej znajdzie. Sposób ustawienia zegarków u mnie determinują posiadane ekspozytory. Tu 3 półki, na których zegarki są różnie ustawione.

b2a1c83c2eb977e9f2c2af115e1ebcbf.jpgc27241e7b53fc53e5975ce44d8920f05.jpg52135d0d3e02b703d90f059347fc2548.jpg

Nightdream, wzruszyłem się, dzięki za propozycję :-P ale jako zatwardziały hetero muszę odmówić :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightdream, wzruszyłem się, dzięki za propozycję :-P ale jako zatwardziały hetero muszę odmówić :-D

Nie no wiesz...ja też hetero jestem, a do tego jestem homofobem, więc spokojnie :P Ale jakby co...to wiesz? :D 

A tak już serio....ile lat to dziadostwo Cię prześladuje (ile kolekcjonujesz)? ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris - ale brakuje mi samych najważniejszych: letecke, orliki, diplomat, traktor itd. Może kiedyś..... Primów są 4 półki :D

Nightdream - zależy jak liczyć, zbierałem dawno temu, ze dwa razy się wyprzedałem (o ja głupi, głupi, głupi) i od jakiś pewnie 8-9 lat jest ta kolekcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki, idę z płaczem spać... :blink:  Nie dość że gablotki masz ładne to w dodatku masz je super wypełnione pięknymi zegarkami... Ładna kolekcja. Proponuję żebyś już zaczął sprzedawać wejściówki dla chcących obejrzeć twoją kolekcję. :D Gratuluję.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedną kieszonkę, którą trzymam w pudełku... Nie podoba mi sie takie przechowywanie zegarka... Powinien cieszyć oko i być na widoku. Pochwalcie się, jakie macie wygodne, bezpieczne i eleganckie rozwiązanie do prezentowania zegarka kiedzonkowego. Może stojący wieszak? Pomóżcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki_man, to są same podstawki, czy może jest jakieś zabezpieczenie, aby kieszonka nie spadła? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje zabawki już pokazywałem, ale jak chcesz pokarzę jeszcze raz :D

Preferuję wytwory rąk własnych, dziergane oczywiście pod wpływem ducha puszczy ;)

Kilka prób grupowych ;)post-46446-0-81007800-1445277404.jpgpost-46446-0-48646700-1445277417.jpgpost-46446-0-28784700-1445277427.jpg

i na pojedną sztukę ;)

post-46446-0-73943300-1445277507.jpgpost-46446-0-58844900-1445277496.jpgpost-46446-0-83604400-1445277519.jpg

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bajka te stojaki na pojedyncze sztuki :) Teraz wiem na co polować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Nie poluj tylko zamawiaj. To handmade:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich wieszaczków jeszcze nie widziałem. Sam strugasz ?

Ale bajka te stojaki na pojedyncze sztuki :) Teraz wiem na co polować :)

Dzięki :D 

Tak robie sam, własnymi palcami ;)

Tutaj można  troszkę popatrzeć na efekty moich mizernych starań :blink:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/103746-stojaczki-ekspozytory-akcesoria-hand-made/

Cóż, jak człowiek długo siedzi na leśnej emigracji w terenie bezzegarkowym  to z nudów lęgną się takie fanaberie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki_man, to są same podstawki, czy może jest jakieś zabezpieczenie, aby kieszonka nie spadła? 

każda podstawka ma "plecki" więc kieszonka ma się na czym oprzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek jak nic pod kieszonkę Omegi się nadaje :-D

Pacz Pan :D  wiedziałem, że czegoś mi brakuje ;)

Jak tylko Twoje przepastne  półki będą w zasięgu moich kończyn górnych, a Twoje oczy skierowane na sufit :P to szybciutko uzupełnię braki :D

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tajtku - Twoje produkcje są niesamowite.

Zazdroszczę Ci zdolności manualnych i pomysłów. Z dużą przyjemnością oglądam wszystko co wyjdzie spod Twojej ręki.

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tajtku - Twoje produkcje są niesamowite.

Zazdroszczę Ci zdolności manualnych i pomysłów. Z dużą przyjemnością oglądam wszystko co wyjdzie spod Twojej ręki.

:rolleyes:  Niegodnym ;)  Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kolei moja "gablotka" to propozycja dla tych co zegarki mają , lubią i kochają, a nie muszą ich wystawiać na codzienny widok ;)

Wyszło, to co widać na poniższych zdjęciach.

Materiały:

- "szkielet" szafki nocnej (już był gotowiec)

- skrzyneczki z surowego drewna na torebki herbaty, wieczka odkręcone (kupione w hurtowni AGD)

- otulina/pokazywana już wcześniej w postach kolegów/ rozmiar bodajże 49 (do kupienia  w każdym markecie budowlanym)

Oczywiście skrzynki można pomalować pod kolor szafki, itp.

post-63062-0-50438300-1445409686_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi